Totul despre microblading, de la cei mai buni specialiști

Totul despre microblading, de la cei mai buni specialiști

Redactor Andreea Baluteanu

Fie că sunt bogate și strălucitoare, fie drepte și tinerești, sprâncenele au un cuvânt important de spus în estetica feței noastre. Dacă nu ne crezi, întreabă-le pe Lily Collins, Cara Delevingne sau Audrey Hepburn, toate frumuseți renumite pentru superbele lor sprâncene.

Dar nu doar aspectul fizic are de profitat de pe urma sprâncenelor: rolul lor este să țină picăturile de apă la distanță de ochi, încă un motiv să le privești, la propriu și la figurat, cu ochi buni. Și când te mai gândești și la faptul că sprâncenele sunt definitorii pentru expresia ta și practic te pot ajuta să îți faci prieteni, ce mai poți cere de la ele?

Și, dacă ai simțit vreodată cel mai mic fior de invidie la adresa unei tipe cu sprâncene superbe, ai ajuns unde trebuie. Azi îți vorbim despre tehnica numărul 1 în conturarea minunățiilor tale de sprâncene: microbladingul. Am consultat cei mai buni specialiști în domeniu și îți spunem tot ce trebuie să știi despre această procedură!

Despre microblading, de la A la Z

Te-ai întrebat vreodată ce târg a încheiat fata aceea frumoasă cu sprâncene desăvârșite? Ai nutrit cel puțin o dată în viață dorința de a te fi născut înzestrată cu sprâncene de zeiță sau l-ai întrecut deja în măiestrie pe Picasso de la atâta conturat de sprâncene cu fardul și creionul? Ai ajuns unde trebuie! Răspunsul tuturor dilemelor de mai sus este microbladingul. Află tot ce trebuie să știi despre procedură!

Ce este microbradingul?

Dacă ideea tatuării sprâncenelor nu îți place, din diverse motive, microbladingul îți va șterge îndoielile. Asemănător în multe privințe tatuajului cosmetic, microbladingul prezintă rezultate semipermanente, estompându-se în timp, și acționează aproape de suprafața pielii, nu în profunzime. Astfel, cu ajutorul unor ace delicate, instrumentul sub formă de stilou desenează fire de păr cu culoare, formă, grosime și direcție de creștere identice cu cele naturale, inserând pigmenți în straturile superficiale ale pielii prin intermediul inciziilor.

Microbladingul se dovedește perfect dacă vrei sprâncene mai groase, mai pigmentate, mai strălucitoare, dacă jinduiești să corectezi forma lor sau să umpli eventualele goluri. Din moment ce nu a mai rămas nicio potențială dorință neîndeplinită, putem conchide că microbladingul e peștișorul auriu din cosmetică, ce nu împlinește însă doar trei năzuințe, ci zeci.

Cum se desfășoară o ședință de microblading?

Înainte de a te lăsa pe mâinile cosmeticienei, află că există două părți ale procedurii. Prima dintre ele constă în consultul inițial și ședința de microblading propriu-zisă. Astfel, mai întâi vei discuta cu expertul, stabilind împreună care este cea mai potrivită formă și culoare a sprâncenelor tale. Urmează „nașterea” lor: se aplică mai întâi un anestezic ușor și apoi are loc inserarea pigmentului. Microbladingul nu necesită timp de recuperare, așa că te poți întoarce imediat la activitățile tale, cu sprâncenele nou-nouțe și atât de ademenitoare.

Procesul de vindecare are loc în circa o lună, în funcție de specificul pielii tale. Partea cu adevărat minunată în cadrul microbladingului este că după această perioadă are loc o nouă sesiune de retuș, respectiv a doua etapă a procedurii. De ce? În primele zile de „viață”, sprâncenele tale sunt mai închise la culoare, așa că acum, când și-au regăsit „stabilitatea”, este cel mai bun moment pentru ajustări sau retușuri. Așa te asiguri că ți se vor potrivi perfect. Și... ți-a spus cineva că începi să semeni cu Emilia Clarke?

Doare?

E cea mai sensibilă întrebare atunci când vorbim despre microblading. Vom fi sincere cu tine și îți vom spune că, dacă ai pielea delicată, atunci e posibil să simți un ușor disconfort, atenuat însă în mare măsură de anestezic. Specialiștii ne asigură însă că microbladingul nu e nici pe departe atât de dureros precum tatuarea sprâncenelor și sunt femei care au afirmat că nu au simțit aproape nimic! De fapt, glumesc experții, mai dureroasă poate fi luarea deciziei privind forma sprâncenelor decât procedura propriu-zisă.

Cât de repede se vindecă sprâncenele?

Aici intervalele depind de specificul pielii tale și de capacitatea de regenerare a organismului, dar specialiștii indică spre o durată medie de o lună. E posibil să se producă o ușoară iritare a pielii sau chiar cojirea sau descuamarea dermului, din acest punct de vedere fiind extrem de importantă și dedicația ta față de instrucțiunile de îngrijire a sprâncenelor. Dacă experimentezi un asemenea fenomen, nu te apuca să te descojești singură, vei face mai mult rău decât bine.

Cum îți îngrijești sprâncenele după procedură?

Iată un capitol pe care specialiștii speră să îl citești cu atenție! În primul rând, iată lista de „așa nu”: evită contactul cu apa, așa că nu te spăla pe față și nici nu-ți da sufletul la sport, transpirând din plin. Nu folosi niciun fel de cosmetice pe sprâncene, nu le expune la soare și nici la solar și renunță pentru o perioadă la exfolianții pe bază de acizi și la retinol.

De partea cealaltă, lista de indicații include curățarea sprâncenelor postmicroblading cu un bețișor înmuiat într-un strop de apă caldă, pentru a îndepărta limfa rămasă în urma inciziilor. Aplică neapărat crema sau balsamul recomandat de cosmeticiană și, în cazul în care ieși afară, nu uita de SPF.

Microbladingul asigură un rezultat natural

Tatuarea sprâncenelor, deși cu siguranță capabilă să îți ofere un look wow, nu excela la capitolul naturalețe. Dar cu microbladingul e o cu totul altă poveste. Dat fiind faptul că pigmentul e inserat în straturile superficiale ale pielii, iar firele sunt desenate cu precizie de artist, oamenii vor ajunge să te întrebe ce-ai făcut de ți-au crescut sprâncenele peste noapte. Mai mult, microbladingul oferă un look mai autentic chiar și decât fardurile și creioanele pentru sprâncene, ce pot prezenta o finisare mată neplăcută.

Microbladingul necesită o aranjare minimală

Ți-am luat o piatră de pe inimă, nu? Dacă ești genul de femeie care nu ieșea din casă fără să-și aranjeze sprâncenele, tocmai ți-ai luat liber de la îndatoririle tale. Pentru o durată cuprinsă între 1 și 3 ani, te vei trezi cu sprâncene perfecte și vei merge la culcare cu aceleași daruri. Tot ce trebuie să faci e să le piepteni din când în când sau să smulgi firele de păr care cresc în continuare.

Cum te pregătești pentru o sesiune de microblading?

I-am întrebat pe specialiști dacă este necesară o pregătire specială pentru microblading și au răspuns afirmativ. De ce să ții cont? Ține-te departe de orice produs care irită pielea înainte de microblading, fie că e vorba despre expunerea la soare sau utilizarea exfolianților pe bază de acizi. Evită de asemenea administrarea medicamentelor pentru subțierea sângelui, a aspirinei sau a consumului de alcool cu o săptămână înainte de procedură.

Alege cu grijă salonul de microblading!

Doar gândul că vei trăi alături de sprâncenele tale cele noi timp de cel puțin un an ar trebui să te determine să alegi cu grijă. Experții în microblading sunt artiști în toată puterea cuvântului, minuțioși și preciși, care încununează trăsăturile tale cu expresia lor perfectă. Noi îți recomandăm cu dragă inimă salonul Icon Beauty Studio, acolo unde visele prind formă, fie prin sprâncene dese și arcuite, fie printr-un ten luminos sau o culoare de păr delicioasă. Lasă-te pe mâna specialiștilor Icon Beauty Studio și vei descoperi de ce microbladingul poate să devină cea mai bună decizie din viața ta!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.