Horoscop
Înapoi la

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă

Lorena Pintilie

Balanţa este semnul zodiacal guvernat de planeta Venus. Al șaptelea semn zodiacal, Balanța, este reprezentat de un simbol al egalităţii şi dreptăţii: cumpăna, iar persoanele cu acest semn sunt cunoscute pentru atitudinea lor corectă și echilibrată, pe lângă faptul că sunt inteligenți şi destul de comunicativi. Însă, ca și alte semne zodiacale, cei care s-au născut sub semnul zodiei Balanţă au şi unele trăsături de caracter mai puţin plăcute.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

15 Trăsături negative ale Balanței

Potrivit experților în astrologie, câteva trăsături de personalitate ale Balanțelor le pot aduce bătăi de cap celor implicați în viața lor. Deşi sunt general aplicabile, aceste trăsături nu se regăsesc neapărat la toate Balanțele, deoarece fiecare persoană este diferită și unică.

1. Pot fi indecise

Balanța este mereu în căutarea acelei decizii perfecte, dar continuă să analizeze și să găsească argumentele pro și contra fiecărui scenariu, astfel că îi este greu să ajungă la un consens. Indecizia vine adesea şi din cauză că acești nativi se lasă influenţaţi de oamenii din jurul lor, iar schimbările de plan intervin atunci când prea mulţi oameni îşi dau cu părerea în jurul lor. Chiar dacă trebuie să ia o decizie lipsită de importanță, poate dura mult timp și își schimbă alegerile de mai multe ori.

2. Pot fi superficiale

Balanţele sunt cunoscute pentru slăbiciunea pe care o au faţă de oamenii frumoşi. Se spune că nu trebuie să judecăm o carte după copertă, dar ei tind să treacă uşor cu vederea peste acest aspect, ajungând să se contrazică singuri. Balanţele se lasă influențate de frumusețe și judecă o persoană în funcție de aspectul său, drept urmare, oamenii din jurul lor le-au dat eticheta de „superficiali”.

3. Abuzează de control

Sunt iubitoare de pace și încearcă să evite conflictele cât mai mult posibil, însă, cu toate acestea, în procesul de neutralizare a conflictului, acești nativi ar putea deveni dominatori și ar putea cere altora să-i urmeze, impunându-şi, de cele mai multe ori, punctul de vedere; sar putea chiar să manipuleze oamenii din jur, doar pentru a rămâne la decizia lor. Deci, chiar dacă intențiile lor sunt corecte, Balanţele tind să devieze de la "scopul principal" şi ajung să fie adevăraţi dominatori şi formatori de opinie.

4. Pot fi egoiste

Cei născuţi sub semnul Balanţei sunt genul de persoane care se bucură de cele mai bune lucruri pe care le oferă viața. Sunt căutători de plăcere şi se concentrează pe ceea ce îi face fericiți. Deși au şi o latură caritabilă, empatică și doresc să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie, Balanţele tind uneori să acţioneze egoist. Această căutare a propriei plăceri îi poate face să pară auto-centrați, sau egocentrişti. În astfel de momente, în care este mai important să "mă simt eu bine", ei ar putea să ignore total sentimentele tuturor celor din jur și să se pună pe primul loc fără niciun fel de remuşcare.

5. Pot fi neiertătoare

Când ceva nu-i convine, Balanţa poate să "adauge sare şi piper" şi să-i pună pe jar pe toţi cei care i-au greşit. Deși sunt iubitori de pace, nativii acestei zodii cred în dreptate și nu îi iartă ușor pe oamenii care "au călcat pe bec". De multe ori, persoanele care au greşit în faţa lor nici măcar nu au ocazia să îşi ceară scuze sau să încerce să remedieze, ci sunt total ignoraţi.

6. Se pot detașa emoțional

Chiar dacă nativii Balanţei sunt nişte persoane emotive şi care se ataşează repede, există şi momente în care acestea reuşesc să se detaşeze emoţional complet de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Datorită acestei trăsături, Balanţele au abilitatea de a gândi logic și investesc emoțional doar atunci când consideră că este necesar. Dacă o anumită situație sau o persoană nu le trezeşte interesul de la început, cu timpul, acestea se detaşează total și se îndepărtează. Deși îi ajută să-și mențină pacea interioară și sănătatea mintală, ei pot fi percepuți ca lipsiți de emoții de către ceilalți.

7. Pot deveni nerăbdătoare

Balanțele pot deveni nerăbdătoare atunci când lucrurile nu merg așa cum au plănuit iniţial. Odată ce se hotărăsc asupra unui lucru, vor să se întâmple cât mai repede posibil, răbdarea nefiind punctul lor forte. Așteptarea îi face neliniștiți.

Știați că?
Balanțele sunt mereu pregătite pentru noi aventuri. Una dintre caracteristicile de bază ale unei personalități Balanță este înclinația sa pentru interacțiunea socială.

