Horoscop
Înapoi la

Cum recunoști un bărbat Pești îndrăgostit

Cum recunoști un bărbat Pești îndrăgostit

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Bărbatul din zodia Pești este o ființă care trăiește pentru dragoste și prin dragoste. Calitatea lui principală este și principalul său defect - excesiv de emoțional! Fără prezența permanentă a celor pe care îi iubește, el se usucă rapid pe picioare. Este partenerul care își dorește să-l iubești doar pe el și numai pe el. Vrea o iubire totală, magică, dar nu este posesiv, nu dorește să dețină puterea. Poate suferi din dragoste în tăcere și este capabil să trăiască o iubire unilaterală, visând la reciprocitate.

Cum să nu-l observi pe acest bărbat misterios, un pic retras, de un farmec discret, cu o privire impenetrabilă? Bărbatul din zodia Pești este un mare seducător, chiar și fără voia sa. Vocea lui, ochii lui, felul lui de a se mișca... totul te atrage la el. Are o personalitate complexă, puțin evazivă, fără contururi clare, ușor enigmatică. Și, prin aceasta, te atrage și mai mult.

Bărbatul din Pești visează o iubire... ca-n filme

Foarte introvertit din fire, el rămâne adesea retras, un observator atent și grijuliu. Chiar dacă te place, nu va lupta să te cucerească dându-i la o parte pe toți bărbații din calea lui. Se teme să nu fie respins, de aceea nu se încumetă să facă primul pas. Domnul acesta este mai degrabă genul de bărbat care așteaptă ca tu să iei inițiativa sau, cel puțin, să-i trimiți semnale atât de clare și de puternice, încât el să se simtă împins (și convins!) să-ți vină în întâmpinare. Are el nevoie de ceva mai mult timp pentru a se hotărî, dar, când a decis că tu ești femeia vieții lui ... ce de emoții vă rezervă viitorul!

Peștii sunt maeștri în a construi romane de dragoste himerice. Au o viziune romantică despre dragoste și, adesea, se visează cavaleri. La modul ideal, își doresc iubiri complicate, precum ale unor cupluri celebre, ca Romeo și Julieta, Tristan și Isolda sau, mai aproape de zilele noastre, Grace Kelly şi Prinţul Rainier de Monaco, Jackie Kennedy şi JFK., John Lennon şi Yoko Ono etc. Bineînțeles că nativul din Pești a evoluat în timp, s-a adaptat necontenit secolului său și... azi vorbește despre dragoste pe site-urile de dating.

Bărbatul din Pești, marele intuitiv al zodiacului

Aflată pentru prima dată față în față cu acest bărbat, simți imediat că ești înțeleasă, „citită”, recunoscută, ca prin magie. Și aceasta deoarece el este marele intuitiv al zodiacului, are darul de a te „ghici”. Acționează după feeling și, cum este înzestrat cu o intuiție ieșită din comun, găsește cât ai clipi, chiar fără să și-o propună, discursul perfect pentru a te seduce.

Știe să se identifice cu tine și acționează cu multă decență: niciodată un cuvânt în plus, niciodată stângăcii, nu merge niciodată mai repede decât ți-ai dori tu. Acest bărbat, atât de inhibat de timiditatea lui, te seduce cu ușurință, ca și cum ar fi conectat la inconștientul tău. Iar când se îndrăgostește... uită pur și simplu de sine! Se scufundă în întregime în lumea iubitei sale, fără nicio reținere.

El simte foarte puternic ceea ce simte persoana iubită, ajungând să fie total invadat de emoțiile acesteia. Partenera sa este, de obicei, idealizată (ca, de altfel, multe aspecte din viața lui), se va simți unică, pentru că el știe să-i arate iubirea, o învăluie într-o revărsare de tandrețe și îi oferă o mie și una de atenții fermecătoare, căci are darul de a se pune întotdeauna în locul celuilalt și știe ce așteaptă ea de la el.

Bărbatul din Pești se căsătorește doar dacă iubește

Ca și personalitatea lui, sentimentele lui au contururi neclare, confuze, în continuă mișcare. Deci trebuie să-și găsească o parteneră stabilă, care să-i poată accepta comportamentul inconsecvent și stările de spirit schimbătoare. Dar el nu se va căsători decât din dragoste, nimic altceva nu l-ar putea determina să o facă! Își rezervă timp suficient pentru a se asigura că persoana aleasă chiar este sufletul pereche pe care îl caută dintotdeauna.

