Horoscop
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ce semnificație are fiecare zi a săptămânii

Marţi, 14.08.2018

Zilele săptămânii nu fac parte doar din viața noastră, ci și din conversațiile noastre zilnice. Deși vorbim despre acestea atunci când vrem să ne facem planuri, puțini dintre noi știm care este semnificația ascunsă a acestora, dar și mesajele pe care le transmitem prin folosirea acestor cuvinte.

Zilele săptămânii din limba noastră sunt de origine latină și au fost denumite de romani cu numele Soarelui, Lunii și ale altor 5 planete care erau cunoscute în acele timpuri (Marte, Mercur, Jupiter, Venus, Saturn). Aceste nume au fost transmise și în majoritatea limbilor europene, iar în limba engleză sunt de origine anglo-saxonă. Ești curioasă ce semnificație are fiecare zi a săptămânii? Află mai jos!

calendar

Semnificația zilelor săptămânii

Multe persoane cred că luni este prima zi a săptămânii, când, de fapt, săptămâna începe de duminică. Totuși, cultura modernă este cea care a dus la această schimbare, iar săptămâna începe acum de luni. Vezi mai jos semnificația fiecărei zile a săptămânii!

Duminică

Duminică este Ziua Soarelui. Deși sunt mulți zei ai Soarelui în culturile lumii, cei mai cunoscuți sunt, fără îndoială, cei 3 zei egipteni: Horus, Ra și Osiris. Soarele semnifică creația, procreația, puterea și sănătatea.

Luni

Prima zi a săptămânii moderne este Ziua Lunii. Luna reprezentă reflexia, deoarece lumina lunii provine din reflexia Soarelui. În cultura modernă, lunea reprezintă haos și întoarcerea la muncă după weekend.

Marți

Marțea este ziua lui Tiw, zeul războiului, echivalentul roman al lui Marte. Principalele caracteristici ale acestor zei sunt onoarea, dreptatea și curajul. Așadar, marțea este ziua lui Marte. Marte este o planetă agresivă, așa că ziua de marți are energii negative, care vor întări competiția între oameni și agresivitatea lor. Dacă nu vrei să fii afectată, păstrează-ți optimismul și concentrează-te pe lucrurile bune din viața ta. Este o zi bună și pentru a începe proiecte noi. 

calendar alb

Miercuri

În cultura anglo-saxonă, miercurea este ziua lui Wodens, echivalentul lui Norse Odin sau al lui Mercur. Acesta este zeul înțelepciunii, al poeziei, comerțului, călătoriei, furtului, elocvenței și științei. De asemenea, mai este și mesagerul zeilor.

Ziua de miercuri este condusă de Mercur, planeta comunicării și a exprimării libere. Această energie este perfectă pentru a spune exact ce simți și ce așteptări ai de la ceilalți. Este, de asemenea, un moment potrivit să programezi întâlniri și să iei decizii în viața profesională.

Joi

Pentru anglo-saxoni, joia este ziua lui Thor, zeul tunetului. Acesta este reprezentat într-o trăsură trasă de capre și ținând în mână un ciocan. El este apărătorul zeilor din tribul Aesir. De asemenea, destinul acestuia este să omoare și să fie omorât de Șarpele Midgardului. Thor este popular în zilele nostre datorită desenelor animate și a cărților de colorat. Thor este echivalentul lui Zeus în cultura greacă, dar și zeului roman Jupiter.

În același timp, joi este ziua lui Jupiter, planeta pozitivității și a expansiunii, astfel că este o zi perfectă să înveți lucruri noi și să te dezvolți. Energia acestei zile te ajută să fii productivă și să rezolvi lucrurile pe care le-ai amânat până acum. Este, de asemenea, o zi bună să îți exprimi recunoștința pentru lucrurile bune din viața ta.

Vineri

Vinerea este ziua lui Frigg, zeița dragostei și a fertilității. În mai multe surse, este descrisă ca soția lui Odin (cel care reprezintă Mercurul - Miercurea). Alte surse o conectează cu zeița Fulla She, echivalenta romană a lui Venus.

Vineri este și ziua lui Venus, planeta iubirii și a creativității, astfel că este momentul perfect să te conectezi cu ceilalți și să te relaxezi. Energia romantică a acestei zile te face să te gândești la cei dragi și să pui la cale tot felul de surprize romantice. Este o zi bună să pui punct lucrurilor care nu îți mai fac bine și să o iei de la capăt.

Sâmbătă

Sâmbăta este ziua lui Saturn, zeul roman al agriculturii. Acesta mai este cunoscut și sub numele de Cronos, fiul lui Uranus și al Geei. Acesta a condus titanii (frații și surorile lui) în răzvrătirea împotriva propriului tată pentru a deveni conducătorul zeilor.

Semnificația pe care astrologia o dă Universului este ascunsă în limba noastră, dar și în cele mai banale cuvinte, pe care le folosim în fiecare zi, așa cum sunt și zilele săptămânii.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!