Horoscop
Înapoi la
Nu Skin

Ce urăști cel mai mult la tine, în funcție de zodia în care ești

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Te-ai întrebat vreodată de ce îți displac anumite lucruri la tine mai mult decât altele? Bineînțeles, sunt unele aspecte pe care avem un motiv obiectiv să le respingem, cum ar fi unele defecte fizice sau anumite comportamente dăunătoare. 

Dar sunt și lucruri pe care le urâm la noi, fără să știm exact din ce cauză. Ei bine, influențele zodiacale ar putea fi un răspuns, determinându-ne să respingem în mod inconștient anumite aspecte ale personalității noastre.

Poate că sunt tocmai acele aspecte care ne-au adus prejudicii de-a lungul vieții și pe care avem senzația că nu le putem controla. Ori sunt trăsături care ne inhibă și nu ne lasă să ne atingem întregul potențial.

Cert este că fiecare zodie are o latură pe care o urâște în personalitatea sa și asupra căreia ar trebui să reflecteze mai atent. Se spune că cei care ne ajută cel mai mult în dezvoltarea noastră sunt inamicii noștri. Iată de ce este necesar să ne aplecăm asupra acestei laturi respinse, s-o analizăm și să vedem cum ne-ar putea sprijini în evoluția noastră. 

furie

Ce urăști cel mai mult la tine în funcție de zodie

Berbecul

Urăști în mod deosebit impulsivitatea ta. Deși este o trăsătură caracteristică pentru o zodie aflată sub semnul lui Marte, ți-a adus multiple probleme de-a lungul timpului. Din cauza impulsivității, i-ai rănit de multe ori pe cei din jur, ai luat decizii pripite și ai pus în risc diverse persoane, dar și propria sănătate. Impulsivitatea te poate ajuta să iei decizii rapide în momente de criză, dar este mai bine să lucrezi asupra ei și s-o domolești în situațiile obișnuite ale vieții. 

Taurul

Ceea ce urăști la tine este incapacitatea ta de adaptare la anumite contexte, insuficienta reziliență în fața dificultăților vieții. Dar este vorba, mai degrabă, de subestimarea propriei puteri interioare. În realitate, ai trecut prin multe greutăți de-a lungul timpului și ai reușit să le faci față. Adevărata problemă este ambiția ta nemăsurată, care nu este susținută întotdeauna de resursele tale. Lucrează mai mult la această latură și încearcă să privești mai realist ce poți face și ce este peste puterile tale.

Gemenii

Deși ești un semn dublu, urăști foarte mult contradicțiile din propria minte, conflictele interioare care te blochează în evoluția ta. Îți dorești o claritate mintală mai mare, un spirit mai ascuțit de pătrundere și o unificare interioară. Dar aceste aspecte nu sunt înnăscute, ci trebuie să urmezi un traseu de dezvoltare personală pentru a le obține. Nu supraestima capacitatea propriei minți, ci, mai degrabă, lucrează asupra ei, pentru a o desăvârși, așa cum șlefuiești un diamant. 

Racul

Ai mereu sentimentul că faci prea puțin, că cei din jur nu te iubesc suficient, că te comporți inadecvat și ridicol în diverse situații. Urăști la tine faptul că nu ești suficient de impozantă, suficient de deșteaptă, suficient de demnă de a fi luată în seamă. Dar acest sentiment de autoanihilare a propriei persoane este o nedreptate față de tine însăți. Ai toate calitățile necesare pentru a fi iubită și apreciată, trebuie doar să fii mai blândă cu tine. 

Leul

Îți displace profund la tine faptul că te simți dependentă de anumite persoane din viața ta. Ai vrea să ai o fire mai autonomă, să nu te lași atât de ușor afectată de cum se poartă cei din jur cu tine. Dar uiți că adevărata ta împlinire constă în interacțiunile cu celelalte persoane. Spre deosebire de alte zodii, care nu pun atâta preț pe relații, semnul tău este Soarele, așa că ai nevoie de ceilalți, pentru a le aduce lumina ta. Dependența ta nu constă în faptul că aștepți ceva de la cei din jur, ci că vrei să le dăruiești ce ai mai bun în tine. 