8. Nu te poţi baza pe ele tot timpul

Persoanele născute sub acest semn al zodiacului sunt genul care se angajează în proiecte foarte mari, iar în momentul în care dau de greu, se eschivează şi dispar subtil fără a da explicaţii. Acest gen de persoane sunt adesea date la o parte când vine vorba de angajamente, fiind considerate neserioase.

9. Pot fi leneșe

Balanțele sunt foarte entuziaste în etapa de planificare, dar s-ar putea să-și piardă energia și să înceapă să o lase mai moale în etapa de execuție. În loc să se confrunte cu un anumit task, Balanţele preferă să se culce pe o ureche în aşteptarea unei plan mai simplu sau a unei soluţii care să nu necesite prea multe bătăi de cap. Astfel că, se trezesc pe ultima sută de metri şi realizează că nu au terminat ceea ce au început în urmă cu mai bine de două luni.

10. Pot fi maeștri manipulatori

Balanța își folosește expertiza pentru a manipula oamenii în favoarea ei. Se pricepe să farmece oamenii pentru a-și duce treaba la bun sfârșit. Nativii din zodia Balanţă reuşesc să schimbe părerile celor care nu sunt de acord cu ei, cu o uşoară aroganţă şi cu suficiente argumente, aceştia reuşesc să schimbe mentalităţi.

femeie cu marioneta in mana

11. Le este greu să spună "Nu!"

Deşi uşor arogante, Balanțele ştiu să se facă plăcute în faţa celorlalţi şi tind să se linguşească pe lângă cei din jur pentru a rămâne plăcuţi pe o perioadă cât mai lungă. De asemenea, le place armonia și doresc să evite pe cât posibil confruntările. Din această cauză, este dificil pentru Balanță să spună nu. Dacă un prieten dorește ca Balanța să-i însoțească într-o călătorie, s-ar putea să nu spună direct nu, chiar dacă nu poate merge sau nu vrea să meargă. În schimb, s-ar putea să se retragă în ultimul moment cu o scuză. Pentru că le este greu să spună nu, Balanţele reuşesc să se eschiveze pe ultima sută de metri şi se retrag într-un mod laş.

12. Le poate fi greu să păstreze secrete

Datorită observației lor ascuțite și abilităților excelente de comunicare, Balanțelor le place să vorbească și să împărtășească informații interesante. Însă, de cele mai multe ori, de dragul conversaţiei, acestea ajung să "dea din casă" şi să divulge nişte informaţii secrete, aflate la rândul lor de la alţi prieteni. Deși intenția, de cele mai multe ori, nu este de a face rău cuiva, faptul că Balanţelor le vine uşorsă divulge informaţii confidenţiale poate să îi afecteze pe cei din jurul său.

13. Au tendința de a minți uneori

De cele mai multe ori când o Balanţă minte, cel mai probail o face de dragul cuiva care avea nevoie de susţinere. În procesul de a mulțumi oamenii și de a evita conflictele, are tendința de a "îndulci" cuvintele. Dacă le ceri sfatul sau părerea, s-ar putea să nu primești un răspuns sincer pentru că nu vor să te rănească. Ca rezultat, ar putea fi dificil să ai încredere în Balanță.

14. Frica de angajament (în relaţii de durată)

Fiind nişte persoane prea calculate, cei din zodia Balanţă tind să evite relaţiile serioase şi le este frică de angajament, tocmai în ideea în care gândesc toţi paşii în avans şi ajung la concluzia că poate "ar dura prea mult să se ajungă acolo unde îmi doresc eu". Cunoașterea tuturor modurilor posibile în care lucrurile pot merge prost îi sperie. Sunt romantici la suflet, dar tind să-și păstreze opțiunile deschise. În ciuda faptului că sunt într-o relație, ar putea flirta cu alții din cauza fricii de angajament. Este nevoie de timp pentru ca ei să-şi ia un angajament amoros, dar odată ce o fac, se dovedesc a fi loiali.

15. Se compătimesc prea mult

Când situația devine grea, Balanța tinde să caute sprijinul celor dragi. Ei se luptă să rămână optimiști, dar când ego-ul lor este lovit, se eschivează şi devin dintr-odată foarte plângăcioşi, devenind agasanţi şi dând vina pe toată lumea, mai puţin pe ei înşişi. În ciuda faptului că își cunosc greșelile, ar putea fi dificil pentru ei să accepte responsabilitatea și să facă îmbunătățirile necesare.

Așadar, ai aflat care sunt cele mai insuportabile trăsături de caracter ale acestei zodii. Rămâne la alegerea ta dacă le treci cu vederea, de dragul personei iubite, sau faci tot posibilul să stai departe de acești nativi pe viitor. 

Surse foto: iStock

Surse articol: MomJunction

Articolul urmator
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (48)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.