Horoscop
Înapoi la

Când are loc Mercur retrograd în anul 2022: toate datele de care ai nevoie

Alida Enache

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...

Ce? Credeai că ai scăpat de "simpaticul" Mercur anul acesta? Ei bine, asta nu se va întâmpla, tocmai pentru că Mercur retrogradează de trei sau patru ori în fiecare an – mai mult decât oricare altă planetă din sistemul solar. Ce înseamnă asta? Că a venit momentul să ne pregătim pentru o nouă aventură de-a dreptul zguduitoare! Pune-ți centura de siguranță și haide să vedem ce ne-au pregătit astrele pentru anul 2022!

Ilustrație cu planete din sistemul solar

Pe parcursul acestui an, Mercur, planeta comunicării, va retrograda de patru ori, ceea ce înseamnă că vom experimenta schimbări cosmice majore pe tot parcursul anului. Perioadele retrogradării sunt:

  • 14 ianuarie – 3 februarie
  • 10 mai – 2 iunie
  • 9 septembrie – 2 octombrie
  • 29 decembrie – 18 ianuarie 2023

Mercur retrograd 14 ianuarie – 3 februarie

Începând cu data de 14 ianuarie și până în 25 ianuarie, retrogradul va apărea în semnul Vărsătorului. Mai apoi, din 25 ianuarie și până în ziua de 3 februarie, acesta se va muta în zodia Capricorn. Efectele acestui eveniment astrologic au început să se resimtă încă din data de 29 decembrie 2021 și vor continua așa până în data de 23 februarie.

Nativii cei mai afectați de mișcarea simpaticului Mercur vor fi, în mod evident, cei născuți în semnul Capricorn și Vărsător, însă toate zodiile se vor confrunta cu multiple probleme de comunicare. De altfel, pe parcursul acestei perioade, creativitatea tuturor zodiile va fi afectată și mulți dintre ei își vor pierde speranța. Nu este un moment bun nici pentru noi investiții, mai ales pentru unele substanțiale deoarece se anunță pierderi mari. De asemenea, nici noile proiecte nu sunt favorizate, mai ales în cazul Berbecilor, Vărsătorilor și al Peștilor.

Mercur retrograd 10 mai – 2 iunie

Zodiile care vor fi afectate în mod special de acest retrograd vor fi Gemeni, Taur, Balanță și Săgetător, iar efectele minunatului eveniment se vor resimți până în data de 18 iunie. Urmează multe zile stresante pentru acești nativi, iar mulți dintre ei vor avea decizii foarte importante de luat.

Multe proiecte ar putea fi puse pe stop până la sfârșitul retrogradării, mai ales că astrele ne vor da impresia că nu mai suntem capabili de nimic. Motivația va dispărea pentru mulți dintre nativi, însă cei cu adevărat raționali și echilibrați vor reuși să depășească toate provocările cu brio. De altfel, fiind guvernați de planeta Mercur, Gemenii se vor confrunta cu foarte mult probleme de comunicare pe parcursul acestei perioade.

Mercur retrograd 9 septembrie – 2 octombrie

Cea de-a treia etapă de retrogradare a lui Mercur va afecta în mod direct toți nativii născuți în semnele Balanță, Fecioară, Rac, Leu, Capricorn. Pe parcursul acestei perioade, nativii nu vor reuși să găsească o limbă comună pentru a discuta cu cei din jur și astfel vor apărea numeroase probleme de comunicare. Încăpățânarea va fi la ea acasă și toată lumea își va dori să aibă dreptate.

De asemenea, pe parcursul acestui retrograd, zodiile ar trebui să învețe să fie mai cumpătate și să nu facă excese. Pot apărea diverse probleme de sănătate, mai ales pentru cei care nu oferă destulă importanță stării lor de bine. Relațiile vor fi și ele afectate și nici parteneriatele în afaceri nu o vor duce prea bine. Nativii vor fi nevoiți să fie mai receptivi la schimbare și să învețe să se adapteze oricărei situații.

Mercur retrograd 29 decembrie – 18 ianuarie 2023

Iată că anul 2022 se termină într-o notă la fel de „pozitivă” precum a și început: cu un nou retrograd al lui Mercur. Capricorni, feriți-vă! Voi veți fi cei mai afectați de acest eveniment astrologic. De altfel, zodiile Fecioară și Scorpion sunt și ele vizate, iar asta înseamnă că cei născuți sub aceste semne se vor confrunta cu multe probleme pe parcursul acestui retrograd.

Planul profesional va da de furcă tuturor, tocmai pentru că raționamentul va lipsi cu desăvârșire, iar zodiile nu vor putea lua cele mai bune decizii. Multe schimbări neașteptate vor zgudui viața nativilor, iar aceștia vor fi nevoiți să facă alegeri care nu îi reprezintă. Cei determinați vor reuși să depășească cu brio toate încercările la care vor fi puși de răutăciosul Mercur, însă cei mai slabi de îngeri ar putea stagna.

Oricât de greu ar părea să îi facem față lui Mercur retrograd, lucrurile nu stau deloc așa. Această perioadă haotică și confuză este ideală introspecției. Toți cei care vor avea nevoie de o mică pauză de la realitatea de zi cu zi se vor putea cufunda în propriile gânduri pentru a găsi răspunsuri la toate întrebările existențiale pe care le au. De asemenea, retrogradarea lui Mercur nu face decât să ne pună la încercare pentru a ne dovedi tuturor ca întotdeauna există loc de mai bine. Poți lua această perioadă ca pe un prilej de evoluție și auto-depășire.

Citește și: Ce îți este absolut interzis să faci în 2022, în funcție de zodie

Surse articol: Refinery29, Almanac, Glamour

Surse foto: iStock

Articolul urmator De ce Fecioara este cea mai tare zodie dintre toate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.