Horoscop
Înapoi la

Ce apostol îți guvernează zodia

Ce apostol îți guvernează zodia

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Când ne gândim la numărul apostolilor lui Iisus, asocierea cu cercul zodiacal nu pare forțată, mai ales că sunt biserici, precum Biserica „Sf. Vasile cel Mare” din Galați sau chiar Mânăstirea Voroneț, unde Dumnezeu apare pictat chiar în centrul cercului de zodii. Chiar și semnele Evangheliștilor, respectiv Taurul, Leul, Vulturul și Îngerul, par foarte asemănătoare cu simbolurile tipice din horoscop (dat fiind că Scorpionul are asociată și o veche simbolistică a Vulturului, iar Vărsătorul poate corespunde Îngerului care varsă peste lume cunoașterea).

isus si zodiacul

Sursa foto: Pinterest

Odată făcută această asociere, fiecare apostol corespunde unei zodii, așa că poți afla ce apostol îți guvernează propria zodie.

Berbecul - apostolul Petru

Petru este apostolul căruia Iisus i-a încredințat Biserica sa, unul dintre primii care l-au urmat pe Mântuitor, împreună cu fratele său, Andrei. Petru este un „pescar de oameni”, așa cum l-a numit Iisus, activ și plin de inițiativă, un adevărat lider între apostoli. Pătimaș, adesea impulsiv și iute la mânie, acestea sunt câteva trăsături care se regăsesc în zodia Berbecului. Munca necurmată pentru o cauză și sacrificul în numele Domnului îi sunt caracteristice lui Petru și le regăsim și la zodia Berbecului.

Taurul - apostolul Simon Zilotul

Zeloții sau ziloții erau un grup de rezistență în timpul Imperiului Roman, cunoscuți pentru curajul și caracterul lor răzvrătit. Despre Simon Zilotul se spune că era un om bogat, dornic de avuții, așa cum arată și împotrivirea sa de a plăti taxele către romani, dar și episodul nunții din Cana, unde Simon era chiar mirele. Cu toate acestea, Simon a lăsat totul pentru Iisus, ceea ce demonstrează spiritul său de jertfă pentru lucrurile cu adevărat importante. Se consideră că era o persoană sinceră, care spunea totdeauna ce gândește, un ocrotitor al familiei și al căsniciei.

Gemenii - apostolul Iacov, fiul lui Alfeu

Iacov era fratele lui Matei vameșul, ales de Iisus pentru caracterul său drept și trimis să propovăduiască Evanghelia în toată lumea. Iacov era un foarte bun orator, care a fost și predicator la Biserica din Ierusalim și a umblat prin lume să dăruiască oamenilor Cuvântul Domnului. Se spune că era un om mândru și dedicat, cu un pronunțat spirit de inițiativă, care a vindecat bolnavi și a convertit mulți oameni la dreapta credință.

Racul - apostolul Andrei

Despre Andrei, fratele lui Petru, care adus creștinismul pe tărâmurile noastre, se crede că ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul, ceea ce arată înclinația sa spre ascetism și căutarea unei misiuni sfinte. Racii sunt, în general, persoane foarte sensibile și intuitive, înclinate spre comunicarea cu lucrurile ascunse. Iată de ce nu-i de mirare că Andrei a fost cel dintâi chemat de Iisus. Andrei a purtat Cuvântul lui Dumnezeu pe multe meleaguri, aceasta demonstrând spiritul său perseverent, muncitor și dedicat. Se spune că era singuratic, dar arăta o mare deschidere în a-i ajuta pe ceilalți și multă compasiune.

Leul - apostolul Ioan

Cel mai iubit apostol al lui Iisus, Ioan este mereu în centrul atenției, așa cum se întâmplă adesea cu nativii din zodia Leului. Spiritul său pătrunzător și capacitatea de a înțelege lucrurile sfinte mai mult decât ceilalți oameni îi aduc lui Ioan o poziție privilegiată, el fiind cel pe care Iisus îl lasă în locul său, să poarte de grijă Fecioarei Maria. Ioan este un spirit superior, fiind înclinat către studiu și contemplare, ceea ce îi subliniază poziția specială între ceilalți apostoli.

inger cu zodii

Fecioara - apostolul Filip

Apostolul Filip este binecuvântat cu extraordinarul merit de a-l fi recunoscut imediat pe Iisus, grație studiului său temeinic asupra Cărților Sfinte. Un adevărat cărturar, apostolul Filip se potrivește foarte bine cu zodia Fecioarei, caracterizată prin meticulozitate și perfecționism. Se spune despre sfântul Filip că era o persoană meditativă, care cerceta orice taină cu mare atenție, fiind cel care l-a întrebat pe Iisus după Cina cea de Taină despre misterul dumnezeirii.

