Horoscop
Înapoi la

Care este stilul tău de a iubi, în funcție de zodie?

Care este stilul tău de a iubi, în funcție de zodie?

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Dragostea nu ocolește pe nimeni, dar nici nu se manifestă la fel pentru toți. În funcție de semnul tău zodiacal, ai cu totul alte „simptome” când vine vorba de iubire. Zeitatea tutelară are și ea un rol important în comportamentul tău romantic și amoros. Unele zodii sunt pasionale și înflăcărate, altele sunt delicate și atente, iar altele dau senzația de detașare, dar, de fapt, iubesc foarte profund. Haideți să descoperim care este stilul de a iubi, în funcție de zodie.

univers

Cum iubești, în funcție de zodie

Există 6 stiluri de dragoste - Agape, Eros, Ludus, Mania, Pragma sau Storge. Fiecare semn zodiacal are un stil diferit de a iubi. Iată care sunt manifestările dragostei, în funcție de zodie și de stilul personal.

Stilul Agape

Atunci când ai o iubire necondiționată pentru partener și ești dispusă să pui nevoile acestuia înaintea propriilor nevoi, stilul tău de a iubi este Agape. Aceasta este o formă dezinteresată de iubire, în care te dăruiești total celuilalt, fără să aștepți recunoștință sau răsplată. Aceasta este considerată cea mai înaltă formă de iubire, asemănătoare celei divine.

Dintre zodii, Fecioara are acest stil de dragoste, punând nevoile partenerului în față și sacrificându-se, la nevoie, pentru el. Perfecționismul său o determină să caute și o iubire absolută, în care să se comporte exemplar.

Balanța împărtășește, de asemenea, acest tip de dragoste, pentru că se află sub semnul armoniei și al echilibrului, zeitatea sa tutelară fiind Venus.

Stilul Eros

Pasiunea arzătoare este specifică acestui tip de dragoste. Erotismul dezlănțuit, senzualitatea și necesitatea de a sorbi până la capăt cupa dulce a dragostei sunt elemente specifice acestui stil de dragoste. Este vorba chiar de iubirea romantică, însoțită de fluturi în stomac și de jurăminte înfocate. 

Berbecul este expert în iubirea la prima vedere, este pasional și expresiv, iar pentru el flacăra iubirii nu se stinge niciodată. Zeitatea sa tutelară este năvalnicul Marte, obișnuit să cucerească și să ia totul pe sus. În iubire, Berbecul arde cu vâlvătaie și revendică ce i se cuvine, se arată adesea gelos și irațional, poate avea manifestări extreme și este gata oricând să se sacrifice pentru cel drag.

Și Scorpionul este înclinat către Eros, dar nu are spiritul sacrificial al Berbecului. Erotismul său este seducător, iubirea sa este periculoasă și ascunsă, precum o apă adâncă, din care nu ai șanse să mai scapi, odată ce te-a prins în vârtejul ei.

Stilul Ludus

Pentru cei care se potrivesc acestui stil, dragostea este un joc pe care intenționează să îl câștige. Aceste persoane preferă atracția fizică mai mult decât compatibilitatea și angajamentul. Aventurile de-o noapte și prieteniile cu beneficii sunt printre favoritele lor. În plus, astfel de persoane tind să fie destul de îndepărtate emoțional.

Pentru Săgetător, acest stil de dragoste este ideal, pentru că îi asigură mult iubita libertate. Fiecare persoană nouă este o aventură, un joc nou, palpitant.

Nici Gemenii nu se implică prea ușor într-o relație serioasă și preferă acest stil ludic, care îi stimulează din punct de vedere intelectual. Să cucerească, să discute lucruri interesante, să-și satisfacă marea curiozitate, acestea sunt preferințele Gemenilor, mai degrabă decât o legătură profundă.

Barbat si femeie sarutandu-se

Stilul Mania

Acesta este un stil de iubire profundă, care te consumă atât de tare, încât nu mai ai ochi pentru nimic altceva. „Obsesiv” nu este chiar termenul potrivit, dar acest gen de dragoste seamănă cu o obsesie. Persoanele cu acest stil de iubire sunt dependente emoțional și au nevoie constant de reasigurare, de aceea se arată frecvent foarte geloase și nesigure. Ceea ce își doresc din suflet este stabilitatea în dragoste, să nu fie smulse din zona lor de confort și să se trezească fără cel pe care îl iubesc.

Racul are nevoie ca de aer de o persoană care să-i dăruiască afecțiune și care să-l protejeze. Racul ar face orice ca să-i arate partenerului cât de mult îl iubește, iar ideea de a fi părăsit îi provoacă de-a dreptul teroare.

Peștii au o iubire extrem de intensă și sunt gata să trăiască din iluzii, doar pentru a-și păstra partenerul alături.

Și Taurul împărtășește acest tip de iubire, pentru că este dependent de o dragoste stabilă, de confortul material și sentimental și are obsesia permanentă că ar putea să le piardă.

Stilul Pragma

Logica și pragmatismul sunt cei mai buni prieteni ai persoanelor care au acest tip de iubire. Desigur, și emoțiile contează, dar principalele tale motivații în dragoste țin mai mult de latura practică a lucrurilor decât de cea romantică.

Persoanele din zodia Capricornului au acest tip de iubire, în care vor ca lucrurile sa fie puse la punct și sentimentele să fie foarte bine definite, înainte de a-și arăta dragostea.

Stilul Storge

Cele mai importante lucruri într-o relație sunt încrederea, intimitatea și sentimentul de comuniune în dragoste. Cei care au acest stil de iubire sunt foarte dedicați partenerului, iar apropierea umană și căldura sunt esențiale pentru ei. Prieteniile în relații sunt ideale și, dacă este posibil, le place mai întâi să fie prieteni cu partenerul, înainte ca legătura lor să treacă la un alt nivel.

Leul este foarte loial și cu o inimă mare, tocmai de aceea prietenia cu persoana iubită este atât de importantă pentru el. Iubirea sa este stabilă și pe termen lung; deși pasiunea nu lipsește, comunicarea și apropierea sunt cele care contează cel mai mult în relație în cazul Leului.

Vărsătorul are o viziune înțeleaptă asupra dragostei, pe care o vede ca pe un parteneriat, în care ambele persoane implicate își aduc contribuția, pentru ca lucrurile să fie perfecte. Familia ocupă locul central în acest stil de iubire, iar partenerii lucrează împreună pentru binele comun.

Surse foto: Pixabay, Istock

Articolul urmator
Fazele Lunii. Ritualuri care te ajută să canalizezi energiile și magia în viața ta
Fazele Lunii. Ritualuri care te ajută să canalizezi energiile și magia în viața ta
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!
Incepe quiz
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (26)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.