Horoscop
Înapoi la

Cât de mult comunică Universul cu tine, în funcție de zodie

Cât de mult comunică Universul cu tine, în funcție de zodie

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

O persoană spirituală este una care încearcă mereu să se conecteze cu lumile superioare, cu Dumnezeu sau cu Universul, respectă anumite principii morale și își antrenează neîncetat bunătatea și capacitatea de a-i iubi pe cei din jurul său.

Persoanele spirituale pun adesea binele celorlalți înaintea intereselor proprii și vibrează mai puternic la energiile secrete ale lumii.

Există o legătură între spiritualitate și astrologie. Toate semnele zodiacale au un anumit nivel de dezvoltare și receptivitate spirituală, dar Universul comunică mai frecvent și mai intens cu unele zodii decât cu altele. Chiar și zodiile care sunt mai ancorate în material sau mai sceptice se conectează, din când în când, cu lumile superioare. 

Există o prejudecată conform căreia zodiile de pământ sunt mai puțin spirituale, în vreme ce semnele de aer sau de foc au o spiritualitate mai ridicată, dar realitatea este cu totul alta. Semnele de foc se entuziasmează mult mai repede și ard cu vâlvătăi, de aceea dau senzația de pasiune mai intensă, chiar și în credință. Dar unii nativi născuți în semne de pământ sunt căutători mult mai profunzi și nu se mulțumesc să ia de-a gata lucrurile, ci încearcă să descopere divinitatea prin propria experiență. 

Semnele de aer sunt, în general, pătrunzătoare și curioase, în vreme ce zodiile de apă au acces la resurse oculte, dar accentuează latura emoțională, în loc de cea spirituală.

În final, toate zodiile au un mod particular de a comunica cu Universul și în fiecare zodie apar persoane cu o înaltă spiritualitate, adevărați maeștri pentru omenire, așa că topul pe care vi-l prezentăm poate fi oricând modificat.

Topul celor mai spirituale zodii, care comunică intens cu Universul

1. Fecioară

Deși simte permanent nevoia de explicații raționale, Fecioara este unul dintre semnele cele mai detașate de lumea profană și de ceea ce este pământesc. Căutările sale ezoterice sunt profunde, iar ținuta sa morală se menține mereu la standarde foarte înalte. Fecioara adoră să învețe despre cele mai subtile lucruri din filosofie, religie, spiritualitate. Poate practica asceza pentru perioade îndelungate și se poate dedica fără rezerve binelui comun. Cu toate că rămâne ancorată în lumea aceasta, pentru că nu vrea să se piardă în speculații fără fundament, Fecioara urmărește mereu mesajele Universului și se conectează cu el, dincolo de aparențele fizice.

2. Berbec

Exaltarea Berbecului îl poate transforma într-un vânător al spiritului, care pătrunde cu inima sa direct în miezul Universului. Fiind copilul zodiacului, Berbecul nu are mintea întunecată de credințe prestabilite, ci încearcă să acceseze tainele divine prin propria înțelegere. Dominat de năvalnicul Marte, Berbecul poate fi un războinic care se sacrifică pentru credința sa și un apărător loial al persoanelor aflate în suferință. Berbecul caută mesajele Universului în toate lucrurile pe care le face; chiar și cele mai banale acțiuni au pentru el o parte sacră, transcendentă.

3. Gemeni

Gemenii au mereu intenții foarte înalte, iar natura lor duală le permite să-și extindă acțiunea în profunzimea lucrurilor. Pentru ei, orice obiect sau activitate are multiple niveluri, se desfășoară în lumea fizică, dar și în lumi spirituale din ce în ce mai elevate. Gemenii încearcă să se conecteze mereu cu partea luminoasă a lucrurilor, iar dacă ceva le întunecă viziunea, se străduiesc să observe ce pot învăța din experiența respectivă. Gemenii adoră să vorbească cu alte persoane despre spiritualitate, dar nu se mulțumesc să simtă prin intermediul celorlalți; trebuie să acceseze secretele Universului cu propria ființă.

4. Vărsător

Vărsătorul este un liber cugetător și are mereu conștiința legăturii sale cu lumile superioare. Este convins că este ghidat de o forță nevăzută, care îl însoțește pretutindeni. Vărsătorul este foarte interesat de practicile spirituale, însă nu se lasă sedus de promisiuni mistice și de adevăruri primite de-a gata. Dar când simte că a primit un răspuns de la Univers, Vărsătorul nu se îndoiește nicio clipă de realitatea revelației sale. Pentru că este atât de deschis față de experiențele noi, Vărsătorul testează diferite forme ale spiritualității înainte de a alege credința care i se potrivește cel mai bine.

5. Leu

Leul are o mare putere spirituală, care vine din generozitatea și altruismul său. Deși se spune despre acest semn că este infatuat și egocentric, Leul poate lăsa deoparte orice mândrie personală când vine vorba să-și apere convingerile spirituale. Nu o face pentru că vrea să le impună altora credințele sale, ci pentru că aderă cu sinceritate la ele. Leul este un semn optimist și consideră că toți oamenii sunt buni în esența lor. Are o latură mistică accentuată, mai ales că este guvernat de Soare, care reprezintă un simbol al divinității.

