Horoscop
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cadoul special oferit de Univers, în funcție de luna în care te-ai născut

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Luna în care te-ai născut ți-a fost predestinată, iar Ursitoarele ți-au hărăzit daruri în funcție de momentul în care ai văzut lumina zilei. Pe lângă faptul că ai primit înzestrări specifice zodiei din care faci parte, ai parte de un cadou-surpriză din partea Universului, pentru că te-ai născut într-o anumită lună. 

Să nu uităm că numele fiecărei luni nu este lipsit de sens. Lunile au nume împrumutate de la diferite zeități sau evenimente, iar acest lucru nu este întâmplător. Numele este o marcă secretă, care oferă putere obiectelor, de aceea este important să cunoști de unde vine denumirea lunii tale de naștere. Vei ști astfel și care este darul magic pe care Universul l-a pregătit pentru tine. 

chip univers

Darul Universului, în funcție de luna de naștere

Ianuarie

Numele lunii ianuarie vine de la zeul roman Ianus, cel cu două fețe. Ianus bifrons a fost, la început, un rege, iar după moarte a fost divinizat pentru puritatea sa morală. Este un zeu protector, așezat în dreptul ușilor și al porților, care privește deopotrivă înăuntru și în afară. Iată de ce luna ianuarie este o lună cu dublu sens, pentru că privește încă spre anul ce a trecut, dar și spre cel care se desfășoară, este o lună a tranziției dintre trecut și viitor.

Dacă ești născut în această lună, ai capacitatea extraordinară de a integra lecțiile trecutului, pentru a nu mai repeta aceleași greșeli și în viitor. În plus, ai un suflet curat și o deschidere spre nou, dar ții cont și de valorile tradiționale, care au trecut proba timpului. 

Februarie

Numele lunii februarie vine tot din latină, de la ritualul roman de purificare Februa, care avea rolul de a pregăti oamenii pentru primăvară. Acest ritual cuprindea practici de curățire sufletească, de protecție a orașului și de asigurare a belșugului și fertilității. Darul Universului pentru cei care s-au născut în februarie este cel al bogăției spirituale și fizice, al capacității de împlinire a visurilor. Acest dar se potrivește cu zicala românească „Unde pune omul mâna, pune și Dumnezeu mila”, arătând faptul că eforturile noastre sunt întotdeauna răsplătite prin voința divină.

Numele popular al lunii februarie, „Făurar”, sugerează o perioadă de pregătire, de „făurire” de planuri și generare de idei. Iată de ce persoanele născute în februarie sunt inovatoare și pot schimba lumea prin invențiile și acțiunile lor. 

Martie

Această lună, care multă vreme a fost prima din calendarul roman, este patronată de puternicul Marte, zeul războiului și al agriculturii. De altfel, o parte din lună este acoperită de zodia Berbecului, care îl are ca guvernator tot pe Marte. Cei născuți în luna martie au primit darul conducerii din partea Universului. Entuziaști și plini de energie, vor fi adevărați lideri, învățători sau maeștri spirituali.

În martie, lumina și întunericul se luptă, iar la echinocțiul de primăvară ajung la echilibru. Semințele germinează, de aceea luna martie mai purta și numele popular de „Germănar” sau „încolțitorul”. Cei născuți în martie sunt creativi și au puterea de a da viață unor visuri mărețe. 

Aprilie

În latină, numele lunii aprilie avea o origine ambiguă, putând proveni de la aperio, aperire, apertus, adică „a deschide”, întocmai cum se deschid florile în cea mai delicată lună a anului. O altă sugestie este că numele lunii aprilie ar avea ceva în comun cu Afrodita, zeița dragostei. Cert este că frumoasa zeiță domnește în a doua parte a lunii aprilie, de aceea împrumută acestei luni din splendoarea sa.

Cei născuți în luna aprilie primesc de la Univers darul frumuseții, al strălucirii, atât exterioare, cât și interioare. Cum ar putea fi altfel cei care s-au născut în cea mai blândă și mai plăcută perioadă din an? Numele popular al lunii aprilie, „Prier”, arată tocmai faptul că această lună este prielnică și aduce noroc celor născuți sub auspiciile ei. 

