Horoscop
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ce semnificaţie are ziua de 14 august

Luni, 20.08.2018

Dincolo de marile sărbători care marchează anumite zile calendaristice, fiecare zi ascunde un istoric deosebit, o poveste şi simboluri spirituale neaşteptate. Dacă ziua de 14 august nu a fost un subiect de interes pentru tine până acum, află că semnificaţiile acesteia sunt multiple, iar încărcătura sa religioasă şi istorică nu este deloc neglijabilă.

calendar august

Semnificaţii istorice ale zilei de 14 august

1688 - s-a născut Frederick-Wilhelm I, rege al Prusiei din dinastia Hohenzollern, cunoscut în istorie ca „regele soldat”.

1867 - s-a născut prozatorul şi dramaturgul John Galsworthy, laureat al premiului Nobel pentru literatură.

1916 - România declară război Austro-Ungariei.

1951 - a încetat din viaţă magnatul presei americane, jurnalistul William Randolph Hearst.

1958 - a încetat din viaţă savantul francez Frederic Joliot-Curie, laureat al Premiului Nobel pentru chimie în anul 1935.

Semnificaţii religioase ale zilei de 14 august

Sfântul Proroc Miheia este pomenit în calendarul creştin ortodox la 14 august. El a fost fiul lui Ioram, din neamul lui Efrem. Acesta este cunoscut pentru mustrările aduse lui Ahav, împăratul Samariei, pentru păcatele sale. Sinceritatea şi spiritul său justiţiar i-au atras ura celorlalţi, acesta retrăgându-se şi trăind, cea mai mare parte a vieţii sale, în munţi. Sfântul Proroc Miheia a trăit mulţi ani, iar la finalul vieţii a fost înmormântat în satul Mărişi. Moaştele sale au fost descoperite alături de cele ale Sfântului Proroc Avacum.

Tot pe 14 august, Biserica Greco-Catolică îi sărbătoreşte pe Sfântul Micheia şi Sfântul Maximilian Kolbe, iar Biserica Romano-Catolică, pe Sfântul Maximilian Kolbe.

Te-ai născut pe 14 august?

zodia leului

Eşti o Leoaică puternică, fermecătoare, ambiţioasă şi, bineînţeles, gata să lupte pentru orice consideră că i se cuvine. Provocările nu te sperie, din contră, iar curajul te însoţeşte în orice acţiune pe care o întreprinzi. Nu sunt mulți ca tine, atât de organizaţi, cu un extraordinar spirit de echipă şi înzestraţi cu toate datele necesare pentru a reuşi.

Ceea ce îţi lipseşte, în foarte multe situaţii, este diplomaţia. Însă, cum scopul scuză mijloacele, din punctul tău de vedere, succesul nu întârzie să îşi facă simţită prezenţa. Ar trebui să ştii că nici viaţa privată nu ar fi atât de dezastruoasă, dacă ai fi puţin mai deschisă experimentelor şi puţin mai încrezătoare. Aşa cum poţi reuşi orice îţi propui pe plan profesional, la fel poţi face lucrurile să se întâmple şi în relaţii. 

Învaţă să profiţi de ocazii, să ai mai multă încredere în tine, să fii mai diplomată şi să priveşti cu ochi mai încrezători către viitor. Nu trebuie să te împarţi între viaţa profesională şi cea personală. Te poţi bucura de ambele, secretul constând în echilibrul pe care trebuie să îl găseşti. Sky is the limit, fără îndoială, iar succesul chiar depinde de tine!

Împarţi ziua de naştere cu Sarah Brightman, cântăreaţă cu voce de privighetoare, şi cu celebra actriţă Halle Berry, două artiste înzestrate cu aceeași putere, ambiţie și încredere de care dai şi tu dovadă.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!