Horoscop
Înapoi la

Ce să nu faci în decembrie ca să ții ghinioanele departe de tine, în funcție de zodie

Ce să nu faci în decembrie ca să ții ghinioanele departe de tine, în funcție de zodie

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Nu trebuie să te transformi în vrăjitoarea din filme și să organizezi un ritual cu poțiuni și prafuri prin care să te ferești de ghinioane. În nici un caz. Pe lângă clasicele situații care pot aduce ghinionul în viața ta și pe care le poți evita, precum spargerea unei oglinzi sau când vezi o pisică neagră, astrele au și ele câteva sfaturi despre cum poți să te nu te întâlnești cu necazul, în luna decembrie.

Dragii noștri, este mai simplu decât sună! Divahair.ro îți prezintă câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci dacă vrei să te ții departe de ghinioane, în funcție de semnul tău astrologic. Superstițiile datează de secole și mulți cred că există multe lucruri care aduc ghinionul în viața noastră. Am parcurs un drum lung de la acele timpuri medievale, în care superstițiile sunt mai presus decât gândirea logică, însă nu strică să fii precaut. Fiecare zodie are un simbol pe care ar trebui să îl evite cu orice preț pentru a evita ghinionul.

Berbecul să nu omoare un șarpe

Multă lume se teme de aceste reptile. Majoritatea oamenilor sunt îngroziți doar să vadă aceste creaturi, dar să le mai și atingă. Dacă din nefericire te întâlnești cu un șarpe nu îi face nici un rău pentru că este un gest care poate aduce ghinionul în viața ta. În unele culturi se crede că șerpii sunt demoni deghizați, iar uciderea lor îl va enerva pe Diavol, care va abate asupra ta mulți ani de nefericire, în semn de răzbunare. Astfel dacă vezi vreun șarpe în drumul tău cel mai bine este să îl ocolești.

Taurul să nu evite să răspundă unui mesaj în lanț

Știi acele mesaje sau mail-uri în lanț care se termină cu fraza: "Dacă nu faci X vei avea 10 ani de ghinion..."? Ei bine, chiar dacă îți este imposibil să crezi că lumea încă le mai trimite în zilele de astăzi, ar fi bine să nu eviți să răspunzi unui astfel de mesaj, dacă vrei să nu ai ghinion în decembrie. Cuvintele nu au nici o putere în sine, dar probabil vei influența apariția ghinionului prin simplul fapt că ai evitat să răspunzi. 

Geamănul să nu spargă oglinda

Oricât de clișeic ar suna ar fi bine să iei în serios toată treaba cu oglinda spartă. Înseamnă șapte ani de ghinion, iar oglinzile în sine au un istoric de asociere cu răul și ghinionul, datând de pe vremea grecilor antici. Chiar și unele basme ale copilăriei indică faptul că oglinzile sunt obiecte întunecate. Practic, totul se reduce la faptul că anticii credeau cu adevărat că oglinzile conțineau suflete în interiorul lor. S-a crezut că reflectarea noastră în oglindă era sufletul nostru prins în acel obiect, alături de mai multe suflete. Dacă oglinda e spartă, eliberezi spiritele care apoi te vor bântui.

Racul să nu folosească numărul 13

De sute de ani se spune despre numărul 13 că aduce ghinion. De la faptul că au fost 13 persoane la Cina cea de Taină sau că răstignirea lui Iisus Hristos a avut loc într-o zi de vineri, 13. Oamenii urăsc atât de mult numărul 13, încât unele clădiri nu au un etaj 13 oficial, iar unele persoane chiar evită să iasă din casă când 13 pică într-o zi de vineri. Orice lucru legat de numere rezonează cu adevărat cu tine și se pare că are mai multă putere asupra ta decât alții. Așadar, evită să îl folosești, dacă vrei să nu ai ghinion în luna decembrie.

Leul să nu ureze nimănui "la mulți ani" mai devreme

Îți dorești să fii primul în toate, dar de această dată este în dezavantajul tău. În cultura germană și rusă se consideră faptul de a-i ura "la mulți ani" unei persoane, înainte de data respectivă, a fi un gest aducător de ghinion. Această superstiție este înrădăcinată atât de adânc în unele culturi europene, încăt acum mulți consideră că este un gest total nepoliticos. Și tu ar trebui să fii atent, mai ales că cel mai probabil o faci tot timpul, din dorința de a ieși în evidență, desigur.

Fecioara să își lase umbrela afară

Știm deja. Nu suporți lucrurile care nu au sens. Nu prea ești genul care să creadă în superstiții, dar astrele te sfătuiesc să eviți să deschizi o umbrelă în interior. Acest gest a fost considerat de mulți de-a lungul timpul ca fiind asociat cu blestemele sau alte lucruri supranaturale. Există multe legende care leagă banala umbrelă de nenorociri și ghinion, precum cea a unei femei din Roma Antică ce a deschis o umbrelă în casă, apoi construcția s-a prăbușit pe ea sau a unui prinț care a murit după ce a acceptat umbrele drept cadouri din partea unui rege. Probabil nu crezi toate aceste povești, dar am zis că ar fi bine să știi.

Citește și: 9 superstiții în dragoste care te ajută să îți găsești perechea

Balanța să se ferească de florile galbene

Cum poate ceva atât de gingaș și frumos să aducă ghinion? Se spune că florile aurii semnifică sfârșitul unei relații sau trădarea între parteneri, astfel că dăruirea lor este semn rău. Se crede că dacă primești sau dăruiești flori relația ta amoroasă este sortită eșecului. Relația ta este foarte importantă pentru tine, iar orice întâmplare nefericită petrecută în acest sector al vieții este unul dintre cele mai rele lucruri care ți se pot întâmpla.

Scorpionul se teme de numărul 666

În rândul creștinilor trei cifre de șase la rând, adică 666, este un număr ghinionist. În Apocalipsa lui Ioan din Biblie, 666 este semnul fiarei diabolice și mulți interpretează acest semn prin faptul că Satana este aproape și vine Sfârșitul Lumii. Ar trebui să eviți să ai de-a face cu acest număr. Fiind mereu curios să descoperi lucruri s-ar putea să atragi ghinionul asupra ta fără ca măcar să realizezi.

Săgetătorul să nu treacă pe sub scări

Există nenumărate motive pentru care scările sunt considerate aducătoare de ghinion. Acestea seamănă cu o spânzurătoare. În fapt, oamenii erau chiar erau spânzurați de o scară în trecut. Sună înfiorător, așa este. În trecut se credea că spiritele celor executați zăboveau sub scară, astfel că dacă pășeai dedesubtul acesteia te întâlneai cu o fantomă neprietenoasă. Pe de altă parte, egiptenii considerau că scara seamănă cu o piramidă și că trecerea pe sub aceasta strică echilibrul perfect al construcției și aduce ghinion. Tu ai mereu poftă de aventură așa că mare grijă la ce scări întâlnești în călătoriile tale.

Capricornul să nu strănute înainte de a ieși dintr-o încăpere

Cel mai probabil nu poți face prea multe pentru a te abține să strănuți. Însă este interesant faptul că se crede că strănutul aduce ghinion. În Epoca Antică există o legendă potrivit căreia o persoană a strănutat, apoi sufletul i-a părăsit imediat corpul. Se mai crede că dacă strănuți înainte de a ieși din casă nu vei fi deloc productiv în acea zi, iar acesta ar însemna un scenariu dezastruos pentru tine, nu-i așa?

Vărsătorul să nu poarte bijuterii cu opal

Opalul este splendid și elegant. Este un mineral folosit de zeci de ani în fabricarea bijuteriilor, dar mulți consideră că este semn rău. Există și o poveste care face referire la legătura dintre opal și ghinion, în romanul "Ana din Geierstein", scris de Sir Walter Scott, în 1829. Un personaj pe nume Lady Hermione a murit după ce o picătură de aghiasmă a căzut pe bijuteriile sale din opal și le-a schimbat culoarea. După deces, ea a fost considerată un demon și oamenii chiar scuipau pe jos când îi pronunțau numele, pentru a înlătura blestemul. După publicarea cărții prețul opalului a scăzut cu 50% în Marea Britanie pentru că scăzuse și cererea. Fabulă sau nu cel mai bine ar fi să le eviți. Nu poți fi niciodată prea precaut, nu-i așa?

Peștii să se ferească de pisicile negre

Pisicile au fost venerate încă din Egiptul Antic. Sunt absolut adorabile și nu ai cum să nu le îndrăgești. Însă aceste animale au fost asociate deseori cu practicile oculte. În Epoca Medievală se credea că orice femeie în vârstă care are o pisică neagră este vrăjitoare. Datorită faptului că sunt foarte silențioase și se pot ascunde ușor, oamenii considerau că pot fura cu ușurință ingredientele pentru poțiuni. Unii chiar credeau că vrăjitoarele se transformau în pisici negre după ce erau arse pe rug. Așadar, așa s-a ajuns la concluzia că de fiecare dată când o persoană se întâlnea cu o pisică neagră, se întâlnea și cu ghinionul ei.

Surse articol: China Highlights / The Talko / Elite Daily

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Scorpionului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Scorpionului! Cu cine nu se poate înțelege niciodată
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.