Acest om, care are efectiv tendința să se refugieze într-o altă lume, iluzorie, mai degrabă decât să se confrunte cu realitatea, ar avea totul de câștigat trăind alături de o parteneră realistă, deschisă și înțelegătoare, care să-l ajute să-și depășească temerile și să aibă mai multă încredere în el. Cu el e totuși imposibil să-ți proiectezi viitorul, de vreme ce este atât de schimbător, dar ce bucurie când se lasă prins: experiența dragostei în brațele lui este excepțională, nici mai mult, nici mai puțin!

Bărbatul Pești iubește... să fie iubit

Peștele este un romantic și un mare emotiv, deci nu trebuie bruscat. Dar el are și o mare putere de adaptare și, în afară de sinceritatea necesară, nu este cu adevărat nevoie să îți faci griji cu privire la maniera în care trebuie să-l abordezi. Fermecător de fel, îi place să cucerească și îl încântă să vadă efectul pe care îl are asupra ta. Dacă vrei să-l atragi spre tine, lasă-l să-ți citească pe chip impresia deosebită pe care ți-o lasă, încântarea ta trebuie să fie cât se poate de evidentă. Va înțelege repede dacă ești pe aceeași lungime de undă, dacă ești „în osmoză” cu el. Apreciază mult faptul că ghicești ce-și dorește fără ca el să spună ceva; totul trebuie să convină stării lui emoționale de moment. În caz contrar, va pune capăt relației încă dinainte de a fi început cu adevărat.

În iubire, bărbatul Pești este... ca o femeie capricioasă

Bărbatul Pești îndrăgostit este greu de înțeles. Are dorințe și emoții fluctuante, ca frunza-n vânt. Ceea ce vrea dimineața nu este neapărat ceea ce dorește după-amiaza. Acum vrea cu ardoare să te vadă, te caută nerăbdător, pentru ca în momentul în care vă întâlniți starea lui de spirit să fie alta, total opusă – e morocănos, sumbru. Acum îți zâmbește larg, fermecător, iar în cinci minute, privindu-l, descoperi... un străin, absent și rece.

De cele mai multe ori, aceste fluctuații nu au nimic de-a face cu tine, ci cu el. În plus, însetat de afecțiune cum este, dacă se simte un pic nebăgat în seamă, se pierde cu firea și începe să creadă că nu-l mai placi. Îți poate reproșa că nu-l mai iubești din cauza unor nimicuri pe care nimeni nu le-ar băga în seamă: un gest, o intonație a vocii etc. Va trebui să-l liniștești, să-l asiguri mereu în legătură cu sentimentele și intențiile tale. Deci, dacă îl vrei alături de tine, pregătește-te să nu fii surprinsă și să nu te lași necăjită de aceste schimbări. Trebuie să fii puternică pentru a-l urma, căci cel mai adesea el este singurul care se înțelege... dacă se înțelege.

Partenera ideală a bărbatului Pești

Să îți dai seama care este partenera cea mai potrivită pentru un bărbat din Pești este deopotrivă simplu și complicat. Aceasta deoarece el nu are o anume preferință în materie de femei, ea poate lua diverse înfățisări, atât fizice, cât și temperamentale, important este să-l iubească. Și să-l suporte!

Partenerea ideală va fi aceea care va ști să-i ofere dragoste și înțelegere și să-i accepte crizele emoționale, nevoia constantă, uneori sufocantă, de afecțiune. Din fericire pentru el, bărbatul Pești se adaptează ușor aproape tuturor semnelor zodiacale - mai puțin celor de Foc, prea brutale și prea sigure de ele în ochii lui; chiar dacă la prima vedere l-ar putea atrage.

Cele trei semne zodiacale cele mai compatibile cu bărbatul Pești sunt:

- Racul – care îi seamănă mult
- Fecioara – discretă și serioasă
- Capricornul – prudent și grijuliu

Semnul cu zero șanse: Berbecul - cam dur și nestăpânit.

