VIDEO | Cum îți faci bucle în 5 minute

VIDEO | Cum îți faci bucle în 5 minute

Sorina Corneanu

Buclele sunt deopotrivă boeme și sexi, jucăușe și pline de senzualitate. În funcție de ocazie, buclele capătă diferite valențe, dar niciodată nu rămân neobservate. Dacă timpul nu îți permite să stai cu ondulatorul în mână și să muncești pentru fiecare șuviță și buclă în parte, atunci e bine să știi că nu ești singura. Și pentru că nu ești singura, există soluții salvatoare, la îndemâna tuturor femeilor, prin care îți poți face bucle oricând, într-un timp foarte scurt.

 

O astfel de metodă foarte simplă de a-ți face bucle în numai 5 minute constă în utilizarea foliei de aluminiu. Ai nevoie de o fâșie de folie de aluminiu pe care o vei transforma în bigudiuri. Imediat după ce te speli pe cap, descurcă părul cu un pieptăn rar și începe procesul de ondulare care îți ferește firul de păr de efectele arsurii pe care o implică utilizarea ondulatorului. Înfășoară fiecare șuviță în jurul unei bucăți de folie de aluminiu. Nu ai nevoie să folosești alte produse de fixare. Este suficient să folosești folia de aluminiu pe părul umed.

Poate îți sună nerealist, însă acest truc chiar funcționează. Poți obține bucle senzaționale doar răsucind părul în jurul foliei de aluminiu și presând placa de întins părul pentru câteva secunde, până la un minut. Știi că buclele sunt gata atunci când folia de aluminiu este suficient de caldă. Repetă acest procedeu până când ai înfășurat tot părul. Elimină foliile de aluminiu și bucură-te de un păr ondulat frumos, sănătos și lejer, fără să fie încărcat de produse de styling.

Ai nevoie de ajutor? Iată cum îți faci bucle pas cu pas!

O altă metodă rapidă prin care poți obține bucle absolut minunate necesită doar o bentiță și puțină îndemânare. Pune o bentiță în jurul capului și pe frunte, apoi ia câte o șuviță și răsucește-o peste bentiță, până când ajungi la ceafă. Totul trebuie să arate ca și cum părul tău a devenit o bentiță. Dacă poți, dormi cu bentița prinsă astfel. Foarte important, atunci când răsucești părul în jurul bentiței, acesta trebuie să fie umed. Dacă nu e proaspăt spălat, e bine să îți treci mâinile ude prin păr sau să folosești un spray special pentru păr, eventual cu sare marină, astfel încât buclele să se mențină elastice și bine conturate. Durează cel mult 5 minute, firul de păr nu se arde, ești ferită de maltratarea produsă de placă sau ondulator și poți arăta de milioane oricând, oriunde, cu doar o bentiță elastică.

Dacă vrei bucle mai mari, mai mici sau o combinație perfectă între ele, soluția salvatoare și cea mai rapidă rămâne folosirea bigudiurilor. Din materiale moi, burete sau elastic, bigudiurile îți ocupă doar 5 minute din timp pentru a le înfășura în jurul suvițelor bine umezite cu apă sau soluție pe bază de sare marină, după care fac singure toată treaba. Nu-ți rămâne decât să le scoți după mai puțin de o oră și să te bucuri de bucle perfect definite și cuceritoare!

Ştiai de cârligele pentru păr? Le găseşti în orice magazin destinat îngrijirii părului. Ele te ajută să obţii bucle rapide, perfecte şi un uşor aer retro. Prinde părul umed în cârlige şi lasă-l să se usuce aşa. Când părul e uscat, poţi desface liniștită cârligele şi te poţi bucura un look feminin, senzual şi fără cusur.

Te-am convins? Iată cât de uşor poţi obţine bucle, fără a fi nevoită să recurgi la ondulator, placă şi alte tipuri de aparate care sunt nocive pentru firul de păr. Natural e mai sănătos!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce sunt ridurile marionetă și cum previi apariția lor
Ce sunt ridurile marionetă și cum previi apariția lor
Ar trebui să îți faci breton?
Incepe quiz
Ar trebui să îți faci breton?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.