Trucul care te ajută să acoperi cearcănele şi să previi ridurile

Roxana Dumitrica

Odată cu vârsta, pielea îşi pierde fermitatea şi elasticitatea, iar riscul de apariție a ridurilor şi petelor crește tot mai mult. De asemenea, cearcănele sunt tot mai evidente. Extrem de inestetice, ele oferă impresia unui chip obosit si te împiedică să te bucuri de un look fresh, reuşind de multe ori să-ţi distrugă buna-dispoziţie.

Zona ochilor este una dintre cele mai sensibile. Cearcănele sunt favorizate de instalarea oboselii, diverse afecţiuni ale organelor interne sau chiar de factori genetici. Consumul de lichide, înlăturarea factorilor de stres şi folosirea cremelor sunt esenţiale pentru frumuseţea tenului, dar cel mai utilizat produs rămâne anticearcănul.

Specialiștii în frumuseţe îţi recomandă un truc simplu pentru a avea mereu un ten fresh - anticearcănul cu efect antiîmbătrânire! Poţi folosi produsul nu doar pentru camuflarea cearcănelor, ci și pentru acoperirea altor imperfecțiuni.

Iată care sunt cei 3 pași pentru camuflarea cearcănelor:

  • Combină crema de ochi cu efect antirid cu anticearcănul - amestecă pe mână ingredientele, pentru a putea găsi doza corectă.
  • Aplică amestecul tamponând sub ochi, în forma unui triunghi - anticearcănul nu se aplică prin mişcări circulare, ci punctat, pentru a-l estompa în mod natural.
  • Folosește o pensulă de blush pentru a uniformiza.

Acest truc simplu în 3 pași este ideal pentru vară, când tenul este expus radiaţiilor UV. Nu trebuie neapărat să aplici fond de ten sau produse care încarcă tenul. Eventual, foloseşte mascara şi un balsam de buze, pentru hidratare.

De asemenea, nu folosi degetul pentru aplicare, ci foloseşte un burete special sau o pensulă.

La sfârşit, fixează cu pudră, pentru ca machiajul să fie mai rezistent. Cel mai important însă este să fii atentă la perioada de valabilitate. Dacă produsul tău de frumuseţe a expirat, aruncă-l şi cumpără altul. Un produs expirat îţi va face mai mult rău decât bine.

Surse foto: iStock

Articolul urmator Cum să reduci și să previi apariția ridurilor fine, cu minimum de efort

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.