Mai

Numele lunii mai se pare că vine de la o zeiță greacă, Maia, fiica lui Atlas, titanul care ține cerul pe umeri. Maia este o zeiță maternă și o ocrotitoare a Pământului, de aceea femeile născute în luna mai sunt mame foarte bune și protectoare ale căminului. Luna mai se deschidea la romani cu sărbătoarea Ludi Florae, dedicată plăcerii și senzualității. Acestea sunt efectele Afroditei, care guvernează începutul de lună și le dă celor născuți în primele zile ale lunii mai capacitatea de a se delecta cu toate bucuriile simple ale vieții.

În graiul popular, luna mai este numită și „Florar”, luna în care raiul coboară pe pământ. Pentru cei născuți în această lună, Universul a hărăzit o fire veselă și capacitatea de a aduce în jur bogăție și frumusețe. 

Iunie

Luna iunie aparține zeiței Junona la romani, soția lui Jupiter și protectoarea căsniciei și a familiei. Numele zeiței se pare că vine, la rândul său, de la cuvântul „juventas” (tinerețe), de aceea oamenii născuți în iunie se bucură de o mare tinerețe sufletească și de o putere incredibilă de muncă. Aflați în zodia Gemenilor sau a Racului, oamenii născuți în iunie primesc o mulțime de daruri din partea Universului, printre care finețe, sensibilitate, inteligență, dar cadoul lor special este faptul că nu se dau niciodată bătuți și, oricât de mult ar fi răniți în căderea lor, întotdeauna se ridică.

Luna iunie este numită popular „Cireșar”, aluzie la bogăția de fructe de la începutul verii. Iată de ce persoanele născute în această lună sunt cele care finalizează întotdeauna lucrurile și obțin rodul faptelor lor. 

Iulie

Această lună își împrumută numele de la unul dintre cei mai influenți conducători din istorie, Iulius Cezar. De aceea, iulie este o lună a cuceritorilor și a liderilor înnăscuți, care pun întotdeauna în practică orice și-au propus. Cei născuți în miez de vară, în luna lui „Cuptor”, numele popular al lunii iulie, sunt pasionali și au sânge fierbinte, dăruiți de Univers cu tot felul de abilități și talente, așa cum vara este plină de roade. Cele mai prețioase daruri pe care le primesc sunt stima de sine foarte ridicată și capacitatea de a câștiga respectul celor din jur. 

dar univers

August

Această lună poartă numele unui alt împărat roman, Augustus, fiul adoptiv al lui Iulius Cezar. Etimologia acestui nume vine de la „augeo” (a mări, a augumenta”. În timpul lui Augustus, Roma a avut o perioadă benefică, iar numele lui a fost preamărit. Această lună, care este împărțită între Leu și Fecioară, este cea a oamenilor de prestigiu, a autorităților într-un anumit domeniu, dar și a oamenilor cu o personalitate solară și deschisă.

În limbaj popular, august se numește „Gustar”, aduncând aminte de plăcerile trezite de numeroasele fructe și legume de la sfârșitul verii. Cadourile speciale ale Universului pentru oamenii născuți în luna august sunt gloria, capacitatea de a se afirma și a străluci în mijlocul celorlalți, uimindu-i cu calitățile lor. 

Septembrie

Septembrie vine din cuvântul roman „septem”, care înseamnă șapte. În numerologie, aceasta este o cifră magică, a spiritului, unul dintre cele mai înțelepte și mai puternice numere. Cei născuți sub auspiciile acestei cifre primesc din partea Universului daruri variate, care îi ajută să reușească în viață: sunt buni organizatori și pe plan spiritual au puteri care le depășesc pe ale oamenilor obișnuiți, precum o mare capacitate de concentrare și o autodisciplină de fier. Cadoul special al Universului pentru cei născuți în luna septembrie este conștiința lor extinsă, care se sprijină pe un intelect pătrunzător și pe calitatea lor de neobosiți căutători. 

