Suplimentul natural benefic pentru tinereţea pielii

Suplimentul natural benefic pentru tinereţea pielii

Redactor Andreea Baluteanu

Una dintre cele mai fierbinți dorințe ale noastre, ale femeilor, este să ne menținem sănătatea, frumusețea și tinerețea pielii. În acest sens, nu se sfiim să apelăm la metode adesea invazive, dureroase și periculoase, pentru a ne asigura că arătăm pe cât de bine se poate.

Dar ultimele descoperiri ale științei au ajuns la concluzia că nu este necesar să ajungi sub cuţitul chirurgului sau să apelezi la injecții pentru a recăpăta fermitatea și elasticitatea pielii. Este suficient să mizezi pe un supliment „magic”, despre care îți vom vorbi în rândurile de mai jos!

Colagenul, proteina care menține tinerețea pielii

Despre colagen s-a spus că e liantul care susține viața și nu am putea fi mai de acord de atât. Chiar și numele său, provenit din limba greacă, e sinonim cu „lipici”, ceea ce subliniază cât de important e colagenul. Nu e prezent doar în oase, mușchi, piele și articulații, dar și în sânge, păr și unghii. Cu alte cuvinte, e pur și simplu vital existenței.

Dar colagenul e esențial mai ales pentru o piele tânără și frumoasă. Colagenul hrănește și hidratează pielea, contribuie la regenerarea țesuturilor și păstrează aspectul neted și ferm al dermului. Proteina previna apariția ridurilor și menține pielea întinsă, cu un aspect tineresc și fresh.

Însă lista beneficiilor colagenului pentru piele nu se oprește aici! Această substanță are rol și în prevenirea formării acneei, a iritațiilor și a eczemelor. Protejează de radiațiile solare și de efectele negative ale poluării și te ține la adăpost de tot ce e rău. Stimulează cicatrizarea rănilor și susține desfășurarea proceselor pielii.

Bineînțeles, colagenul e de neînlocuit nu doar pentru ten, dar și pentru pielea de pe corp. În acest sens, proteina îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii și previne formarea depozitelor de grăsime, a celulitei și a vergeturilor. Nu e așa că e pur și simplu minunat?

Alte funcții ale colagenului pentru frumusețea ta țin de intensificarea creșterii, regenerării și hidratării cuticulei, de ameliorare a elasticității părului, de prevenire a ruperii și despicării firelor, dar și de susținere a creșterii sănătoase a unghiilor, care nu se mai exfoliază și nu se mai rup așa ușor.

Factorii care provoacă pierderea colagenului

Vestea bună este că proteina de colagen e sintetizată în mod natural de organism. Vestea mai puțin bună este că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen scade treptat, factor care ar trebui să te îngrijoreze mai ales după vârsta de 30 de ani.

Acest proces e unul natural, dar este afectat și de factori externi care îl pot intensifica! Iată despre ce e vorba!

Factorii genetici (etnia) joacă un rol important. De asemenea, tipul de piele este de luat în considerare. Cel uscat e mai ușor de ridat, în timp ce tenul gras se hidratează prin producția accelerată de sebum. Însă predispoziția către riduri poate fi și moștenită, așa că observă cu atenție cum arată tenul mamei tale, fiindcă îi poți imita exemplul.

Factorii de mediu sunt mai ușor de controlat decât cei genetici. Nu te expune neprotejat la soare, mai ales în orele periculoase, și evită pe cât posibil poluarea. Investește în creme cu factor de protecție solară cât mai ridicat.

Stilul de viață este cel mai ușor de ținut sub control. Nu fuma, mănâncă echilibrat, evită stresul, îngrijește-ți cu sfințenie pielea, folosind produse de calitate și bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Vei vedea diferența! De asemenea, nu uita să faci sport și să te odihnești așa cum trebuie!

Factorii biologici sunt poate ultimii de pe lista noastră, dar acest lucru nu îi face mai puțin importanți. Modificările ce au loc în celule, aprovizionarea redusă cu sânge și energie a țesuturilor, dar și schimbările hormonale pot cauza scăderea producției de colagen în organism.

Suplimentele cu colagen hrănesc frumusețea din interior

Nu trebuie să îți mai faci griji pentru degradarea producției de colagen (nu uita, stresul face riduri), ci apelează la suplimente de îndată ce vei considera necesar. Din fericire, suplimentarea cu colagen se poate realiza pe mai multe căi: lichid (hidrolizat), prin pudră, capsule sau creme.

Experții consideră că cea mai eficientă formă este prin ingerare, iar colagenul hidrolizat prezintă cea mai rapidă absorbție intestinală. Care este motivul? Fiind o proteină de moleculă mare, colagenul are nevoie de descompunere termică (hidroliză) pentru a fi astfel absorbit de organism. Prin urmare, s-a ajuns la concluzia că peptidele de colagen (hidrolizat de colagen) sunt cele mai recomandate!

Iar dacă vine vorba despre suplimentul cu colagen care oferă peptidele esențiale, asigurând suplețea și elasticitatea pielii, dar și sănătatea părului și a unghiilor, preferatul este Kollagen Beauty de la Doppelherz. Produsul include peptide purificate marca Verisol®, cu o acțiune mult mai puternică și mai specifică asupra pielii, demonstrată prin studii.

Conform specialiștilor, cantitatea ideală de peptide de colagen este de 2,5 grame și este exact ceea ce vei regăsi în cadrul Kollagen Beauty. Acest aport zilnic prezintă efecte impresionante: crește elasticitatea pielii cu 7%, concentrația de elastină cu 18% și reduce ridurile cu 7% după 4 săptămâni și cu 20% după 8 săptămâni.

La rândul ei, pielea de pe corp are motive de bucurie. Nivelul de celulită scade cu 5,3% după 3 luni și cu 9% după 6 luni, iar fermitatea e cu 11% mai accentuată.

Unghiile au o rată de creștere cu 12% mai mare, fenomenul de rupere scade cu 42%, iar fragilitatea descrește cu 64%. Numai vești bune!

Kollagen Beauty conține, pe lângă atât de necesarele peptide de colagen hidrolizat, și vitamina C și cupru (pentru densitatea și structura colagenului), extract de Açai, vitamina E și zinc pentru efecte anti-aging și vitamina A și biotină, ideale pentru piele, păr și unghii.

Pe lângă efectele extraordinare despre care ți-am vorbit deja, care îți garantează că pielea și unghiile tale vor arăta mai bine după 4 săptămâni, Kollagen Beauty impresionează și datorită solubilității, absorbției și eficienței sale dovedite.

Iar gustul e extraordinar: de litchi și pepene galben, te va cuceri de la prima administrare. Utilizarea e extrem de ușoară, fără a necesita supravegherea unui medic: ai nevoie doar de un flacon de unidoză pe zi, pentru minimum 2 luni.

Pentru articulații flexibile, oase și mușchi puternici, Doppelherz îți recomandă și Kollagen 11000 plus!

Acum știi ce să faci pentru a-ți prezerva tinerețea și frumusețea pielii! Suplimentele cu colagen de pe www.doppelherz.ro vor face minuni și în cazul tău, contribuind la sănătatea întregului organism. Compania germană cu o istorie de peste 60 de ani e prezentă din 2005 în România și de atunci impresionează cu selecția de produse pentru o sănătate de fier și o viață mai bună. Descoperă în online și în farmacii gamele ce îți pot schimba existența!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Elasticitatea pielii: ce este și cum o îmbunătățești?
Elasticitatea pielii: ce este și cum o îmbunătățești?
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.