Horoscop
Înapoi la

Cea mai sensibilă și vulnerabilă zodie: începe să plângă doar dacă te uiți mai urât la ea

Cea mai sensibilă și vulnerabilă zodie: începe să plângă doar dacă te uiți mai urât la ea

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

În topul celor mai sensibile zodii, semnele de apă ocupă un loc important, fiind profund conectate cu emoțiile lor și orientate către simțire, mai degrabă decât către rațiune. Cine nu a auzit, până acum de sensibilitatea Racului, de empatia Peștilor sau de emoționalitatea vibrantă a Scorpionului?

tristete

Dar a fi sensibil nu înseamnă neapărat a fi și vulnerabil, deși uneori aceste două trăsături merg mână în mână. Despre Scorpion, maestrul manipulărilor, condus de războinicul Marte, se știe că are o inteligență emoțională foarte dezvoltată și că poate juca pe degete pe oricine. Deși nimic nu-i este străin din lumea emoțiilor, nu se poate spune despre el că este prea vulnerabil, dimpotrivă. Scorpionul este însetat de putere și de control, astfel încât nu poate fi declarat cea mai sensibilă și vulnerabilă zodie. 

Pe de altă parte, Racul este și el extrem de sensibil, dar, ca și Luna, astrul său tutelar, are o față ascunsă, o parte de umbră pe care nimeni nu o înțelege pe deplin. Fără a fi obsedat de controlul asupra celorlalți, ca Scorpionul, Racul are o forță interioară greu de egalat și o ambiție nemăsurată, dacă și-a fixat anumite obiective. Deși este sensibil, misteriosul Rac nu-și va dezvălui prea ușor partea vulnerabilă. 

Acestea fiind zise, rămâne un singur semn de apă candidat la titlul de cea mai sensibilă și vulnerabilă zodie: Peștii.

Peștii sunt cea mai sensibilă zodie

Sentimentali până la lacrimi și extrem de empatici, Peștii se hrănesc realmente din emoții și nu ascund niciodată ceea ce simt. Nativele din această zodie pot plânge din orice: dacă aud o poveste nefericită, dacă văd un film trist sau dacă cineva ridică vocea la ele. 

Semnul Peștilor este un simbol al intuiției, sacrificiului și compasiunii, asociat cu multiple zeități și chiar cu Isus. Guvernatorul acestei zodii este Neptun, stăpânul apelor, dar și al subconștientului tainic din care izvorăsc emoțiile. 

Despre Pești se spune că sunt buni la suflet, romantici și ușor de rănit, că sunt adesea dependenți în relații, mult prea încrezători în oameni, au așteptări nerealiste și trăiesc din iluzii. 

Ca ultim semn din zodiac, Peștii sunt asociați unei înțelepciuni secrete, fiind considerați cea mai empatică dintre zodii. În mitologia romană erau considerați și un simbol matern, asociat cu Veneris Mater, precursoare a mamei-fecioare ce plânge pentru întreaga omenire. De aceea, nu este de mirare că Peștii au o sensibilitate ieșită din comun și suferă pentru toate relele ce se întâmplă în jurul lor și pentru toate suferințele oamenilor. 

sensibila

Având o imaginație bogată și o natură generoasă, Peștii se conectează fără probleme la cei din jur și le înțeleg sentimentele. Dar acest lucru îi face să cadă ușor victime persoanelor care fac uz de putere, abuzatorilor și indivizilor lipsiți de sensibilitate. Mai mult decât atât, latura dependentă a Peștilor îi ține angrenați în relații toxice, mai ales că văd mereu partea bună din oameni și consideră că datoria lor este să-i salveze pe cei pe care alții nu îi înțeleg. 

Deși marea  sensibilitate a Peștilor îi face prea vulnerabili uneori, este totodată și o forță, pentru că îi ajută să înțeleagă lumea din jurul lor într-un mod mai profund, intuitiv, să se conecteze cu ceilalți, să fie foarte buni cititori de oameni și să știe cum să pătrundă în sufletul celorlalți.

Cu toate că par impresionabili și ușor de manipulat, să nu uităm că și Peștii sunt un semn dublu; ca atare, nu sunt nici pe departe atât de simpli și naivi cum îi consideră unii, ba chiar pot folosi sensibilitatea proverbială și capacitatea de a plânge cu ușurință pentru a obține avantaje nebănuite și pentru a-i influența pe cei din jur. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Zodiile care preferă singurătatea decât relațiile lipsite de pasiune
Zodiile care preferă singurătatea decât relațiile lipsite de pasiune
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (21)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.