Fecioara

În mod paradoxal, urăști în secret tocmai trăsătura care te definește: perfecționismul tău, tendința exagerată de a controla lucrurile și a le face să funcționeze. Deși nu ai putea fi altfel, simți uneori nevoia de a abandona aceste standarde mult prea înalte și de a trăi liber și fără pretenții. Dar, în cazul acesta, ar trebui să schimbi zodia! Poți lucra pe diminuarea tendinței tale de control, dar nu poți să faci lucrurile mai puțin bine, pentru că toți cei din jurul tău te prețuiesc pentru asta. 

perfectionist

Balanța

Urăști la tine faptul că nu poți face mai mult pentru cei din jur, că nu ești suficient de bună și de generoasă. Dar este doar un sentiment fals, rezultat din nevoia ta exagerată de armonie și echilibru. În lume vor exista mereu conflicte, suferință și nedreptăți, iar tu nu le poți repara pe toate. Ca să contracarezi această tendință de a te învinovăți că nu ai făcut destul, concentrează-te, mai degrabă, pe ce ai schimbat în jurul tău decât pe ce mai este de reparat în lume. 

Scorpionul

În general, ai un grad mare de autoapreciere și convingerea că meriți ce este mai bun în Univers. Dacă este să urăști ceva la tine, acesta este conformismul tău, faptul că nu iei atitudine în anumite situații în care simți că se comite o nedreptate sau că cineva îți încalcă teritoriul. Vrei atât de mult să-ți păstrezi imaginea în ochii celorlalți, încât uneori faci concesii și compromisuri, pe care le regreți mai târziu. Dar nu te discredita prea tare, pentru că în situațiile critice poți da dovadă de un curaj ieșit din comun. 

Săgetătorul

Urăști faptul că te-ai lăsat înșelată de multe ori de diverse persoane, credulitatea ta și ușurința cu care acorzi prietenie unor oameni care te dezamăgesc mai târziu sau nu-ți merită favorurile. Dar acest fel de a fi face parte din farmecul tău personal, din modul tău cu totul particular de a te concentra pe latura pozitivă a vieții. Chiar dacă există riscul ca unii oameni să nu fie demni de încrederea ta, nu poți schimba aparenta ta ”naivitate”, care face ca lumea să fie mai bună. 

Capricornul

Unul dintre lucrurile pe care le urăști cel mai tare la tine este lipsa de disciplină, care îți pune adesea frână în atingerea scopurilor tale importante. În ciuda perseverenței și a rezistenței incredibile la efort, faptul că te abați de multe ori de la planificările pe care ți le-ai stabilit îți creează dificutăți atât în viața profesională, cât și în cea personală. Poate că adevărata problemă este că îți propui prea multe lucruri și ai tendința să te eliberezi, făcând rabat de la disciplină. 

Vărsătorul

Întotdeauna ai visat să realizezi lucruri mărețe, de aceea urăști la tine sentimentul că nu ai făcut suficient și senzația de anonimat.  Dar nu are rost să te oprești din a face lucruri bune și să pierzi vremea lamentându-te. Ai toate abilitățile pentru a-ți atinge scopurile, trebuie doar să continui să lucrezi fără să te descurajezi, iar rezultatele pe care le aștepți vor veni în cele din urmă. 

Peștii

psiholog

Sensibiitatea ta exagerată te face mereu să te întrebi dacă ai făcut ce trebuia într-o anumită situație, dacă nu ai greșit cumva, dacă meriți să fii apreciată, lăudată sau iubită. Această stare permanentă de incertitudine îți displace profund, pentru că te împiedică să iei decizii clare și te face să-ți pierzi stima de sine. Dar, în același timp, îți stimulează calități foarte importante, precum modestia, empatia și compasiunea, de aceea o poți considera o plată pentru ființa extraordinară care ești. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta