Sustenabilitate cu pași mărunți. Ce să incluzi în rutina ta de îngrijire

Sustenabilitate cu pași mărunți. Ce să incluzi în rutina ta de îngrijire

Redactor Andreea Baluteanu

Putem avea nenumărate planuri de rezervă… dar nu avem o planetă de rezervă! Acest manifest, ce justifică perfect înclinația spre sustenabilitate, ne îndeamnă să căutăm perpetuu noi modalități de a ne apropia mai mult de natură, de a restabili conexiunea sacră și ancestrală a omului cu ea și de a proteja și respecta mediul înconjurător.

Consumerismul începe să fie tot mai mult perceput drept ceea ce este, o atitudine distructivă, ce trebuie să aparțină de trecut, iar sustenabilitatea este răspunsul. Cu alte cuvinte, să începem să nu ne mai întrebăm ce poate face natura pentru noi, ci ce putem face noi pentru ea, parafrazând vorbele unui om celebru.

Vezi mai jos cum poți duce partea ta de luptă pentru salvarea planetei alegând produsele potrivite în rutina de îngrijire!

Nu avem o altă planetă: cum să ai o rutină de îngrijire mai sustenabilă

Te sperie schimbările climatice și faptul că în luna ianuarie au început să înflorească magnoliile? Te îngrijorează că nu mai poți respira aer curat și că virusurile și bacteriile se înmulțesc într-o rată alarmantă de la an la an? În loc să cedezi sub povara atâtor dezastre, mai bine concentrează-te pe ceva ce poți ține sub control, și anume alegerile tale sustenabile.

Încerci să consumi mai puțin? Reciclezi? Îți urmărești cu atenție amprenta de carbon? Sunt numai câțiva pași, în aparență mărunți, dar cu ei se creionează sustenabilitatea. Noi îți prezentăm mai jos cea mai nouă descoperire a noastră, gelurile de duș super sustenabile de la Nyera.

Lista atuurilor acestor produse recent lansate e cu adevărat uimitoare, iar noi abia așteptăm să îți spunem de ce ne-am îndrăgostit!

Pe scurt, gelul de duș este Nyera concentrat, organic, fără parabeni, sulfați sau siliconi, ambalat într-un recipient reutilizabil și reîncărcabil, fabricat din fibre de bambus. Nu ne mirăm deloc că a devenit un etalon al sustenabilității în domeniul îngrijirii personale.

Acest concept e inovator și o prezență atât de necesară pe piața autohtonă. Practic, gelul de duș Nyera e achiziționat într-un pachet de tip starter kit, care include un recipient, pe care îl vei folosi continuu, și o rezervă de gel de duș. După ce consumi starter-ul, urmează să cumperi numai rezerve. Astfel combați risipa, produci mai puțin gunoi și beneficiezi și de un preț mult mai prietenos.

Mai mult, și rezervele de la Nyera sunt reciclabile (de aruncat numai la coșul galben), așa că nu avem nici măcar o mustrare de conștiință.

Lista atuurilor continuă! Gelul de duș e, așa cum mai spus, concentrat. Ce înseamnă? Că nu îl vei folosi ca atare. Formula e creată pentru a fi diluată cu apă de la robinet, astfel încât din 100 ml de produs poți obține o cantitate de trei ori mai mare!

Nu lipsesc nici certificările, căci știi deja că avem de-a face cu un producător responsabil și conștient de ce lasă în urma sa. Gelurile de duș sunt certificate organic de EcoCert și Cosmos Organic și Cosmebio. Compoziția e alcătuită în procent de 95% din ingrediente naturale, iar substanțele chimice lipsesc cu desăvârșire. E un aspect important, care arată că nu ai grijă numai de mediu, dar și de pielea ta, alegând în mod inteligent.

Din multitudinea de produse fabricate în masă, fără nici cea mai mică preocupare față de ziua de mâine, cu o formulă periculoasă și impact covârșitor asupra mediului, gelurile de duș Nyera sunt ca o gură de aer proaspăt. Cu aceste produse organice, naturale și vegane, care te încurajează să reciclezi și să folosești ambalaje reîncărcabile, știm că facem încă un pas prețios în drumul spre sustenabilitate.

Gelul de duș Nyera preferat? Toate!

Nu sunt numai naturale, eco-conștiente și atât de rentabile, dar gelurile de duș Nyera nu fac rabat nici de la calitate, având o formulă și o textură senzoriale și mirosuri delicioase.

Sunt 4 sortimente de geluri de duș, dar nu te teme, nu e nevoie să alegi, căci fiecare se va integra atât de frumos în viața ta!

Adori parfumurile dulci și exotice, care te transportă cu gândul într-un tărâm al magiei și al poveștilor? Atunci începe-ți ziua cu gelul de duș bio-Migdală/Ulei de Argan-Smoothie Sensation. Fabricat în Provence, te va răsfăța cu aroma de migdale și de ulei de argan, iar textura catifelată îți va mângâia pielea ca într-o oază din 1001 de nopți. Cum folosești? Toarnă conținutul rezervei în ambalaj, apoi adaugă între 200 și 400 de ml de apă de la robinet, în funcție de cât de consistent îți dorești să fie produsul, amestecă cu o lingură, și gata, ai cel mai tare gel de duș la dispoziția ta, gata să îți curețe și hidrateze pielea în timp ce mai pune o cărămidă la lupta pentru protecția mediului.

Imaginează-ți o zi de vară începută într-un duș aflat în aer liber, undeva în Sicilia, unde să miroasă a acorduri proaspete de verbenă și citrice. Poate că nu îți putem garanta vacanța, dar știm ce să faci ca să obții parfumul fresh și reconfortant, cu ajutorul gelului de duș concentrat bio - Verbena/Citrice- Fresh Sensation. Fără parabeni, sulfați și siliconi, acest produs poate fi folosit și pe pielea sensibilă, dar și la bebeluși.

gelului de duș concentrat bio - Verbena/Citrice- Fresh Sensation

Păstrăm peisajul colorat și efervescent al verii (cu toate că următorul produs se potrivește de minune și iarna) și optăm acum pentru acordurile delicioase și intense de vanilie și ulei de Monoi din gelul de duș Summer Sensation. Evadează din rutina cotidiană și din caruselul grijilor de zi cu zi cu acest produs care ne duce cu mintea la o piscină infinită din Bali: răsfăț absolut, într-un produs natural și organic campion la sustenabilitate.

gelul de duș Summer Sensation

Încheiem galeria noilor noastre geluri de duș preferate cu senzații zen. Ai avut o zi grea la muncă, te simți copleșită și stresată? Încredințează starea ta de bine gelului de duș bio bio - Aloe Vera/Hibiscus- Zen Sensation. Cu substanțe selectate cu cea mai mare grijă, mirosind a acorduri calmante de aloe vera și revigorante de hibiscus, acest gel de duș e esența relaxării și a dragostei față de sine.

gelului de duș bio bio - Aloe Vera/Hibiscus- Zen Sensation

Sustenabilitatea nu se poate realiza nicicum decât pas cu pas! Alege produsele de la Nyera, descoperind nenumăratele modalități prin care un gel de duș poate face diferența în viața ta, de la îngrijire naturală și organică la mirosuri delicioase și formule reîncărcabile și reciclabile. Așa arată rutina cea mai conștientă și mai benefică azi!

 

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.