Balanța - apostolul Bartolomeu

Unul dintre marii făcători de minuni, apostolul Bartolomeu avea ca principale trăsături armonia sufletească și bunăvoința față de ceilalți. A fost și unul dintre cei mai convingători apostoli, dăruit cu o capacitate incredibilă de a-i aduce pe necredincioși pe calea cea dreaptă. El a propovăduit în ținuturi în care creștinismul nu era deloc popular, precum zona Indiei și Armeniei, acest lucru demonstrând că era o persoană cu spirit explorator, care nu se temea de nimic, mai ales că a înfruntat mari primejdii în toate locurile în care a călătorit.

Scorpionul - apostolul Toma

Toma a fost numit „necredinciosul”, dar a fost considerat și „geamănul lui Dumnezeu”. Caracterul său ascuns și puterea interioară, realismul și mintea analitică îl fac pe Toma un demn reprezentant al zodiei Scorpionului. Atunci când a primit dovezile de care avea nevoie pentru a se convinge de învierea lui Iisus, Toma a dobândit o credință de neînfrânt și nu s-a mai abătut de pe calea aleasă, ceea ce este tipic unui nativ Scorpion.

Săgetătorul - apostolul Iacob al lui Zevedeu

Despre apostolul Iacob al lui Zevedeu se știe că a fost cel dintâi dintre martiri, ceea ce demonstrează spiritul sacrificial specific zodiei Săgetătorului. El este unul dintre apostolii care l-au iubit și venerat cel mai mult pe Iisus, ceea ce l-a adus la loc de cinste în ochii Mântuitorului, care i-a promis chiar potirul său. Apostolul Iacob este protectorul căutătorilor, al celor care caută mereu răspunsurile dumnezeiești, fiind înzestrat cu un spirit profund, mai presus de al oamenilor de rând și cu o minte lucidă și plină de har. 

Capricornul - apostolul Matei

Dintre apostoli, Matei a făcut un salt incredibil de la lumea materială, a banului și posesiunilor mundane către lumea cerească și către încrederea neclintită în Divinitate. Fiind vameș, Matei era o persoană autoritară, pragmatică și foarte atașată de lucrurile lumești. Dar capacitatea sa vizionară și vocația profundă au fost dezvăluite abia când a fost chemat de Iisus. Tipic nativilor Capricorni, Matei a suferit o transformare totală atunci când a dobândit o misiune, schimbându-și chiar și numele, care anterior era Levi. Și-a păstrat însă autoritatea și charisma, precum și disciplina și perseverența, fiind și unul dintre cei patru evangheliști care au consemnat istoria lui Iisus.

apostolul matei

Sursa foto: Pinterest

Vărsătorul - apostolul Iuda Tadeu

Iuda Tadeu este fiul lui Iosif, cel care i-a fost tată pământesc lui Iisus, de aceea poate fi considerat un frate al Domnului. Despre el se crede că, la început, nu a crezut în Iisus, ci, ca și Toma, a avut nevoie de mai multe dovezi pentru a se convinge că este Fiul lui Dumnezeu. Acest lucru se potrivește cu trăsăturile Vărsătorului, mereu curios și cercetător, adesea sceptic, dar foarte loial în momentul în care se leagă de o persoană.

Peștii - apostolul Matia sau Iuda Iscarioteanul  

În cazul Peștilor, caracterul lor ambiguu îi face să fie asociați cu Iuda Iscarioteanul, despre care se spune că a greșit față de Iisus în primul rând din neștiință, pentru că nu a înțeles misiunea divină a acestuia. Apoi regretele l-au copleșit, lucru care se întâmplă frecvent și în cazul Peștilor, care se lasă orbiți de iluzii, însă ulterior se căiesc pentru faptele lor. Iuda a fost, ulterior, înlocuit de apostolul Matia, care s-a dovedit demn de locul său între apostoli, fiind înclinat spre sfințenie, răbdător și dedicat misiunii sale până la sacrificiul suprem.

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Articolul urmator
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Îți ghicim zodia în funcție de personalitate
Incepe quiz
Îți ghicim zodia în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.