6. Capricorn

Deși pare că se concentrează prea mult pe latura materială, Capricornul nu valorizează posesiunile în sine, ci efortul pe care îl face pentru a-și atinge scopurile. În munca sa neobosită, se poate observa vocația unui adevărat truditor spiritual, care nu se dă bătut până nu pătrunde tainele Universului. Este adevărat că, spre deosebire de alte semne, Capricornul are nevoie să atingă și să simtă pentru a crede cu adevărat. Sunt reminiscențele telurice ale zodiei sale, care îl fac să împingă scepticismul până în pânzele albe. Dar nu pentru că nu ar fi profund spiritual, ci pentru că autenticitatea este foarte importantă pentru el. Atunci când vine în contact cu sacralitatea Universului, Capricornul nu va mai coborî niciodată de pe aceste culmi spirituale, greu cucerite.

7. Rac

Racul este unul dintre semnele cele mai iubitoare și mai pline de compasiune, de aceea accesul său la spiritualitate este mai ușor decât al oricărui alt nativ. Însă, de multe ori, se lasă purtat de valurile emoțiilor și uită de țelurile sale înalte. Sensibilitatea sa exagerată poate bruia semnalele pe care Universul i le trimite, de aceea Racul are nevoie de perioade de retragere și solitudine, pentru a se conecta cu divinitatea. Atunci când este în mijlocul oamenilor, Racul își poate pierde ușor echilibrul, mai ales dacă este rănit de persoanele la care ține.

8. Pești

Peștii sunt visătorii creativi ai zodiacului, semnul considerat adesea cel mai empatic și intuitiv din horoscop. Peștii se pot conecta la dimensiunile oculte ale existenței și se spune despre ei că sunt foarte deschiși experiențelor extrasenzoriale. Cu toate că sunt candidații perfecți la spiritualitate, Peștii sunt dominați de Neptun, deci pot fi adesea victime ale aparențelor și proiecțiilor minții. Dintre toate zodiile, ei au riscul cel mai mare de a cădea pradă unor falși învățători spirituali și de a se hrăni cu idei primite de-a gata. Acest lucru nu înseamnă că nu au o nevoie sinceră de a se conecta cu Universul, doar că trebuie să evadeze mai întâi din vegetația mult prea luxuriantă a propriei imaginații.

9. Săgetător

Săgetătorul este convins că are o misiune pe Pământ, de aceea își fixează standarde spirituale foarte înalte, iar credința ocupă un loc important în viața sa. Cu toate acestea, Săgetătorul se lasă ademenit în ape destul de tulburi, în mintea sa făcându-și loc cele mai elevate idei spirituale și cele mai grosiere superstiții deopotrivă. Deși este îndrăgostit de lumile superioare, Săgetătorul are dificultăți să se decidă între plăcerile mundane și desfătările angelice. Împacă aceste două tendințe contradictorii prin capacitatea sa de a se ține departe de constrângeri și marea libertate interioară.

10. Balanță

Balanța poate fi într-un contact profund cu latura sa spirituală și are un interes sincer pentru filosofie și religie, ba chiar participă frecvent la tot felul de practici esoterice. Cu toate acestea, fiind un demn copil al lui Venus, Balanța are o latură estetică mult prea pronunțată și un atașament social mult prea mare pentru a se desprinde cu adevărat de lume. Comunicarea cu Universul nu ocupă un loc central în cazul acestei zodii, care este mult prea preocupată să se conecteze cu cei din jurul ei și să exploreze cât mai multe posibilități de dezvoltare personală fără a se dedica în totalitate niciuneia dintre ele.

11. Scorpion

Scorpionul poate pătrunde în cele mai oculte zone ale Universului și se poate conecta cu cele mai secrete energii, dar motivațiile sale sunt adesea mult prea mundane. În încercarea sa de a ajunge pe cele mai înalte trepte ale puterii lumești, Scorpionul se lasă sedus de lucruri și își abandonează marele potențial spiritual în beneficiul unor efecte imediate. Deși ar putea fi printre primele locuri în topul spiritualității și conexiunii cu Universul, Scorpionul trebuie să parcurgă mai întâi un traseu de purificare, pentru a se putea detașa de obstacole precum nevoia sa de a-i stăpâni pe cei din jur.

12. Taur

Senzual, realist și practic, nu este de mirare că preferatul lui Venus se află la sfârșitul clasamentului în ceea ce privește spiritualitatea. Nu este vorba că nu ar avea o latură idealistă și o conexiune reală cu energiile cosmice, dar este foarte sceptic și își neagă acest potențial, preferând să se mențină în domeniul simțurilor, materialității și lucrurilor demonstrabile. Taurul poate da dovadă de o mare bunătate, fiind mereu prezent atunci când alții au nevoie de el. Atunci când se lasă cucerit de o credință, Taurul este un adept de nezdruncinat, dar are nevoie de foarte multe dovezi și de un timp îndelungat pentru a fi cu adevărat convins.

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Racului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Racului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Cât de conectat/ă cu Universul eşti? Fă quiz-ul și află!
Incepe quiz
Cât de conectat/ă cu Universul eşti? Fă quiz-ul și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (16)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Zodiile care își blesteamă fostele iubiri