Horoscop
Înapoi la

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Capricorn

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Capricorn

Ramona Jurubita

Zodia Capricorn se numără printre cele mai ambițioase figuri din tot zodiacul. Întotdeauna reușește tot ce își propune, fiindcă muncește până când își vede visul împlinit. Pare genul de persoană pe care toată lumea o vrea acasă, tocmai pentru că lângă ea nimic nu pare greu. Din păcate, Capricornul nu este întruchiparea perfecțiunii, ceea ce înseamnă că are și el defectele sale.

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

La o primă vedere, unii oameni ar putea să jure că nativul Capricorn nu ascunde nicio hibă și că imaginea lui îi reflectă și comportamentul în totalitate. Adevărul este însă altul. Oricât de mult s-ar strădui el să își țină defectele ascunse, acestea vor ieși la iveală, în cele din urmă… Iar unele nu sunt chiar mici imperfecțiuni de trecut cu vederea, ci pot deveni adevărate probleme în interacțiunile cu alți oameni.
Dacă nu vrei să te lovești de acestea pe parcurs, ar fi bine să le știi de la început, până să te lași păcălit/ă de aparențe.

Iată cele mai mari 15 defecte ale nativului Capricorn, pe care trebuie să le știi dacă îți dorești o relație sau o prietenie cu acesta:

1. Este prea secretos
Aerul de mister pe care îl afișează poate fi extrem de interesant la început. Dar după mai multe interacțiuni repetate, vei dori să știi ce simte cu adevărat și de ce nu spune lucrurilor pe nume. Ai putea deveni frustrat/ă, în încercarea de a descoperi adevăratul Capricorn, care nu se lasă citit cu una, cu două. Fie îi suporți această latură la care nu poate renunța, fie te retragi și trăiești liniștit/ă, lângă o altă persoană care este deschisă din prima clipă.

2. Este rigid în gândire
Ideile sale fixe rămân fixe. Nu te gândi că i le poți schimba! Acest semn de pământ este greu de convins că nu are dreptate, chiar și atunci când…nu are. Își va susține punctul de vedere, indiferent de situație și se va contrazice la infinit, în încercarea de a câștiga lupta argumentelor. Sigur îți vei pierde răbdarea și vei ceda.

3. Folosește autocritica împotriva sa
Este bine ca un om să își conștientizeze defectele și greșelile. Chiar și autocritica este bună în unele situații, atât timp cât este obiectivă și ne motivează să ne schimbăm în bine. Dar în cazul său, lucrurile nu stau deloc așa. De fiecare dată când greșește sau eșuează, nativul Capricorn se învinuiește peste măsură și are numai cuvinte urâte la adresa propriei persoane. În loc să se încurajeze și să spere că totul va fi bine, lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai neplăcută.

4. Vrea cu orice preț să dețină controlul
Acest semn zodiacal vrea întotdeauna să aibă situația sub control, să știe ce se întâmplă în jurul său și ce urmează să facă persoanele apropiate, mai ales dacă simte că deciziile lor îi pot influența și lui viața. Acest lucru poate deveni deranjant pentru părinți sau partenerii de viață, fiindcă nimănui nu îi place să fie controlat.

Femeie îmbrăcată în negru, care poartă pe cap coarne de capricorn

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Berbec

5. Nu iartă ușor sau chiar deloc
Dacă superi un Capricorn, vei cunoaște cea mai întunecată latură a sa și te vei lovi de o indiferență cum rar ți-a fost dat să vezi. Indiferent de greșeala comisă, acesta nu te va ierta sau va alege să te pedepsească, nemaivorbindu-ți o perioadă îndelungată. Atitudinea sa poate deveni o piedică în reluarea prieteniilor sau a relațiilor, pentru că nu ține cont de restul sentimentelor care sunt la mijloc.

6. Este prea serios când ar trebui să se relaxeze
Oamenii se împart în trei categorii: aceia care nu pot fi serioși niciodată, aceia care sunt serioși când este cazul și aceia care sunt prea serioși chiar și atunci când nu este nevoie de o atitudine sobră. Ei bine, Capricornul face parte din această ultimă categorie. Adesea, este crispat și nu permite celor din jur să strecoare glume în discuții. Are impresia că persoanele care îi fură un zâmbet vor începe să profite de el și îl vor considera slab. Din păcate, greșește și își fură șansa de a se bucura din plin de viață.

