Horoscop
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Ce să nu-i spui niciodată unui nativ Capricorn

Ramona Jurubita
Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din România. A urmat a doua diploma in domeniu,...

Capricornii sunt firi ambițioase, luptătoare și perseverente pentru că ei nu se dau niciodată bătuți și înfruntă orice obstacol cu determinarea lor ieșită din comun. Le place ordinea, disciplina și sunt extrem de serioși, mai ales când vine vorba de promisiunile făcute. Ei sunt blânzi și sensibili, chiar dacă în ochii celorlalți pot părea duri și reci. Această zodie este condusă de Saturn, iar în mitologia antică, Saturn a fost tatăl multor zei, ceea ce înseamnă că și Capricornul poate fi ca un părinte pentru ceilalți și le poate da sfaturi înțelepte, chiar dacă uneori devine cicălitor. Cei născuți sub acest semn zodiacal sunt deștepți, vor să se afle mereu la înălțime și din această cauză încearcă să le arate tuturor ce calități de lideri au ei.

Semnul zodiei Capricorn

Există câteva lucruri care îi supără foarte tare pe Capricorni și se enervează dacă cineva apropiat îi jignește sau le atrage atenția asupra comportamentului. Iată ce să nu le spui niciodată acestor nativi:

 1. Ești perfecționist
  Deși chiar este perfecționist, Capricornul se va simți jignit dacă îi vei comunica direct acest aspect. El are standare înalte și nu se mulțumește niciodată cu puțin, consideră că orice reușită este mică în comparație cu ce poate el și mereu încearcă să se autodepășească. La fel se comportă și în raport cu obiectele, îi place ca totul să fie extrem de ordonat în jurul lui și te poți aștepta să așeze pernele de pe canapea imediat ce te-ai ridicat. Nu îi place mizeria și evită oamenii dezordonați.
 2. Ești avid de putere
  Cea mai mare nevoie a unui Capricorn este să simtă stabilitate financiară și materială și nu acceptă că o situație îi poate scăpa de sub control. El chiar este lider bun și se descurcă să gestioneze problemele apărute în plan profesional, dar ceilalți îl percep ca pe un șef rău. Dacă și tu ai această impresie despre el, nu te grăbi să îl acuzi că este avid de putere, ci încearcă să vezi dincolo de aparențe. Din moment ce vei vedea că acest nativ îți poate da cele mai bune sfaturi, nu vei mai lua decizii fără el.
 3. Ești sarcastic
  Această remarcă îi poate stârni și mai tare ironia unui Capricorn și te poate ataca în cele mai dureroase moduri, prin cuvinte și aluzii fine. Încearcă să îi accepți glumele și nu îl critica pentru stilul său diferit de a se exprima pentru că nu îi place deloc să audă că îl judeci pentru ce este el de fapt. Capricornul nu exagerează dacă nu este provocat în repetate rânduri pentru că are o răbdare de fier, dar gradul lui de toleranță variază în funcție de interlocutor.
 4. Mă plictisești
  Autodisciplina și responsabilitățile pe care și le asumă îl poate face pe acest nativ să pară plictisitor, dar el chiar știe să se distreze. Trebuie doar să aștepți să își termine treburile și o să vezi ce petreceri pe cinste poți organiza cu el în frunte. Nu te lua după prima impresia și lasă-l să îți arate că plictiseala nu are ce căuta în viața lui. Dacă totuși ai scăpat un „mă plictisești!” din impuls, s-ar putea să nu te ierte și să te taie de pe lista distracției. Probabil se va preface că a uitat să îți comunice ora și locația evenimentului.
 5. Te miști prea încet
  Migala cu care lucrează la fiecare sarcină în parte îi face pe Capricorni să pară înceți, dar acesta este secretul progresului pentru ei. Aceștia fac pași mici, dar constanți și ating succesul de fiecare dată, iar dacă vei nega acest aspect, te vor scoate din cercul lor de prieteni. Nativii Capricorn au nevoie ca cei din jurul lor să le admire performanțele ca să capete mai multă încredere în ei și să nu se dea bătuți. Se vor simți descurajați dacă le reproșează cineva că sunt prea lenți.
 6. Nu ești disponibil din punct de vedere emoțional
  Dacă îi spui asta unui Capricorn, ai aruncat definitiv cheia spre inima lui și nu vei mai discuta niciodată cu el așa ca înainte. În aparență pare dur și rece, dar în esență este o persoană extrem de sensibilă. Acest nativ se va deschide doar în fața celor care știu să îl citească dincolo de zidul înalt pe care îl ridică în jurul lui. Îi place să fie cucerit și vrea ca partenerul să depună eforturi pentru a ajunge la iubirea lui, dar el se dăruiește în totalitate persoanei dragi și nu are nicio urmă de egoism.
 7. Ești prea rigid
  Capricornul nu suportă să audă acest adevăr despre el pentru că nu vrea să îl accepte. Se întâmplă ca anumite convingeri ale sale să nu poată fi schimbate de nimeni și de nimic, dar el nu se consideră rigid, ci are impresia că nu este schimbător, ceea ce i se pare o virtute. De asemenea, nici în ceea ce privește locul de muncă nu este mai flexibil pentru că nu își ia niciodată pauză și preferă să muncească și în timpul liber, doar ca să vadă rezultatele. Acest nativ se simte vinovat când stă degeaba și îi place să aibă tot timpul sarcini de îndeplinit.

Este decizia ta dacă alegi să superi un Capricorn, s-ar putea să nu vrei să îi simți mânia și să vezi cum se răzbună pe tine folosind ironii și chiar jigniri. Este un nativ blând și inofensiv până în momentul în care i se atinge o coardă sensibilă și explodează în cele mai neașteptate moduri. Ai grijă cum interacționezi cu el dacă nu vrei să îi cunoști și partea întunecată.

Citește și: Lucruri pe care numai un Capricorn le poate înțelege

Surse articol: TimesofindiaPurewowDazzling

Surse foto: Istockphoto

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (28)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Alege-ti zodia pentru horoscopul de azi 14 ianuarie

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!