Octombrie

Nici numele lunii noiembrie nu are ceva special, venind de la cifra opt. În numerologie, această cifră este echivalată și cu un semn al infinitului, de aceea persoanele născute în această lună au adesea capacități extraordinare, care depășesc uneori înzestrările naturale. Din rândul lor se selectează înțelepții, vizionarii și cei care aduc o nouă cunoaștere omenirii.

Unul dintre cele mai importante daruri pe care Universul le oferă persoanelor născute în luna octombrie este încrederea neștirbită în forțele proprii, care îi poate purta spre reușită pe toate planurile. Aceste persoane nu vor duce lipsă de nimic, vor fi împlinite din punct de vedere material și spiritual, vor avea foarte mulți prieteni și iubire cât cuprinde. 

Noiembrie

A noua lună din calendarul roman era noiembrie, de la „novem” (nouă). Era considerată o lună capricioasă, înfrigurată, ceea ce arată și numele său popular, „Brumar”. Totuși, cifra nouă este benefică în numerologie, fiind considerat un număr angelic, asociat cu o mulțime de calități, printre care intuiție, înțelepciune, claritate mentală, compasiune.

Ca și cum nu ar fi de ajuns, numărul nouă a fost considerat de vechii evrei „numărul lui Dumnezeu”. Persoanele născute în noiembrie primesc din partea Universului darul de a vedea în profunzime resorturile care mișcă lumea, de a-i stăpâni și a-i vrăji pe cei din jur. 

Decembrie

dar univers

Anul roman se termina cu luna a 10-a, decembrie, de la „decem” (zece). În această lună aveau loc Saturnaliile, sărbători romane renumite, în care ordinea lucrurilor era răsturnată, iar stăpânii schimbau locul cu sclavii lor. În preajma zilei actuale de Crăciun era sărbătorită zeitatea solară, Sol invictus, astrul cel neînvins. În toate tradițiile, luna decembrie a fost asociată cu ritualuri și sărbători care celebrează anul ce se încheie.

Persoanele născute în această lună poartă cu ele toată înțelepciunea și responsabilitatea adunate de-a lungul anului. Numărul 10 este asociat cu energiile karmice, în vreme ce numărul 12 (cel care îi revine lui decembrie în ordinea anuală actuală) marchează încheierea unui ciclu și este un număr ocult, asociat cu zodiile sau apostolii. Persoanele născute în decembrie primesc din partea Universului marele dar de a accede pe culmi spirituale, de a reuși lucruri la care alții nici măcar nu visează. 

Surse foto: iStock, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (123)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Alege-ti zodia pentru horoscopul de azi 21 ianuarie

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Zodiile protejate de Dumnezeu în 2022: astrele se aliniază în așa fel încât să le fie lor bine (56139 vizite)
  2. Horoscopul dragostei pentru săptămâna 13 - 19 decembrie: Marte intră în Săgetător și nativii au liber la iubit (48324 vizite)
  3. Horoscopul săptămânii 24-30 ianuarie: zodiile vor fi puse în ipostaze dificile și vor urma multe momente de cotitură (47453 vizite)
  4. Ce spun cărțile de tarot despre destinul tău, în 2022, în funcție de zodie (44944 vizite)
  5. Cea mai norocoasă lună din 2022 pentru tine, în funcție de zodie (39977 vizite)
  1. De ce este bine să te rogi la miezul nopții: binecuvântările nemăsurate care izvorăsc din această practică (nota 5)
  2. De ce este Taurul cel mai tare semn zodiacal (nota 5)
  3. De ce ai încetat să mai cauți o relație, în funcție de semnul tău zodiacal (nota 5)
  4. Cum să te îmbraci și cum să nu te îmbraci dacă ești scundă și ai picioarele scurte (nota 5)
  5. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (nota 5)
  1. Cat de repede citesti in functie de ce carti alegi? Stiluri de lectura (0 comentarii)
  2. Șase semne surprinzătoare care-ți arată că îți este suflet pereche (0 comentarii)
  3. Cum să ai o relație fericită cu un nativ Fecioară (0 comentarii)
  4. Nu îmi iubesc mama și nu-i datorez nimic din viața mea (0 comentarii)
  5. Cum să te vopsești acasă fără să îți strici părul - reguli simple pe care trebuie să le respecți (0 comentarii)