Cum scapi de bufeuri și transpirații nocturne la menopauză?

Cum scapi de bufeuri și transpirații nocturne la menopauză?

Redactor Andreea Baluteanu

Menopauza este o etapă naturală a existenței noastre, care vine cu modificările sale caracteristice. Ne aduce mai multă înțelepciune, ne îmbogățește experiența de viață și ne scapă de menstruațiile uneori mai mult decât neplăcute. Dar, precum fiecare situație din magica noastră călătorie, menopauza are și aspecte nedorite, iar bufeurile și transpirațiile nocturne se situează cu siguranță printre ele.

Deși la prima vedere simptomele menopauzei par a fi un inconvenient minor prin comparație cu alte obstacole pe care le vei avea de traversat, în realitate ele pot compromite calitatea vieții. Noi suntem aici ca să îți fim de ajutor, însă, și îți sugerăm cele mai bune soluții contra bufeurilor și a transpirațiilor nocturne, direct de la specialiști.

Care sunt simptomele menopauzei?

Oficial, menopauza se instalează începând cu ultima menstruație, dar în realitate simptomele sale se manifestă uneori cu câțiva ani înainte, în perioada denumită perimenopauză. Aceste semnalmente sunt modalitate prin corpul tău se adaptează schimbărilor și sunt resimțite, conform NHS (National Health Service) de 8 din 10 femei. Așadar, nu ești singură în această cruciadă, ai partenere din a căror experiență poți învăța lecții prețioase.

femeie care sufera de bufeuri

Iată care sunt principalele simptome cu care te vei confrunta acum:

 • bufeuri;
 • transpirații nocturne;
 • insomnii;
 • libido scăzut;
 • probleme cu memoria și concentrarea;
 • uscăciune vaginală și durere sau disconfort în timpul sexului;
 • dureri de cap;
 • schimbări de dispoziție și anxietate;
 • palpitații;
 • dureri articulare;
 • reducerea masei musculare;
 • infecții intime recurente.

3 soluții contra bufeurilor și a transpirațiilor nocturne

Chiar dacă, în esență, simptomele de la menopauză sunt cât se poate de naturale, nu înseamnă că trebuie să suferi din cauza lor. Specialiștii au căutat remedii la adresa acestor surse de disconfort, iar noi am adunat mai jos soluțiile care pot funcționa și în cazul tău:

 • evită factorii care pot declanșa bufeurile și transpirațiile nocturne: fumatul, hainele mulate, care nu lasă pielea să respire, pături groase, din materiale artificiale, alcoolul și cafeaua, mâncărurile condimentate, stresul;
 • pune accent pe obiceiurile sănătoase: stabilește o rutină calmantă înainte de somn, fă sport în timpul zilei, poartă pijamale largi, din materiale naturale, folosește un ventilator sau coboară temperatura în cameră înainte de a merge la somn;
 • consumă alimente benefice acestei perioade: soia, semințe de in, surse de vitamina E și B.

Bufeurile și transpirațiile nocturne, o simplă amintire cu Femarelle®Recharge

Rodul a numeroși ani de muncă ai specialiștilor, Femarelle®Recharge reduce simptomatologia asociată menopauzei și are rezultate dovedite clinic. Acest supliment reprezintă un produs standardizat de ultimă generaţie (SERM) și a primit calde aprecieri din partea comunității științifice, fiind recomandat inclusiv de către Prof. Andrea R. Genazzani ( preşedintele Societății Internaţionale de Ginecologie ), care îl consideră de primă intenție terapeutică în reducerea simptomelor asociate menopauzei.

supliment contra simptomelor de la menopauza femarelle recharge

Ce mai e de remarcat? Faptul că, spre deosebire de terapia cu hormoni sau de alte suplimente de pe piațăă, Femarelle®Recharge prezintă marele avantaj de a nu avea impact asupra sânului sau asupra uterului. Astfel, prin tehnologii avansate și extracte inteligent asociate, suplimentul țintește receptorii de estrogen doar din țesuturile afectate, cum sunt cele din creier și os, și nu și din regiunile „sensibile”, așa cum sunt sânul sau uterul.

Mai mult, Femarelle®Recharge nu afectează procesele de coagulare a sângelui, un aspect cu atât mai important acum, în timpul pandemiei de SARS-CoV-2. Astfel, specialiștii au descoperit că infectările cu noul Coronavirus pot provoca apariția de trombi (cheaguri de sânge), iar administrarea unui supliment care ar crește la rândul său acest risc ar fi atât de periculoasă.

În mare, Femarelle®Recharge reduce simptomele asociate menopauzei sau le elimină complet din primele luni de administrare. Astfel, suplimentul poate asigura un somn mai bun, niveluri crescute de energie, controlul schimbărilor de dispoziție, diminuarea anxietății și a agitației și stimularea dorinței sexuale.

Am vorbit mai sus despre ingredientele benefice în perioada menopauzei, și îți spunem acum că Femarelle®Recharge include ingredientul activ DT56a, dar și semințe de in și vitamina B6, urmând întocmai rețeta recomandată de către specialiști.

Susținând reglarea activității hormonale, reducând oboseala, îmbunătățind funcționarea sistemului nervos și reglând metabolismul, Femarelle®Recharge este aliatul de care ai nevoie la menopauză, acel prieten loial care te va ajuta să treci cu brio peste ce e mai greu.

Menopauza nu e, nici pe departe, un capăt de țară! Ai încredere în corpul tău, îmbrățișează viața cu toate transformările și provocările sale știind că Femarelle®Recharge îți asigură spatele. Produsul este disponibil în farmacii. Află mai multe despre acest supliment de pe femarelle.ro.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.