Horoscop
Înapoi la

Compatibilitatea dintre zodiile de foc și cele de apă

Compatibilitatea dintre zodiile de foc și cele de apă

Redactor Raluca Margean

Semnele de Foc și Semnele de Apă sunt, în general, o combinație nefericită, însă se pot înțelege, dacă ambii parteneri sunt dispuși să facă compromisuri. În timp ce semnele de Apă sunt ființe sensibile și emoționale, zodiile de Foc sunt dinamice și independente. Deși o relație romantică între cele două zodii este mai mult decât probabilă, de multe ori aceasta nu durează. Află cum se comportă în dragoste cele două semne și de ce sunt șanse mari să eșueze relația dintre Foc și Apă!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Totul despre zodiile de Apă

Semne zodiacale de apă
Sursa foto: Pixabay.com

Semnele de Apă sunt: Rac, Scorpion și Pești și sunt cele mai sensibile și emotive zodii.

Semnul distinctiv al elementului Apă este capacitatea sa de a simți în profunzime emoțiile pe care le trăiesc. Persoanele născute sub acest semn zodiacal își folosesc intuiția excelentă pentru a naviga prin viață și tânjesc după conexiuni reale. Au, de obicei, personalități complexe, care așteaptă să fie explorate și înțelese.

Într-o relație, semnele de Apă sunt foarte grijulii, empatice și intuitive. Vor face întotdeauna tot posibilul să-și ajute partenerul și îl vor susține la greu. Persoanele din aceste zodii sunt extrem de răbdătoare cu cei pe care îi iubesc, dar au nevoie, la rândul lor, să fie apreciate pentru calitățile lor de îngrijire.

În dragoste, semnele de Apă idealizează relația. Peștii, de exemplu, tind să se piardă într-o relație datorită tendinței lor de a absorbi trăsăturile și interesele partenerului lor. Scorpionii pot deveni posesivi, iar Racii sunt extrem de generoși cu cei dragi, de cele mai multe ori atât de mult, încât se pot sacrifica pe ei în favoarea persoanelor pe care le iubesc.

Semnele de Apă ascultă foarte bine și înțeleg rolul extrem de important al comunicării într-o relație. Ei au, de obicei, conversații profunde cu partenerii lor, ajutându-i să-și înțeleagă mai bine sentimentele. Sunt familiști convinși, însă nu se atașează ușor de cineva, doar în momentul în care intuiția le spune că au găsit cel mai potrivit om pentru ei. O persoana din această categorie caută afecțiune profundă, stabilitate, confort psihic și liniște, astfel că se gândește foarte mult înainte să intre într-o relație.  

Zodiile de Apă își testează partenerii în diferite situații (în special Scorpionul), pentru că iubirea pentru ei este un lucru extrem de serios. Ei cred în telepatie și în conexiuni profunde, care nu pot fi exprimate în cuvinte.

Totul despre zodiile de Foc

Semne zodiacale de foc
Sursa foto: Pixabay.com

Semnele de Foc sunt Berbec, Leu și Săgetător și sunt cunoscute pentru pasiunea și intensitatea lor.

Ele aduc emoție și căldură în viața persoanelor pe care le iubesc, oferă foarte mult în dragoste, dar așteaptă același lucru la schimb. Relațiile lor sunt intense, pasionale, vii, pentru că își doresc distracție și spontaneitate. Le place să trăiască viața la maximum și caută un partener pe măsură. Nu-și prea fac griji pentru ceea ce spun sau gândesc alții și țin foarte mult la independența lor.

Focul este foarte încrezător în sine și uneori poate deveni chiar arogant. Nu se grăbește să intre într-o relație, deoarece, datorită firii sale aventuroase, preferă ”vânătoarea”. O persoană din Foc va fi întotdeauna într-o continuă mișcare, este entuziastă și impulsivă, plină de energie. Nu stă pe gânduri, dacă îi place de cineva, face rapid primul pas, dar dacă partenerul nu poate ține ritmul, pleacă la fel de repede precum a venit.

Semnele de Foc sunt extrem de pasionale. Când sunt cu cineva, ei dau totul, în timp ce dacă nu le place o persoană, nu ezită să o spună. Au tendința să sară direct în pat, așa că ar trebui să facă un efort și să încerce să se abțină puțin. Când încheie o relație, cei care aparțin elementului Foc o fac foarte repede. Când sunt fericiți cu partenerul lor, cei din Foc sunt iubitori, distractivi și amuzanți.