• Partenera pe care și-o dorește un bărbat din Pești

- o femeie suficient de puternică pentru a-i oferi siguranță și liniște
- o sensibilă, care să-i înțeleagă și să-i accepte intensitatea trăirilor emoționale
- o afectuoasă, care să răspundă nevoii lui permanente de mângâiere
- o persoană intuitivă, care îl „ghicește” instantaneu și îi vine în întâmpinare
- o romantică alături de care să viseze
- o parteneră care îl „scutură” din când în când, dar cu blândețe, să-l țină pe linia de plutire
- o femeie care îl apreciază și îl susține

• Partenera pe care nu o vrea bărbatul din Pești

- o persoană brutală, irascibilă; el detestă profund conflictele
- o femeie prea cerebrală, care nu-i poate înțelege nevoia de a trăi permanent emoții intense
- o femeie prea rece; el are o nevoie permanentă de afecțiune
- o femeie materialistă, care nu-l înțelege și pe care n-o înțelege
- o femeie prea nerăbdătoare, prea grăbită; el are întotdeauna timp și nevoie de timp
- o femeie prea severă, prea aspră, pentru că el iubește veselia lipsită de griji

Alături de un iubit din Pești trebuie să iei frâiele în mâini

Peștele este adesea foarte devotat și milos, mereu gata să ajute, să dea, să se sacrifice pentru altul. Și se va implica serios în tot felul de povești ale unor defavorizați ai vieții, căzând ușor pradă unor escroci. Așadar, el fiind prea naiv și prea puțin pragmatic, tu va trebui să veghezi, să gândești și să hotărăști pentru doi. În plus, nici nu te poți baza prea mult pe ajutorul lui: e de ajuns ca dispoziția lui să nu fie prea grozavă și... gata, s-a sfârșit, nu-i mai pasă de nimic, va uita ce a promis să facă sau, mai rău, nu va avea chef să facă. Pentru că nativul din Pești devine repede deprimat.

Dacă, dimpotrivă, este binedispus, poate muta munții din loc. Nu te lăsa totuși descurajată de schimbările de dispoziție și de felul lui nehotărât de a fi. Cum Peștele se îndoiește adesea de el însuși și ezită în luarea unor hotărâri, va trebui să te ambiționezi pentru doi și să-l încurajezi mereu când are o inițiativă bună, pentru a-l stimula pe mai departe. Foarte sensibil la atenția ce i se poartă, faptul că îl susții, că îi acorzi valoare va avea efectul unui puternic afrodisiac.

Centrul universului pentru bărbatul Pești căsătorit - familia

Nevoia sa permanentă de a primi și a dărui afecțiune face din bărbatul Pești o ființă care nu-și imaginează viața de cuplu fără căsătorie și fără copii, care vor deveni țintele devotamentului său constant. Fără indicii contrare în tema sa astrală, Peștele nu are decât un singur centru de interes – familia! Și, prin extensie, toți oamenii pe care îi iubește.

Extrem de sensibil, adesea copleșit de emoțiile sale, dar mereu plin de tandrețe, nativului din Pești îi este greu să trăiască fără să-i aibă în preajmă pe oamenii pe care îi iubește. Prețuiește uniunea mai mult decât orice, atât timp cât nu îngheață în rutină. Fiecare zi își aduce piatra sa de încercare, cu o mulțime de surprize sau de dezamăgiri, care trebuie digerate, nu repetate. Faptul că te vede plecând la serviciu, intrarea la grădiniță a copiilor, plecarea de acasă a copiilor, moartea unui apropiat... pot fi tot atâtea drame pentru el, pe care le vei avea de suportat atât timp cât îi vei fi alături!

Bărbatul din Pești îndrăgostit, o pradă ușoară

Peștelui îi vine greu să se impună și devine prada ușoară a tot felul de abuzuri. Acest om atât de sensibil și generos, uneori pasiv, chiar limitat și un pic masochist, poate să cadă în dependență emoțională și să sufere de influența unei partenere negative, care va încerca să îl înșele și să îl manipuleze. Chiar dacă este rău tratat și relația nu mai este de mult o sursă de bucurie, el se agață de... călăul său. Adesea, un bărbat Pești vădește un asemenea spirit de sacrificiu încât își sapă singur groapa, îmbrățișând cu trup și suflet dorințele partenerei, uitând de sine însuși. Disperat, el se plânge, se lamentează și, dacă are noroc, sfârșește prin a-și agasa agresoarea, care îl va părăsi, deși el nu-și dorește acest lucru.

