Horoscop
Înapoi la
Nu Skin

Ce să știm despre Perseide, cum ne afectează cea mai spectaculoasă ploaie de meteori a anului

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Perseide este considerată una dintre cele mai spectaculoase fenomene astrologice. Ploaia de meteori a putut fi observată în România în noaptea dintre 11 și 12 august, dar și 13 august, adică în această seară. Potrivit astronomilor, fenomenul fascinant se poate observa mai bine după miezul nopții.

Pentru a avea șansă să observi mai bine acest fenomen trebuie să mergi în locul deschise, cu aer curat, cum ar fi în zonele de munte sau deal, cât mai departe de orașe.

Sursa foto: Unsplash

Ploaia anuală de meteori Perseide este una dintre cele mai îndrăgite, mai ales în emisfera nordică, unde aceasta atinge vârfurile în nopțile calde de vară. Indiferent unde locuiești la nivel mondial, ploaia de meteoriți Perseid din 2020 va produce, probabil, cel mai mare număr de meteori în dimineața zilelor de 11, 12 și 13 august, deci lumina lunii va fi un factor împortant pentru vizibilitatea acesteia. Totuși, ploaia de meteori este spectaculoasă și foarte luminoasă

Important este să fim atenți la cei din jur, cu cine ne începem relații,pe cine lăsăm în viața noastră și pe cine eliminăm.

Cum poți să observi?

Ploaia de meteori este luminoasă, iar un procent bun dintre meteori ar putea chiar să depășească strălucirea lunii. Astrologii te sfătuiesc să observi cel mai bine acest fenomen după miezul nopții, atunci când lumina lunii inundă cerul. 

Urmărește lumina lunii, dar plasează-te în umbra acesteia. Trebuie doar să așezați o structură mare sau un obiect natural - spre exemplu un hambar, un munte - între tine și lună. Vei vedea mai mulți meteori în felul acesta. 

Sursa foto: Unsplash

Meteorii în averse anuale - care provin din fluxurile de resturi de comete rămase în spațiu rezistă de obicei săptămâni întregi și nu doar câteva zile.

Ploaia de meteori Perseide se poate vedea pe cerul nostru începând cu data de 17 iulie. Vom vedea Perseidele timp de încă zece zile după punctele maxime atinse, adică diminețile de 11,12 și 13 august. 

În emisfera nordică, ploaia de meteori Perseide are loc în zilele leneșe de vară, când multe familii sunt în concedii. Așa că ce ar putea fi mai interesant decât să îi iei pe membri familiei și să urmăriți un fenomen astrologic absolut spectaculos? Este bine să știi că nu ai nevoie de niciun instrument specific pentru a observa ploaia de meteori Perseide, doar ochiul liber adaptat la lumina scăzută a nopţii. De obicei, ochiul uman are nevoie de 30 de minute pentru a se adapta cu întunericul din împrejurimi.

Sursa foto: Unsplash

Strălucirea meteorilor - punctul de pe cer de unde apar aceștia- este constelația Perseus. De aici provine și numele acestui fenomen: Perseide. Cu toate acestea, constelația pentru care este numită ploaia de meteori servește doar pentru a ajuta spectatorii în a determina la ce ploaie de meteori se uită într-o anumită noapte. Constelația nu este sursa meteorilor.

Ploaia de meteori Perseide este cel mai cunoscut de publicul larg dintre toţi curenţii majori din timpul anului, atât datorită faptului că a prezentat de-a lungul timpului o activitate regulată, a fost observat de peste 2000 de ani, cât şi pentru simplul motiv că perioada sa de activitate îndelungată oferă condiţii ideale de observare pentru cei care locuiesc în emisfera nordică.

 

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta