Horoscop
Înapoi la

Cele mai comune prejudecăți pe care le ai despre zodia Fecioară

Cele mai comune prejudecăți pe care le ai despre zodia Fecioară

Ramona Jurubita

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Conform astrologiei, o persoană care s-a născut între 23 august și 22 septembrie se află sub emblema zodiei Fecioară. Fiind un semn de pământ, este ghidată permanent de rațiune și este bine ancorată în realitate, punând o barieră în calea viselor și a dorințelor care par greu de realizat. Este responsabilă și echilibrată, nu face niciodată excese și încearcă orice metodă pentru a-și duce toate sarcinile la bun sfârșit. O atrag științele exacte și este un bun organizator, cufundându-se adesea în muncă și dorindu-și să atingă perfecțiunea în tot ceea ce face.

Din cauza acestei dorințe de a fi întotdeauna cea mai bună, unii oameni tind să o perceapă greșit, să nu o înțeleagă sau să interpreteze într-un mod eronat comportamentul ei. Ai auzit o grămadă de lucruri neplăcute despre zodia Fecioară, nu-i așa? Nu ar fi corect să crezi tot ce se spune, mai ales dacă nu ai avut ocazia să vezi cu ochii tăi și să te convingi. Iată cele mai comune prejudecăți pe care anumite persoane le au despre Fecioară:

Semnul zodiei Fecioară ilustrat pe un fundal colorat și încadrat în mai multe cercuri.

 1. Îi judecă pe ceilalți
  Fiind atât de dură cu ea însăși, tinde uneori să ceară prea mult și de la ceilalți sau să le ofere sfaturi necerute, făcându-i să se simtă criticați sau judecați. Intenția ei este de a ajuta și nu vrea să îi rănească în vreun fel pe cei din jur, dar, de multe ori, este înțeleasă greșit. Poate modul de exprimare nu este corespunzător și o face să pară altfel decât este, dar în sinea ei se gândește doar la binele celorlalți când recurge la un astfel de gest. Consideră că un sfat poate ajuta pe oricine să evolueze, dar nu își dă seama întotdeauna că ar trebui să tacă atunci când nu este întrebată.
 2. Este conservatoare
  Adevărul este că o caracterizează o timiditate aparte, pe care o maschează prin implicarea în activități care îi aduc plăcere. Dacă are o pasiune, se implică foarte tare în dezvoltarea ei și prinde curaj în a-și susține ideile până la capăt. Este normal să nu cedeze când are siguranța că face doar ce este bine și se lasă greu convinsă în situațiile în care nu are dreptate. Acestea sunt puține, într-adevăr, dar ele există și tinde să se apere ca să nu fie catalogată drept neprofesionistă. Îi place să fie văzută bine în tot ce face și ambiția de care dă dovadă a transformat-o într-o „persoană conservatoare” în ochii celorlalți.
 3. Nu știe cum să își rezolve problemele
  Chiar mai crezi acest mit după ce ai aflat că Fecioara este axată pe gândirea logică? Nu există problemă căreia să nu îi facă față, mai ales că o analizează pe toate părțile și din toate unghiurile, astfel încât să găsească doar cea mai bună soluție. Nu o sperie provocările, fiindcă a trecut peste multe în viață, având în vedere că se implică foarte mult și în experiențele apropiaților, încercând să îi scape de greutăți. Ce înseamnă asta? Ar trebui să îți fie mai mult decât clar că te poți baza pe ea în orice situație, pentru că este o prietenă de nădejde și face tot ce poate pentru a ieși din orice neplăcere cu fruntea sus.
 4. Este fericită doar când lucrează
  Greșit! Adevărul este complet opus! Tocmai pentru că se implică atât de mult în muncă, tinde să fie extrem de stresată când are o sarcină de dus până la capăt. Din teama de a nu greși sau de a nu eșua, depune eforturi foarte mari (atât cognitive, cât și fizice). Deși este recunoscută pentru rezultatele sale excelente în plan profesional, indiferent de aria în care activează, are grijă să își rezerve și puțin timp pentru relaxare. Este conștientă că nu poate duce nimic la bun sfârșit dacă nu își încarcă și bateriile din când în când.
 5. Este zgârcită
  „A fi chibzuit” nu este sinonim cu „a fi zgârcit”, dar unii oameni, pur și simplu, nu înțeleg această diferență fină. Dacă au văzut că Fecioara își pune bani deoparte, au considerat că renunță la anumite plăceri pentru a economisi. Ea își face toate poftele, dar nu întrece niciodată măsura, fiindcă se gândește mereu la viitor. Vrea să fie întotdeauna pregătită pentru situațiile neprevăzute care pot apărea, așa că se asigură că are un fond de economii care o poate scoate oricând din probleme. Îi place foarte mult să călătorească și dacă ar fi fost avară, nu ar fi plătit atâtea excursii.
 6. Este posesivă și manipulatoare
  În acest mit se află și un sâmbure de adevăr, având în vedere că ea chiar tinde să devină posesivă în relațiile sale. Nu adoptă un comportament agresiv, doar că vrea să știe tot timpul unde se află cei dragi, din dorința de a-i proteja. Posesivitatea ei nu are nicio legătură cu gelozia sau cu nevoia de a controla pe cineva, astfel că nu poate fi considerată o manipulatoare în adevăratul sens al cuvântului. Este sinceră și directă, așa că poate să spună, fără ocolișuri, ceea ce așteaptă de la ceilalți. Manipularea chiar nu este punctul ei forte, mai ales că nu are timp și chef să pună la cale tot felul de strategii. Are destule alte treburi pe cap și îi este suficient ceea ce face.
 7. Este nepăsătoare
  Doar pentru că nu își arată afecțiunea ca alte zodii sensibile, nu înseamnă că nu simte ceva profund pentru oamenii din jurul său. Nefiind axată pe emotivitate, are tendința de a-și ascunde sentimentele și de a pretinde că este o persoană dură. Adevărul este că îi pasă foarte mult de orice lucru mărunt, dar nu vrea să se exprime în public și alege să păstreze pentru ea anumite trăiri, mai ales dacă sunt intense. Își protejează din umbră partenerul, părinții, prietenii și rudele apropiate, ceea ce înseamnă că nici lor nu le dezvăluie întotdeauna cât de tare o afectează dacă ei trec prin anumite greutăți.

Ai văzut cât de sensibilă, sinceră și corectă este o Fecioară? De ce ai crede toate concepțiile greșite despre ea? Trebuie să o cunoști foarte bine înainte să îi pui o etichetă și să îți amintești la fiecare pas că aparențele pot fi înșelătoare.

Descoperă motivele incontestabile pentru care Fecioara este cea mai bună din zodiac

Surse articol: YourtangoPinkvillaAstrotalk

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Gemenilor! Cu cine nu se pot înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Gemenilor! Cu cine nu se pot înțelege niciodată
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.