Horoscop
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Ce este harta natală și ce importanță are pentru destinele noastre

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Se spune că oamenii nu se nasc la pachet cu o „carte de instrucțiuni”, însă destinul nostru este scris în constalații și planete și trebuie doar să știm cum să-l deslușim. Dacă te-ai întrebat vreodată care este rostul tău pe această lume, cine ești sau încotro te îndrepți, toate acestea le poți afla citindu-ți propria harta natală. Potrivit astrostyle.com, diagrama natală astrologică este cheia către descoperirea adevăratei tale personaltăți și a destinului!

Ce este harta natală         

O diagramă natală astrologică este o hartă exactă a poziționării  planetelor în minutul și secunda în care te-ai născut. Mulți dintre noi ne raportăm doar la zodia pe care o știm, cea dată de poziția Soarelui în momentul nașterii, dar, pe lângă Soare, există mai multe elemente și planete care compun astrograma natală și care în final ne definesc caracterul și personalitatea. O citire corectă a hărții natale îți poate dezvălui punctele forte, slăbiciunile, oportunitățile de viitor, precum și cel mai bun moment pentru deciziile importante din viață.

Cum calculăm harta natală

Pentru a-ți calcula graficul astrologic vei avea nevoie de data, anul și ora exactă a nașterii. Unele persoane nu știu ora nașterii, însă, dacă nu o găsești pe certificatul de naștere și nici mama sau tata nu și-o mai aduc aminte, poți aproxima. De asemenea, fără ora nașterii nu poți afla ascendentul zodiacal. O hartă natală este modul în care poți opri ceasul cosmic și poți studia pozițiile planetelor în acel moment. Graficul tău natal este exact etapa în care te afli în acel moment din viață. Acesta îți va „vorbi” despre influențele energetice, dar și despre lecțiile de viață viitoare. De altfel, cuvântul „horoscop” înseamnă „ceas” în limba greacă și reprezintă o altă denumire a hărții astrologice. În prezent, acest termen este folosit cel mai adesea pentru predicțiile bazate pe astrologie și pe semnele zodiacale.

Din ce este constituită o hartă natală

Casele. Diagrama este împărțită în 12 secțiuni, acestea fiind cunoscute sub numele de case. Încep cu Ascendentul, în partea stângă a cercului de mijloc. Numerele cresc pe măsură ce te deplasezi în jurul graficului, în sens invers acelor de ceasornic.

Semnele zodiacale. Acestea încep de la zodia Berbec către Ascendenți. Fiecare diagramă începe la un grad diferit de Zodiac și continuă în jurul cercului.

Gradele. Harta natală se învârte la 360 de grade, deci este împărțită în numărul de zodii.

Linia Orizontului. Ascendentul este gradul semnului zodiacal care se ridică la orizontul în care te-ai născut. Ascendentul îți reprezintă cel mai bine personalitatea. Acesta determină lucruri precum aspectul, stilul, temperamentul, imaginea de sine sau experiențele din copilărie.

Orizontul și Meridianul. Meridianul traversează linia orizontului într-o hartă natală. Există 4 componente de bază: Ascendentul, Descendentul, Imum Coeli și Midheaven. Ce înseamnă acestea într-o hartă natală? Ascendentul este semnul zodiacal care se ridică la răsărit în momentul naşterii tale. Acesta reprezintă sinele și modul în care te văd persoanele din jurul tău.

Descendentul reprezintă oglinda relațiilor, iar IC (Imum Coeli) reflectă viața privată și rădăcinile emoționale, pe când Midheaven-ul reprezintă cariera, viața publică și te ajută să afli cum îți poți îndeplini țelurile.

Iată mai jos un video în care ți se explică modul în care poti citi harta natală în doar cateva minute!

Ce alte tipuri de hărți astrologice mai există

Compatibilitate. În plus față de harta natală, există și harta astrologică de compatibilitate, care se referă la conexiunile interumane. Există două tipuri de diagrame de compatibilitate. O diagramă de sinastrie compară planetele din harta ta cu cele ale altei persoane. Pe de altă parte, harta compusă face o „medie” a diagramei tale și a celeilalte persoane și va dezvălui adevărata esență a relației dintre tine și respectiva persoană, precum și modul în care trebuie să abordezi pe viitor această relație.

Organizarea evenimentelor din viață. Dacă ești curioasă să afli cum se va desfășura un eveniment special din viața ta, există și hărți astrologice pentru evenimente. Tot ce trebuie să faci este să introduci ora, data și locația pentru a vedea cum se aliniază în acel moment planetele și care sunt momentele favorabile. Dacă te întrebi cum va arăta viața ta peste un an, poți consulta o hartă anuală de previziuni care indică următoarele 12 luni!

Hărți din astrologia vedică

Vedismul reprezintă, conform toughtco.com, ansamblul credințelor și al ritualurilor cuprinse în Vede - o culegere de texte religioase și literare scrise în sanscrita veche, care reprezintă primele documente literare din India. Spre deosebire de harta astrologică occidentală, care este reprezentată ca o roată împărțită în 12 segmente, cea vedică este diferită. Planetele sunt interpretate predominant în calitate de stăpâni ai unor zodii și case care manifestă relații de potențare, obstrucționare sau inhibare a caracteristicilor naturale, în funcție de relațiile de prieteni sau dușmănie. Între planete se stabilesc, în funcție de ocuparea caselor, cu raportare la ascendent, Lună sau Soare, anumite relații speciale care conferă efecte deosebite și independente de cele obișnuite date de planete.

Oamenii au urmărit mișcarea planetelor încă de la începuturile omenirii. Încă din anul 6000 î.Hr., sumerienii au remarcat călătoriile planetelor și ale stelelor. Prin 3300 î.Hr, babilonienii au început să dezvolte cunoștințele acumulate de sumerieni și au dezvoltat primul sistem astrologic. Ei au creat diagrama zodiacală (horoscopul) pe care o folosim în prezent (cu planete și case), în jurul anului 700 î.Hr. 

Astfel, iată cât de importantă este harta natală pentru a afla ce ascendent ai, care sunt punctele tale forte, dar și slăbiciunile și care este cel mai bun moment pentru deciziile importante din viață! 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Alege-ti zodia pentru horoscopul de azi Luni, 12 aprilie 2021

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!