Relația romantică dintre zodiile de Foc și cele de Apă

Relația dintre o persoană din Foc și una din Apă se poate închega rapid, dar poate fi puțin sălbatică. Sunt elemente total opuse, astfel că tind să nu fie deloc compatibili. Fiind cele mai pasionate elemente, se pot copleși, sufoca în egală măsură unul pe celălalt cu intensitatea sentimentelor lor.

Cuplu care se sărută pasional
Sursa foto: Pexels.com

Semnele de Apă sunt foarte sensibile, iar caracterul impulsiv și uneori neglijent al semnului de Foc le poate răni. În general, semnele de Apă nu uită nimic din ce li s-a spus în trecut și ajung să sufere din cauza cuvintelor dure. Persoana născută în zodia Apă trebuie să fie îngrijită din punct de vedere emoțional, în timp ce Focului îi este dificil să facă acest lucru.

Nu trebuie uitat că focul usucă apa, ceea ce înseamnă că persoanele din zodiile de Foc îi pot face pe cele din Apă să se simtă că nu sunt suficient de iubite. În plus, apa stinge focul, ceea ce înseamnă că acesta din urmă poate ajunge să fie neinspirat în prezența primului, un lucru pe care nu și-l dorește absolut deloc.

Partenerul de Foc crede că cel de Apă este prea emoțional și solicitant, în timp ce persoana Apă crede despre cea de Foc că este prea liberă.

Aceste lucruri fac, de obicei, ca o relație între Foc și Apă să nu dureze pe termen lung. Impulsivitatea emoțională nu face casă bună cu profunzimea sentimentală. Drept urmare, Focul se poate simți stins, iar Apa se poate simți în mod constant carbonizată într-o astfel de relație.

Chiar dacă cei doi au câteva lucruri în comun, de cele mai multe ori ajung să se rănească unul pe celălalt până la extrem. Când se ceartă, pot ieși scântei, pentru că Săgetătorul vorbește răspicat și tare și are întotdeauna ceva de spus. Dacă nu se ceartă, pot dezvolta emoții dăunătoare în interior, care la un moment dat explodează.

Ca să rămână împreună, un cuplu format din Foc și Apă trebuie să discute despre problemele lor înainte ca acestea să scape de sub control și argumentele lor să ajungă să fie devastatoare.

Provocarea pentru acești parteneri este comunicarea deschisă și învățarea reciprocă a temperamentelor. Focul trebuie să învețe să se poarte cu tact și Apa să se bucure mai mult de viață și să trăiască momentul.

Relația de prietenie dintre Foc și Apă

Semnele de Foc ard tot ce prind în cale și apoi pleacă rapid înainte. Semnele de apă sunt mai fluide, dorind adesea să se întoarcă și să verifice dacă toată lumea este bine la sfârșitul unei discuții tumultuoase.

Cu Focul, ceea ce vezi este de obicei ceea ce primești. Apa apreciază inocența Focului și poate simți sinceritatea în acțiunile sale. Totuși, impulsivitatea Focului poate să deruteze și chiar să distrugă Apa sensibilă.

Ca prieteni, Focul și Apa au multe de învățat unul de la celălalt. Apa este antidotul perfect pentru natura incontrolabilă a Focului, astfel că pot fi foarte buni prieteni. Focul devine mai temperat în jurul apei și este posibil ca Apa să fie mai vorbăreață, să glumească mai mult și să zâmbească cu mai multă încredere.

De asemenea, Focul se simte confortabil să se deschidă și să fie vulnerabil în preajma Apei, care empatizează și își acceptă prietenul așa cum este, fără să-l judece.

Prietenul Foc se poate bucura de timpul petrecut cu Apa calmă, iar Apa poate învăța să se relaxeze puțin, să nu ia totul atât de în serios, să glumească și să se distreze împreună cu Focul.

Așadar, deși relația romantică dintre Foc și Apă pare să nu fie compatibilă, cei doi pot fi foarte buni prieteni. Aceste semne au nevoie unul de celălalt și atracția dintre ei este inevitabilă, însă este nevoie de foarte mult efort ca o relație de iubire să dureze. În schimb, prietenia Apă-Foc este una care cu siguranță îl poate conduce pe celălalt spre auto-îmbunătățire și creștere.

Citește și: Află cum se calculează compatibilitatea după data nașterii

Surse foto: Pexels.com, Pixabay.com

Surse articol: Symbolismandmetaphor.com, I.thehoroscope.co

Articolul urmator
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Zodiile care trebuie să frângă o inimă înainte de a-și cunoaște adevărata dragoste
Tu stii ce apa bei?
Incepe quiz
Tu stii ce apa bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Săgetător