7. Poate fi extrem de încăpățânat
Nativul acesta se încăpățânează să facă totul așa cum i se pare lui bine și rareori ascultă părerile celor din jur. Chiar dacă apropiații îi explică de ce ar fi bine să le urmeze sfaturile, el nu vrea sub nicio formă să își reconfigureze traseul. Până nu se lovește de problemele pe care și le creează, nu își dă seama că ambițiile de acest gen sunt inutile și nu duc nicăieri.

8. Este pesimist
De multe ori, Capricornul are impresia că se află la un pas de a trăi sfârșitul lumii. Dacă nu iese totul așa cum și-a propus, simte că nimic nu îi va mai merge bine niciodată și că a intrat într-o spirală a ghinionului. Se simte oropsit și poate ajunge inclusiv să își plângă de milă, dar fără să le spună celor din jur ce îl nemulțumește. Cei din jur îl văd adesea morocănos, fapt ce îl face să își atragă o mulțime de antipatii.

9. Insistă să domine în relații
Cel mai mare defect al său, când vine vorba de relații, este tendința de a deveni posesiv în prezența persoanei iubite. Fără să își dea seama, se bagă cu bocancii în alegerile sale personale și ajunge să se supere dacă cel/cea pe care îl/o are alături îndrăznește să iasă din cuvântul său. Este și gelos, mai ales dacă partenerul/a își face planuri cu altcineva.

10. Este materialist (în unele situații)
Pentru că îi place stabilitatea, inclusiv cea financiară, nu vrea să ducă grija zilei de mâine. Asta înseamnă că este și foarte chibzuit, doar că uneori alunecă în extrema cealaltă și pune mai mare accent pe bunurile materiale decât pe comorile sufletești. Teama de a rămâne fără bani sau fără obiectele de valoare (care l-ar putea salva în momentele critice) este cea mai mare frică pe care o simte.

11. Este gelos
Gelozia îl face pe nativul Capricorn să rămână adesea fără prieteni sau să își găsească mai greu un/o partener/ă care să îi suporte micile crize. Dacă vede că altcineva are parte de mai multe reușite, ochii îi trădează dezamăgirea pe care o simte când se gândește să nu este el în locul persoanei respective. Din păcate, există posibilitatea să simtă această doză de invidie și față de jumătatea sa, oricât de mult ar iubi-o.

12. Poate deveni suspicios cu ușurință
Dacă simte că partenerul/a nu îi spune tot ce ar vrea să audă, începe să se gândească la cele mai negre scenarii. Ajunge să îl/o bănuiască de infidelitate, deși nu are dovezi concrete sau măcar alte indicii menite să ducă pe o astfel de pistă. Bineînțeles că este un defect, fiindcă din cauza lui pierde șansa să aibă o relație sănătoasă.

13. Este deprimat în mare parte din viață
Capricornul se simte neînțeles și are impresia că este singurul semn diferit din tot zodiacul. De aceea, nu se poate adapta ușor în cercurile sociale din care și-ar dori să facă parte și tinde să se autosaboteze încă de la primele interacțiuni. În loc să fie zâmbitor, prietenos și să atragă astfel alte persoane solare în jurul său, el preferă să tune și să fulgere de față cu alți oameni.

14. Își poate da aere de superioritate
Nu se întâmplă tot timpul, dar are destule momente în care își subestimează colegii, încercând să le arate că ideile sale sunt mai bune. Pentru a-i convinge că are dreptate, le va da indicații și le va vorbi „de sus”.

15. Este dependent de muncă
Cel mai tare se bucură când are parte de o reușită în spatele căreia se află multă muncă și dedicare. Asta îl poate face să uite de alte lucruri importante și să se concentreze doar pe cele mai înalte obiective. Astfel pierde timp prețios, prieteni și momente care ar fi putut deveni amintiri de neuitat.

Dacă analizezi cu atenție aceste defecte ale Capricornului, îți vei da seama că toate au legătură cu personalitatea sa puternică. Pentru că vrea să exceleze în toate, tinde uneori să exagereze în anumite privințe. Din fericire, oamenii care îl iubesc pot trece peste aceste imperfecțiuni, oricât de mari ar părea ele.

Capricornul, dezbrăcat de secrete. Tot ce trebuie să știi despre el, dar nu o să-ți spună

Surse foto: FreepikFreepik

Surse articol: SosyncdYourtangoWikihow

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.