Horoscop
Înapoi la
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Ce semnificaţie are ziua de 11 august

Sorina Corneanu

Cu excepţia marilor sărbători, rareori oferim importanţa cuvenită unei zile obişnuite. Însă, dacă analizăm cu atenţie fiecare filă a calendarului, nu puţine sunt evenimentele importante care marchează fiecare zi.

Te-ai gândit vreodată câte semnificaţii ascunde, de exemplu, ziua de 11 august? Află cele mai importante  evenimente istorice care pecetluiesc ziua de 11 august, care este semnificaţia acesteia din punct de vedere religios şi ce tradiţii o însoţesc.

Semnificaţiile istorice ale zilei de 11 august

1729 - s-a născut poetul francez Ponce Denis Ecouchard Lebrun.

1890 – a murit John Henry Newman, cardinal englez.

1903 - s-a născut actorul Nicolae Gărdescu, din serialul TV „Căpitanul Val-Vârtej”.

1953 - URSS testează prima bombă cu hidrogen.

2008 - a fost inaugurată  prima rezervaţie de urşi din România, la Zărneşti, de către Asociaţia „Milioane de Prieteni” şi Asociaţia Mondială pentru Protecţia Animalelor.

1667 - s-a născut Anna Maria Luisa de' Medici, ultimul membru al dinastiei de Medici.

calendar

Sărbători religioase celebrate pe data de 11 august

Pe data de 11 august, biserica îl sărbătoreşte pe Sfântul Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului.

Sfântul Nifon s-a născut în Grecia secolului al XV-lea, primind la botez numele Nicolae, însă în monahism a intrat cu numele de Nifon. În anul 1483 a fost numit scaun de către mitropolitul Tesalonicului, iar trei ani mai târziu a ajuns patriarh al Constantinopolului. A fost demis doi ani mai târziu, în 1488, şi rechemat în 1496. Însă, după doar doi ani, acesta a fost din nou exilat de turci, de data aceasta la Adrianopol. Aici îl va cunoaşte pe domnitorul Radu cel Mare al Ţării Româneşti, iar împreună cu acesta a ajuns în Ţara Românească, unde a organizat viaţa bisericească a ţării.

Sfântul Nifon a părăsit Ţara Românească în urma unei neînţelegeri declanşate între el şi voievodul muntean, din cauza unei căsătorii nelegitime. Astfel, acesta a plecat la Muntele Athos, unde a şi murit.

Ajuns la domnie, Neagoe Basarab a cerut aducerea moaştelor Sfântului Nifon în ţară. Din 1515 până în 1517, moaştele Sfântului Nifon au stat la Mănăstirea Dealu, iar apoi au fost restituite Mănăstirii Dionisiu.
Ziua de 11 august nu este este nici cu cruce neagră, nici cu cruce roșie, astfel că poți să îți vezi liniștită de treabă!

Eşti născută pe 11 august?

Dacă eşti născută pe 11 august, cu siguranță ești o Leoaică puternică şi cuceritoare. Nimic nu stă în calea planurilor şi aspiraţiilor tale, dai dovadă de o gestionare extraordinară a timpului, a energiei şi a priorităţilor, iar simţul creativ şi spiritul analitic te susţin la fiecare pas.

Vezi ce vedete s-au născut pe 11 august!

Nu-ţi lipseşte nici tactul, iar viaţa ta profesională este cu adevărat tumultuoasă, plină de provocări şi satisfacţii. Însă nu se poate spune acelaşi lucru şi despre viaţa personală. Când vine vorba de iubire şi relaţii, mai ai câte ceva de învăţat. Poate e momentul să analizezi mai mult lucrurile, să nu te mai încrezi imediat în vorbele frumoase şi promisiunile neînsoţite de fapte, iar vulnerabilitatea să o păstrezi pentru acela care merită să te vadă exact aşa cum eşti.

Cel mai mare defect al tău este acela că repeţi greşelile şi nu îţi prea înveţi lecţiile. Acceptă sfaturile celor apropiaţi, nu mai refuza ajutorul de fiecare dată, priveşte perfecţiunea şi din alt unghi, iar viaţa va capăta multiple sensuri.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!