Horoscop
Înapoi la

Cum recunoști un bărbat Capricorn îndrăgostit

Cum recunoști un bărbat Capricorn îndrăgostit

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Iubești un Capricorn, dar felul lui de a fi te derutează? Ți se pare că este prea schimbător? Este când iubitul extraordinar, când un tip indiferent și distant, când posesiv și gelos, când de o rezervă fără limite, rece, străin, apoi iar... de nu mai înțelegi nimic?

Încearcă să ai răbdare și vei înțelege că această trecere de la o stare la alta nu-i decât o formă de autoapărare, o carapace sub care se ascunde din neîncredere și teamă, dar sub care tu vei putea descoperi o persoană de o extremă sensibilitate, un iubit cald și generos și de toată încrederea.

Bărbatul născut sub semnul Capricornului este incapabil să-și exprime sentimentele, chiar și atunci când e nebun de îndrăgostit. Pentru a trece dincolo de scutul Capricornului, nu trebuie să te grăbești. Aspectele pozitive și negative ale personalității lui sunt provocările pe care trebuie să le depășești dacă vrei să continui relația și să-i câștigi inima. Și să ai răbdare, multă răbdare!

Bărbatul Capricorn se teme de... dragoste

Ai observat că îți aruncă priviri furișe, dar se ține la distanță? Tace când te apropii și evită să ia liftul doar cu tine - fără nicio îndoială, e îndrăgostit! Cu cât îl tulbură mai mult prezența ta, cu atât se va distanța mai mult la început.
Capricornul se teme de dragoste. Sentimentele îi sunt frânate de o angoasă surdă și incontrolabilă, care s-ar putea traduce așa: „Totul poate fi foarte frumos, dar va dura, oare?”.

E frica de a fi înșelat, dezamăgit, abandonat și aruncat iar în întunericul rece al singurătății. Acordă-i timp! Chiar și când se topește de dragul tău, Capricornul are nevoie de timp pentru a ți-o mărturisi. Trebuie să te cunoască mai bine și să-i câștigi încrederea pentru a-și deschide inima. Fii sinceră și, mai presus de toate, răbdătoare!

Bărbatul Capricorn îndrăgostit, o ființă fragilă emoțional

Majoritatea oamenilor îl consideră o persoană foarte dificilă, alături de care este greu de trăit. Dar nu-i chiar așa. Capricornul este însă foarte neîncrezător și selectiv și nu se angajează într-o relație romantică până când nu este sigur că aleasa lui este și ea gata să i se alăture și să-i împărtășească idealurile. Pentru bărbatul Capricorn, femeia ideală este jumătatea lui complementară. Mai mult decât alți bărbați, el are nevoie de o femeie care să-l înțeleagă și să vadă dincolo de masca impasibilă pe care o poartă, care-i acceptă zbuciumul și căderile și revenirile bruște.

Dacă reușești să-i câștigi încrederea și să te apropii de el, vei descoperi un om absolut incapabil să iubească pe jumătate. Ți se dedică total, plin de pasiune, cu o seriozitate și o voință de a te cuceri care, dacă este respins, se vor transforma într-o ranchiună îndelungată, neiertătoare. O prea mare sensibilitate îl face ușor de rănit.

Bărbatul Capricorn este îndrăgostit de munca sa, profită!

În viața domnului Capricorn există două mari priorități: dragostea, desigur, și succesul. Pentru că este de o ambiție fără margini, își poate propune ca obiectiv chiar... luna de pe cer!

Capricornul tău este complet absorbit în munca sa? Înfruntă-ți... rivala! Arată-te interesată, oferă-ți sprijinul fără să-l faci să simtă că ar avea nevoie și nu-l contrazice niciodată în timpul discuțiilor. Fiind foarte prins cu sarcinile pe care și le-a stabilit pe plan profesional, ajută-l discret să se mai detașeze de ele, de lucrurile care îl stresează, fă-l să râdă, să iasă din obișnuințele zilnice. El va descoperi cu încântare că a reușit să se mai destindă puțin și va vedea că poate să se bucure și de alte plăceri decât munca. Fii mereu atentă la el, adaptabilă, flexibilă și va ajunge să nu mai poată fără tine!

Este acest Capricorn îndrăgostit de tine?

Îți place un bărbat Capricorn, dar nu știi dacă și el simte ceva pentru tine? Nu dispera. Există o mulțime de semne care îți pot da o idee despre felul în care te privește, despre ceea ce simte el cu adevărat pentru tine. Observă-i atent comportamentul!

- Vezi dacă glumește adesea cu tine. Oamenii născuți sub semnul Capricornului sunt calmi și rezervați. Ei se deschid și își arată simțul umorului numai față de cei pe care îi apreciază și îi plac cu adevărat. Dacă glumește cu tine, te tachinează sau se comportă ciudat în prezența ta, asta arată că (probabil) are sentimente aparte pentru tine.

- Încearcă să-l tachinezi sau să-i spui niște povesti amuzante când îl întâlnești și vezi cum reacționează; dacă îl faci să râdă sau să te tachineze, la rândul lui, ar putea însemna că te cam place.

- Vezi dacă are încredere în tine. Capricornii sunt reținuți și n-au încredere în oameni. De aceea, dacă îți va încredința vreun secret sau va discuta probleme personale cu tine, mai mult ca sigur că te place.

- Dacă ești prima persoană la care se grăbește când are necazuri și cu care vorbește despre problemele sale, ar putea fi un semn că are deja încredere în tine și, poate, că te iubește.

- Verifică mesajele și conversațiile pe care le aveți pe rețelele de socializare. Ce constați? De obicei, schimbați mesaje banale sau vorbiți mult mai mult, despre ceea ce se întâmplă în viața sa privată?

- Vezi dacă devine gelos. Încearcă să vezi dacă faptul că flirtezi cu alți bărbați îl face gelos. Când un Capricorn iubește o femeie, urăște că alți bărbați se apropie prea mult de ea. Dacă ai sentimentul că se înfurie de îndată ce îți îndrepți atenția asupra altor bărbați, dacă îți aruncă priviri iritate sau vă întrerupe conversația, înseamnă că este gelos și încearcă să te facă să înțelegi că ar prefera să vorbești cu el.

- Vezi dacă te invită la el. Dacă o face, consideră-l un semn bun. Capricornii acordă o mare atenție și importanță spațiului lor privat, precum și bunurilor pe care le posedă. Nu lasă pe oricine în căminul lor. Or, dacă te invită la el acasă, asta arată că are încredere în tine și te place mult.

- Dacă te lasă cu mașina lui sau îți dă voie să-i folosești lucrurile, acesta ar fi dovada clară că are încredere în tine și chiar te iubește.

Bărbatul Capricorn caută iubirea de-o viață

Știi că te-ar putea respinge, în ciuda faptului că te place? Da, bărbații născuți sub semnul Capricornului sunt foarte riguroși, le place să cântărească bine lucrurile înainte de a lua decizii, mai ales atunci când este vorba despre o relație romantică. Dacă observi că, deși părea că te place, începe să te evite sau să se poarte cu răceală în prezența ta, nu te panica. Poate însemna că are sentimente pentru tine, dar încă se întreabă dacă ești persoana ideală, femeia cu care și-ar dori să fie.

Dacă îl întrebi de ce este atât de reținut cu tine, el nu îți va spune niciodată adevăratul motiv al comportamentului său. Adevărul e că el nu este interesat de mici povești de iubire fără „mâine”, ci caută cu adevărat pe cineva care să-i fie alături „până când...”. Ține minte că Bărbatul Capricorn care te iubește vrea să-și petreacă tot restul vieții cu tine! Dacă îi spui că nu vrei să te atașezi și nu dorești o relație serioasă, el poate să nu se mai intereseze de tine.

Bărbatul Capricorn este greu de cucerit

Având o fire neîncrezătoare și reținută, la care se adaugă și exigențe înalte în materie de femei, Capricornul este un bărbat destul de greu de cucerit. Iată doar câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să fii aleasa lui:

- Bărbatul Capricorn apreciază femeile îngrijite și nu suportă persoanele vulgare, neglijente. Deci trebuie să acorzi atenție celor mai mici detalii ale aspectului și comportamentului tău, deoarece el le observă foarte atent.

- Capricornul este rezervat, de aceea îl atrage o parteneră care se îmbracă decent; tocurile înalte și o rochie scurtă sau foarte decoltată sunt inutile dacă dorești să-i atragi atenția.

- Nu paria totul pe fizic! Pentru bărbatul Capricorn, fizicul nu este totul; intelectul (educația și cultura) joacă un rol important pentru el. Capricornul este atras de femeile cerebrale, nu acordă niciun interes celor anoste, chiar dacă sunt frumoase. Fii sclipitoare în conversații și îl vei cuceri.

- Nu fi prea extravertită, pentru că el preferă femeile discrete.

- Este un om „de casă”, nu-i place să-l presezi cu ieșirile în oraș, așa că nu o face.

- Obișnuit să conducă totul, învață să-l lași să decidă el cum să vă petreceți timpul împreună.

- Foarte încăpățânat, urăște să fie forțat să facă ceva; fii calmă, ia-l cu binișorul, convinge-l subtil și, până la urmă, va face cum vrei tu. Cu condiția să nu i se încalce „teritoriul”.

- Nu-i ascunde ce simți, exprimă-ți toate emoțiile. Încrederea absolută trebuie să domnească în relația voastră, altfel nu funcționează.

- Pesimist din fire, are nevoie de o persoană care-i sprijină deciziile și îl încurajează. Fii tu acea persoană!

- Trebuie să-i permiți să aibă spațiul său personal; urăște senzația de sufocare.

Bărbatul Capricorn îndrăgostit urăște să înșele

Instinctul de vânător specific oricărui bărbat este ținut în frâu la cerebralul Capricorn. Dragoste la prima vedere? Așa ceva nu există pentru el! Lucrurile nu trebuie făcute fără a se fi maturizat cu mult timp înainte, chiar și în dragoste; Capricornul rămâne prevăzător și realist. Influența lui Saturn, planetă rece și lentă, îl împiedică pe bărbatul Capricorn să zboare din floare-n floare. Urăște relațiile pasagere și, mai ales, să înșele. Dacă i se întâmplă vreodată să fie angajat într-un adulter, nu o face deloc cu inima ușoară; pentru aceasta trebuie să aibă motive foarte serioase.

Chiar îndrăgostit, cu bărbatul Capricorn e greu de trăit

Un bărbat Capricorn nu suportă prefăcătoria. Chiar dacă nu reușește să-și mărturisească sentimentele, el se arată întotdeauna așa cum este, fără a-și ascunde nici defectele, nici greșelile, fără a căuta să-și înfrumusețeze imaginea. Nu-i deci de mirare că uneori nu este ușor pentru femeia din viața lui! Mai ales că omul acesta își exprimă întotdeauna emoțiile și sentimentele cu mare dificultate, străduindu-se să-și păstreze permanent controlul.

Fără efuziuni de bucurie, fără îmbrățișări pasionale cu domnul Capricorn! Așteaptă-te chiar, uneori, la o oarecare răceală și detașare. Nu știe deloc să dea frâu liber comorilor de gingășie și atenție pe care le are pentru partenera sa, care va trebui să-l accepte așa cum este sau să... plece.

Capricornul te iubește, dar nu se va schimba

Evită să încerci să-l schimbi. Bărbații născuți sub acest semn zodiacal sunt foarte încăpățânați și nu doresc să fie... proiectul cuiva. Dacă încerci să-l îndepărtezi de munca sa ori să-l determini să se schimbe, să fie mai sociabil, mai extravertit, s-ar putea ca lucrurile să se întoarcă împotriva ta, iar el să ajungă să te deteste.

Capricornul caută o parteneră care să se poată adapta la proiectele lui și nu are nici cea mai mică dorință de a-și schimba planurile pentru a da satisfacție altcuiva, chiar dacă este vorba despre iubita sa. Este normal să te aștepți ca el să facă, din când în când, compromisuri... Renunță la ideea aceasta și îți va fi mai bine. Dacă vrei ca un bărbat care poartă acest semn zodiacal să te iubească, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l accepți așa cum este el.

Bărbatul Capricorn, campionul fidelității

Prudentul Capricorn, care a avut nevoie de timp să se îndrăgostească de tine, inclusiv sexual, odată ce ai putut să-i câștigi încrederea, se va dovedi a fi un iubit surprinzător de loial. Capricornii sunt, se pare, cei mai fideli bărbați ai zodiacului. Când sunt siguri că au cunoscut o persoană care le merită inima, pot fi extrem de atașați, devotați și pasionali.

Capricornului îi place să construiască o relație prosperă și îi arată partenerei cât de mult o iubește. Credincios, stabil și responsabil în dragoste, Capricornul îi oferă femeii de care este îndrăgostit un plăcut sentiment de securitate și sprijin necondiționat. Când iubește, nu ezită să-și pună bunurile la dispoziția alesei lui, rodul muncii sale este dedicat mai ales bunăstării lor comune.

Trebuie să lupți să-ți păstrezi locul în viața lui

Capricornul este un singuratic incorigibil. În plus, dragostea nu este ceea ce îl interesează cel mai mult și, de aceea, de multe ori trebuie să te lupți pentru a avea un loc în viața lui. Este adevărat că el dovedește o înțelepciune remarcabilă în a-și gestiona trăirile, dar curiozitatea care îl animă uneori poate fi în detrimentul relației voastre, dacă nu ești atentă. Deci, cu un partener din Capricorn, vei avea nevoie, în general:

• să ai răbdare și să faci efortul de a te integra în viața lui
• să elimini discret din jurul vostru tot ceea ce ți-ar părea că îți face concurență
• să îl faci conștient și să-l asiguri adesea de dragostea pe care i-o porți

Și nu-ți face griji! De îndată ce ai un loc în inima lui și te-ai integrat în stilul său de viață, vei înțelege că, de fapt, nu este așa de dificil să și rămâi acolo. Mai ales că el dovedește o mare eleganță, maturitate și considerație față de partenera sa.

Din punct de vedere sexual, el nu este înclinat cu adevărat către un sex pur fizic. Nu că nu l-ar interesa. Departe de el o atare atitudine! Doar că nu este extravertit nici în această privință, chiar dacă sub aparenta lui răceală se ascund uneori dorințe nebănuite. Se pare că unii dintre Capricorni chiar tind să aibă înclinații sexuale uneori neobișnuite. Depinde de tine să te inserezi în logica lui și să îl înțelegi și în ceea ce privește „apetitul sexual”.

Cum poate ieși dintr-o relație bărbatul Capricorn

Un nativ Capricorn nu poate lua cu ușurință decizia de a o rupe cu iubita lui; are nevoie de ceva timp pentru a cântări argumentele pro și contra unui asemenea gest. Însă, atunci când decizia lui este luată, nu mai există cale de întoarcere. Este totuși posibil (doar rareori) să-l faci să revină, dacă știi cum să menții și după ruptură o legătură afectivă cu el, oricât de mică ar fi ea. Depinde de tine, de perseverența și de imaginația ta! Dacă nu se întoarce după divorț, domnul Capricorn se va mulțumi să ducă o viață de celibatar și se va dedica trup și suflet succesului său profesional, departe de... inutilele frământări sentimentale.

I-ai câștigat inima unui bărbat Capricorn și reușești să-l iubești așa cum este? Poate că nu vei fi atât de mângâiată și răsfățată cum ți-ai dorit cândva, dar ai câștigat un partener puternic, sincer și statornic. Pentru toată viața! 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Tipul greșit de persoană pe care o atragi, în funcție de zodie
Tipul greșit de persoană pe care o atragi, în funcție de zodie
Cine e indragostit in secret de tine?
Incepe quiz
Cine e indragostit in secret de tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (80)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.