Horoscop
Înapoi la

Casa în care se află fiecare semn are cea mai puternică influență. Află ce reprezintă casa zodiei tale

Casa în care se află fiecare semn are cea mai puternică influență. Află ce reprezintă casa zodiei tale

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Cu toții știm că există 12 semne zodiacale, iar unii dintre noi cunoaștem mai multe lucruri despre zodiac, ca de exemplu că există semne de apă(Racii, Scorpionii și Peștii), de aer (Gemenii, Balanțele și Vărsătorii), de pământ (Taurul, Fecioara și Capricornul) sau de foc (Berbecul, Leul și Săgetătorul), ori că semnele zodiacale sunt cardinale, fixe sau mobile. Dar, atunci când suntem interesați de horoscop, un loc important îl ocupă Casa fiecărui semn. Dacă semnele arată trăsăturile de personalitate ale unui om, Casele sunt locul în care aceste trăsături devin manifeste.

Cum determini Casele zodiacale

La fel ca semnele, există 12 case celeste. Alinierea acestora este definită de poziția orizontului în momentul nașterii tale. Aceasta înseamnă că, pentru a calcula în ce casă se manifestă un anumit semn, trebuie să știm nu numai la ce dată s-a născut o persoană, ci și la ce oră (ba chiar și în ce minut, pentru mai multă exactitate) și în ce loc de pe pământ.

case zodiacale

Sursa foto: Pinterest

De exemplu, în graficul de mai sus, prima casă este situată chiar sub orizontul vestic, iar celelalte urmează consecutiv în direcția opusă acelor de ceasornic; primele 6  case sunt în zona mai închisă (sub orizont), ultimele 6 sunt în zona luminoasă (deasupra orizontului). În momentul în care știe unde sunt situate casele, un astrolog poate determina ce semn se află în casa respectivă.  Fiecare casă este ”locuită” parțial de două semne zodiacale în același timp, de exemplu Casa II din grafic acoperă jumătate din semnul Fecioarei și jumătate din semnul Leului.

Distribuția Caselor depinde de mișcarea de rotație a Pământului în jurul axei sale, dar există abordări și opinii diferite printre astrologi, privind modalitatea cea mai precisă de a determina poziția zodiilor în Case. Deoarece sunt 12 Case, la fel ca și semnele zodiacale, mulți astrologi moderni considera că fiecare Casă este asociată cu semnul corespunzător ca număr, de exemplu Casa I ar corespunde zodiei Berbecului, care este primul din Horoscop.

Ce înseamnă fiecare Casă

În sistemul care consideră că fiecare Casă este asociată zodiei cu același număr, respectiva Casă este dominată de trăsăturile acestei zodii, care își pun amprenta asupra oricărui semn ce traversează Casa respectivă. Iată care sunt influențele care se răsfrâng asupra ta, când semnul tău zodiacal se află într-o Casă anume.

horoscop

Casa I, asociată zodiei Berbecului și planetelor Marte și Pluto

 Casa I influențează aspectul fizic al unei persoane, caracterul și personalitatea. Aceasta este considerată Casa Sinelui.  Prima impresie pe care o facem asupra oamenilor depinde de această Casă, ca și viziunea noastră asupra lumii. Este asociată cu Ego-ul, începuturile și spiritul de inițiativă. Motto-ul său latin este Vita (Viața).  

Casa II, asociată Taurului și planetei Venus

Casa II  determină posesiunile pe care le vom avea, atât din punct de vedere material, cât și spiritual. Este Casa Valorilor, iar motto-ul său este Lucrum (Bunăstarea).  Pe de-o parte se referă la câștigurile bănești, moșteniri și proprietăți, la bogăția fizică, în general. Pe de altă parte, se referă la calități și însușiri, la cultivare și creștere spirituală, la meritele personale, adică la tot ce reprezintă bogăția noastră sufletească.

Casa III, asociată Gemenilor și planetei Mercur

Pentru că Mercur guvernează comunicarea iar Gemenii sugerează ideea de relație, Casa III este cea care influențează buna înțelegere, schimbul de informații, mentoratul, educația superioară. Este, totodată Casa în care domină relațiile familiale, în special între frați, teritoriul copilăriei și al fericirii, relațiile cu cei din jur. Influența lui Mercur corelează această Casă și cu transportul și călătoriile. Motto-ul latin al acestei case este Fratres (Frații).

Casa IV, asociată Racului și Lunii

Având ca motto latin Genitori (Părinții), cea de-a patra Casă este cea a căminului și a familiei. De ea țină rădăcinile, strămoșii și tot ceea ce am moștenit de-a lungul generațiilor. Locul și împrejurările nașterii, grija maternă, dar și sfârșitul ciclic al lumilor, toate sunt guvernate de Casa mistică a Racului.

Casa V, asociată Leului și Soarelui

Aceasta este Casa plăcerilor, având ca motto latin Nati (Copiii). Pasiunile trupești, sexualitatea, fertilitatea și nașterea sunt guvernate de această casă. Tot ceea ce ține de iubire intră sub stăpânirea Casei V, de la afecțiunea între partenerii de viață până la dragostea plină de compasiune față de toți oamenii. Dar și micile plăceri, activitățile recreative, distracția și jocurile de noroc aparțin tot de Casa a V a.

