Stare de bine în mâinile tale! Descoperă beneficiile plantelor de aloe vera

Stare de bine în mâinile tale! Descoperă beneficiile plantelor de aloe vera

Redactor Andreea Baluteanu

Dacă ți-am spune că poți înlocui crema ta de față, masca, pastilele pe care le iei pentru digestie și chiar și apa de gură cu un singur produs care mai e și natural? Dacă ai rămas cu gura căscată și ești mai degrabă neîncrezătoare, află că o asemenea minune chiar există și nu e deloc necunoscută.

Aloe vera e planta gata să înfăptuiască toate miracolele de mai sus! Îți spunem azi care sunt beneficiile sale, dar și cum să utilizezi acest magnific dar al naturii pentru a te bucura așa cum trebuie de tot ce are să îți ofere!

Aloe vera, miracolul din natură: beneficii pentru sănătate și frumusețe

Cu proprietăți antibacteriene și antivirale, aloe vera este planta cu potențial magic și beneficii incredibile, folosită din cele mai vechi timpuri pentru a vindeca, a purifica și a detoxifica. Există peste 420 de specii de aloe vera, spun experții, iar dintre acestea, cea mai cunoscută este aloe barbadensis Miller, o plantă-minune folosită atât intern, dar și extern.

De ce e aloe vera atât de prețuită? Datorită compoziției sale mai mult decât extraordinare! Aloe vera conține peste 200 de substanțe benefice care contribuie la relaxarea, vindecarea și purificarea organismului uman. Astfel, planta include 19 din cei 20 de aminoacizi, o realizare extraordinară, dar și 8 enzime, 11 vitamine și 20 de minerale. Esențial este și faptul că aloe vera reprezintă o sursă extrem de importantă de vitamina B12, atât de necesară multor procese desfășurate în organism.

Dar care sunt beneficiile sale? Nenumărate! Folosită în frumusețe, aloe vera hidratează pielea uscată, dar este minunată și pentru tenul gras, grație formulei ușor de absorbit. De asemenea, gelul extras din plantă reprezintă un remediu natural extraordinar pentru acneea inflamatorie și se aplică cu succes și pe formele de psoriazis sau pe eczeme. La ce mai folosim aloe vera? Pe arsuri solare, tăieturi, herpes, zgârieturi sau iritații ale pielii. Cu alte cuvinte, e prietena ta de nădejde.

Însă această plantă utilizată și de medicina chineză, și în ayurveda se dovedește și un aliat de seamă al sănătății. Folosit intern, sucul de aloe vera e o importantă sursă de substanțe nutritive care purifică și detoxifică organismul. Mai mult, extractele din plante reglează tranzitul intestinal, te scapă de constipație, sunt utile pentru bolnavii de diabet și scad glicemia. Dar aloe vera poate înlocui cu mândrie și apa ta de gură, studiile demonstrând că poate reduce placa dentară la fel de eficient precum clorhexidina.

Acum, că ți-am prezentat doar un succint tablou al minunilor înfăptuite de aloe vera, să descoperim cum o folosești. Experții recomandă gelul extras din frunzele sale, acea substanță incoloră și vâscoasă, proaspătă și răcoritoare. Consumă fie direct, în smoothie-uri sau sucuri, fie în măști de față sau de păr. Poți combina cu diverse alte ingrediente, preparându-ți astfel propriile produse de îngrijire a pielii.

„Stare de bine în mâinile tale”: Regina Plant îți aduce aloe vera la ușa casei tale

Povestea de mai sus e cât se poate de frumoasă și de adevărată, însă, ca întotdeauna, există un „dar”. Este important de unde te aprovizionezi cu aloe vera, deoarece mulți distribuitori folosesc soiuri necorespunzătoare. Noi suntem mai mult decât mulțumite de Regina Plant, importator unic în România de frunze și plante de Aloe Vera Barbadensis, care cresc în mod normal în regiunile mediteraneene, acolo unde pot ajunge și la înălțimi de 110-130 cm.

Ușor de folosit, sănătos și deosebit de nutritiv, gelul extras din frunzele de aloe vera pe care ți le pune la dispoziție Regina Plant înfăptuiește toate realizările mărețe de mai sus. Poți achiziționa direct de la distribuitor atât frunze de aloe vera, cu dimensiuni variabile, dar și plante, precum minunăția de mai jos (atenție, planta nu este livrată împreună cu ghiveciul).

Dacă ai achiziționat planta, specialiștii de la Regina Plant te sfătuiesc să recoltezi frunze doar de la bază, circa 5-6 frunze anual, pentru ca frumusețea ta de plantă să se poată regenera. Aloe vera va aduce la viață locuința, te va relaxa atunci când îți odihnești privirea asupra sa și va îmbunătăți și calitatea aerului din cameră: ce ți-ai mai putea dori? Păstrează planta într-un loc însorit, ferit de curenți de aer sau de ger și nu uita că temperaturile minime la care rezistă aloe vera nu pot scădea sub 5-8 grade Celsius.

De ce să alegi aloe vera de la Regina Plant? Iată câteva argumente!

Planta de aloe vera este benefică, așa cum ți-am povestit în rândurile de mai sus. 100% naturală, culeasă din regiunile mediteraneene, acolo unde are cea mai iubită casă, aloe vera este curativă și polivalentă, putând fi folosită la nenumărate rețete. Va deveni o prezență binefăcătoare în casa ta, iar Regina Plant - o destinație frecventă de shopping!

Ce mai e de adăugat? Câteva cuvinte despre Regina Plant. Echipa tânără, preocupată de sănătate și de frumusețe, mărturisește că iubește soarele la fel de tare cum îl îndrăgește și aloe vera, considerând că natura este singurul răspuns de fiecare dată când ne dorim sănătate, armonie și relaxare. Brandul este în permanență conectat la cele mai noi cercetări științifice ce au ca obiect aloe vera și caută cu consecvență noi modalități de folosire a plantei, pentru ca nimic să nu fie pierdut sau alterat din minunatele sale beneficii.

Regina Plant înseamnă dăruire, grijă și armonie cu tine însăți, dar și cu natura: iată cuvinte pline de emoție care ne-au inspirat și ne-au convins. Acest concept unic în România vrea să te însoțească în momentele speciale când te răsfeți, poate cu o mască cu aloe sau cu un smoothie hrănitor cu care să începi o zi extraordinară. Dăruindu-ți o plantă plină de magie, Regina Plant e destinația perfectă de shopping pentru pielea luminoasă și tânără, pentru părul strălucitor și des, pentru sănătate, fericire și energie molipsitoare.

Nouă nu ne mai rămâne decât să îți amintim mottoul Regina Plant - „Stare de bine în mâinile tale” - și să te îndemnăm să afli mai multe despre brand pe site-ul dedicat sau pe paginile de Facebook și Instagram. Descoperă tu însăți ce înseamnă Regina Plant pentru tine și povestește-ne cum ai integrat minunata aloe vera în viața ta!

Surse foto: iStock, Facebook, Regina Plant

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.