Vrei să ai un păr sănătos? Evită aceste coafuri care îți distrug părul!

Redactor Alexa Galgau

Se știe deja că multe dintre eforturile noastre de a arăta mereu bine pot avea consecințe nefaste asupra noastră, grăbindu-ne îmbătrânirea și degradarea părului, tenului, ochilor etc. Pentru că este foarte fragil, părul este de multe ori primul care cedează în fața tuturor „chinurilor” la care îl supunem pentru a-l aranja. Pentru a evita distrugerea lui, îți recomandăm să nu apelezi prea des la unele coafuri care par „salvatoare” pe moment, dar se dovedesc a fi foarte dăunătoare pe termen lung!

Iată câteva exemple de coafuri care îți distrug părul

Cinci exemple de coafuri care îți distrug părul

Coada de cal

Este adevărat că o coadă de cal poate să te salveze când ai părul murdar sau când nu ai chef să te coafezi, însă, dacă o porți zi de zi, este foarte posibil să îți distrugă părul în timp. Elasticele sunt de vină, pentru că țin prea strâns părul, conducând la fragilizarea lui când este prins în același loc.

Este în regulă să prinzi părul din când în când, însă, dacă acesta este hairstyle-ul preferat de tine, va trebui să găsești unul mai bun. Dacă nu poți să renunți ușor la coada de cal, încearcă să nu mai folosești clasicele elastice, ci unele din materiale textile. În plus, nu mai prinde părul foarte strâns, ci lasă-l mai lejer. Astfel, îl protejezi și te scutești de durerile de scalp și de cap pe care ți le poate da coada de cal foarte strânsă. Prin urmare, evită cu orice preț această coafură care își distruge părul!

Împletiturile

Nu vorbim despre împletiturile lejere, ci despre cele foarte strânse, care au un efect devastator asupra părului dacă le utilizezi frecvent: îți fac vârfurile să se despice, slăbesc firul de păr și duc la căderea lui. Greu ne putem imagina viața fără împletituri, care par să fie tot mai populare printre femei. Nici nu spunem să renunți de tot la ele, ci doar să îți faci rar împletituri strânse, pe care poți să le păstrezi pentru ocazii speciale. În rest, ești liberă să apelezi la împletiturile lejere. Dacă nu ai inspirație, iată ce tip de împletitură ți se potrivește în funcție de zodie!

Cocul umed

O altă coafură cae îți distruge părul este cocul umed. Părul este mult mai sensibil când este umed. De aceea, cam orice coafură care presupune umezirea și strângerea părului se dovedește a fi foarte dăunătoare. Principalul efect va fi slăbirea firului de păr. În plus, dacă porți des părul astfel prins, vei constata că îți cade mult mai mult decât ar trebui. De altfel, nu ar trebui niciodată să prinzi părul sau să îl pieptăni când este ud!

Dacă vrei să obții acel look strălucitor pe care îl are părul umed prins, încearcă să îți cumperi un spray cu efect de luciu, care nu costă o avere și arată similar. Părul tău îți va mulțumi!

Cocul lejer după spălare

Nu puține sunt femeile care își prind părul într-un coc după ce se spală pe cap, pentru ca acesta să prindă o formă frumoasă și să nu mai fie nevoie să se coafeze dimineața. Din păcate, este o mare greșeală! Dacă dormi cu părul prins, cu atât mai mult dacă este umed, faptul că te miști și te întorci de pe o parte pe alta în somn face ca firul să fie tras în toate direcțiile și să se fragilizeze foarte mult.

Dacă nu poți renunța de tot la acest truc de beauty atât de util, specialiștii recomandă să nu mai folosești fețe de pernă din bumbac, ci din satin sau mătase, pentru ca părul să alunece mai ușor pe suprafața acestora.

Buclele strânse

Nici buclele lejere nu sunt cea mai bună variantă, pentru că tot trebuie să folosești o metodă de ondulare, care de obicei distruge firul de păr. Cu toate acestea, ele nici nu se compară cu buclele strânse sau cu permanentul, care pot degrada serios firul de păr. Odată ars, acesta se va regenera foarte geu. Pentru a-ți distruge părul, este suficient să folosești ondulatorul la temperaturi mari de câteva ori pe lună.

Pentru a avea un păr sănătos, ține cont de câteva reguli de aur:

  • lasă-l liber cât mai mult și piaptănă-l temeinic dimineața și seara;
  • nu îl spăla în fiecare zi, pentru că scalpul tău nu va mai produce suficiente uleiuri naturale sau, dimpotrivă, va produce prea multe, pentru a compensa;
  • bea suficiente lichide;
  • evită folosirea plăcii, a ondulatorului și a tratamentelor care ard părul;
  • folosește măști naturale și consumă multe alimente care conțin vitamina E, esențială pentru păr.

Evită, așadar, aceste coafuri care îți distrug părul! Un păr sănătos este cel mai de preț accesoriu al unei femei, așa că trebuie să faci tot posibilul pentru ca podoaba ta capilară să fie răsfățată și bine întreținută!

Iată și un ghid pentru vopsire care te va ajuta să alegi culoarea de păr potrivită pentru tine!

Articolul urmator Părerea experților: este sănătos sau nu să îți lași părul să se usuce de la sine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.