Casa VI, asociată Fecioarei și planetei Mercur

Sănătatea noastră se află sub auspiciile acestei case, al cărui motto latin este Valetudo (Sănătate). Bunăstarea, grija față de alții și caritatea sunt printre atributele superioare ale casei a VI a. Dar este și Casa îndatoririlor, de care țin sarcinile de rutină, locurile de muncă și angajamentele. Tot Casa VI conduce pregătirea noastră profesională și aptitudinile manifestate de-a lungul vieții.

cerul

Casa VII, asociată Balanței și planetei Venus

Venus face ca această Casă să fie reprezentativă pentru toate relațiile și legăturile, de la căsătorie până la colaborările întâmplătoare cu persoanele pe care le întâlnim pe parcursul vieții. Relațiile mai mult sau mai puțin apropiate, acordurile și tratatele, parteneriatele de afaceri, relațiile diplomatice, inclusiv dușmăniile, toate sunt sub stăpânirea acestei case. Motto-ul său este chiar Uxor (Soție) și ne deschide ochii asupra calităților persoanei care ne dorim să ne fie partener/parteneră pe viață.

Casa VIII, asociată Scorpionului și planetelor Marte și Pluto

Casa a VIII a are o semnificație sumbră și mistică în același timp, fiind considerată Casa Reîncarnării. Motto-ul său latin este Mors (Moartea), tocmai de aceea această Casă stăpânește sfârșitul vieții, ciclul morților și al renașterilor, dar și misterele și ocultismul. Însă este și Casa regenerării și a transformării, a devenirii personale și a auto-realizării. De asemenea, este implicată în aspectele profunde ale sexualității, inclusiv tabuurile, dar are un rol și în formarea legăturilor celor mai profunde.

Casa IX, asociată Săgetătorului și planetelor Jupiter și Neptun

Călătoriile, de la simplele vacanțe până la expedițiile îndepărtate sunt guvernate de această Casă, care se asociază și cunoașterii și explorării interioare. Ca atare, educația și cultura sunt stăpânite tot de Casa a noua, precum și acumularea de noi experiențe, prin extinderea granițelor. Motto-ul acestei case este Iter (Călătoria), iar corelarea cu Săgetătorul sugerează și drumul către țintă, către ideal, mai ales că este considerată și Casa Filosofiei.

Casa X, asociată Capricornului și planetei Saturn

Toate trăsăturile care țin de atingerea unui anumit statut social sunt caracteristice acestei case: ambiția, motivația, dorința de carieră, autoritatea și dorința unei poziții în societate, guvernarea. Figura paternă, simbol al autorității, este, de asemenea, dominantă în casa a X a. Capacitatea de a impresiona și a inspira mulțimile este guvernată tot de această casă, ce are ca motto Regnum (Regatul).

Casa XI, asociată Vărsătorului și planetelor Uranus și Saturn

Este Casa unde se încheagă prieteniile, iar motto-ul ei este Benefacta (Amiciție). Această Casă adună împreună persoanele care se aseamănă, prieteni sau cunoscuți care au aceleași calități, interese și atitudini. Este Casa ce stăpânește orice asociere,  fie că este vorba de grupuri, cluburi sau societăți secrete. Tot această Casă controlează beneficiile și averea obținută în carieră, precum și speranțele și visele oamenilor.

Casa XII, asociată Peștilor și planetelor Neptun și Jupiter

Aceasta este Casa Decepțiilor, a Închiderii, iar motto-ul său este Carcer (Închisoarea). Este casa cu o puternică încărcătură negativă, a anihilării de sine, a capcanelor și încercărilor dureroase. Are influențe mistice profunde, fiind corelată cu viețile anterioare, cu ocultismul, cu retragerea din lume și meditația. Dar este și Casa care guvernează locurile închise, precum spitalele, închisorile, ospiciile. Tot ceea ce este secret, necunoscut este sub stăpânirea acestei case, inclusiv impulsurile inconștiente sau dușmanii de care nu știm nimic.

Alte clasificări ale Caselor

astrologie

Similar semnelor zodiacale, care pot fi Cardinale (Berbec, Rac,  Balanță și Capricorn), Mobile (Gemeni, Săgetător, Pești și Fecioară) ori Fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător), Casele  se pot împărți și ele în:

Case Unghiulare (I, IV, VII și X), Casele Acțiunii, dominate de inițiativă, impulsivitate, începuturi, dinamism, curaj.

Case Succedante (II, V, VIII, XI), Casele Siguranței,  care au ca trăsături stabilitatea, constanța, încăpățânarea, perseverența, continuitatea.

Case Cadente (III, VI, IX, XII), Casele Învățării, corespunzătoare semnelor mutabile, care au ca trăsături oscilația, precauțiile, dualismul, analizele, dar și superficialitatea.

Această scurtă trecere în revistă a clasificării și trăsăturilor Caselor arată cât de vast și de complex este domeniul astrologiei. În funcție de Casa pe care o traversează zodia, personalitatea voastră va suferi influențe specifice, iar destinul vă va fi, la rândul său, amprentat de caracteristicile marcante ale respectivei Case. Dacă urmăriți aceste indicii, veți ști care perioade vă sunt propice și care nefaste, ce relații sunt de bun augur și care se vor sfârși cu suferință ori care este cea mai bună cale către succes și ce drum să ocoliți, pentru a vă feri de dezamăgire.  

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Articolul urmator
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Scorpion
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Scorpion
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.