Chiar îndrăgostit, domnului Pește îi place să înoate liber

Un Pește trebuie să se simtă liber. Dacă dorești să-l cucerești, fii atentă! Chiar dacă dă semne clare că te place, apropie-te fără să simtă că vrei să-l prinzi, altfel riști ca peștișorul tău să scape printre ochiurile plasei. Depinde de tine să știi să pătrunzi încet în universul său, dar evită să intri prin efracție, nu ar aprecia bruschețea ta! Pariază pe bunătate, candoare, dă-i timp să te cunoască. Și chiar după ce l-ai cucerit, nu uita că nativul din Pești are o nevoie vitală de libertate, deși are o nevoie la fel de mare și de prezența celor dragi. Natura sa altruistă îl împinge, de cele mai multe ori, să se sacrifice și să fie în întregime dedicat celuilalt. Totuși, el nu trebuie să se simtă niciodată constrâns, niciodată prins în plasă.

Cum poți părăsi un bărbat din zodia Pești

Peștele nu știe să ia decizii personale, nici să se implice cu adevărat în viața de cuplu, ceea ce poate sfârși prin a provoca ruptura. Dar nu va fi deloc simplu! Domnul Pește nici nu vrea să audă despre despărțire dacă este convins că ești femeia vieții lui. El se va agăța de tine ca o căpușă. Disperat de situație, nativului acestei zodii îi va fi greu să-și revină după ruptură. Dacă vrei să te desparți de el, grija cea mai mare este aceea de a-l părăsi fără să creezi drame periculoase: pregătește-l încetul cu încetul și, dacă este posibil, așteaptă ca el să găsească o altă persoană pe care să se sprijine sau o cauză căreia să i se dedice.

Bărbatul zodiei Pești nu se poate rupe de tine

Dacă vrei să rămâi pentru totdeauna cu el, ai tras lozul cel mare! Domnul Pește nu o va rupe cu tine niciodată! Este prea indecis și prea dependent pentru a o face. El, care este bântuit de atâtea neliniști, se simte vinovat de eșec și este capabil să se sacrifice rămânând într-o relație care nu îi mai oferă decât o oarecare siguranță. Peștele nu se poate desprinde și, chiar dacă este forțat să o facă, i se va părea firesc să continuați să mențineți legătura. Depinde deci de tine să știi ce vrei de la această relație, pentru că nu el va fi cel care îi va pune capăt. De fapt, când un Pește ajunge să-și părăsească partenera, el are deja pe altcineva. Pentru că a pleca și a înfrunta singur viața îi pare prea dificil; absența iubirii este de nesuportat pentru el.

Așadar, nativul din zodia Pești nu este un bărbat care să știe precis ce vrea de la viață, el nu își cântărește alegerile analizând realitatea dintr-un unghi logic și trăiește mai mult într-o lume iluzorie. Dacă s-a decis să se angajeze pe drumul vieții alături de tine, probabil că se va fi bazat pe intuiția și sentimentele sale dintr-un anume moment. Cum realul se confundă adesea pentru Pește cu o lume imaginară populată de premoniții, mituri și contemplații mistice, partenera lui se poate aștepta oricând ca acesta să se întoarcă brusc spre spiritualitate, simțind nevoia de a se retrage din lume pentru a medita asupra existenței sale și a... devenirii Universului!

Pești celebri:

Michelangelo Buonarroti – 06.03.1475

Frédéric Chopin - 22.02.1810
Patrick Duffy - 17.03.1949
Albert Einstein - 14.03.1879
Enzo Ferrari - 20.02.1898
Boby Fischer - 06.03.1943
Hubert De Givenchy - 21.02.1927
Miihal Gorbaciov - 02.03.1931

Rex Harrison - 05.03.1908
Victor Hugo - 26.02.1802
Ivan Lendl - 07.03.1960
Jerry Lewis - 16.03.1926
Vincente Minnelli - 28.02.1913

David Niven - 01.03.1910
Rudolf Nureyev - 17.03.1938
Papa Pius Al Xii-Lea - 02.03.1876
Bernard Pivot - 05.03.1935
Alain Prost - 24.02.1955
Pierre Auguste Renoir - 25.02.1841
John Steinbeck - 27.02.1902
Bruce Willis - 19.03.1955

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Când spun zodiile „o să lupt pentru tine până când...”
Cine e indragostit in secret de tine?
Incepe quiz
Cine e indragostit in secret de tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (40)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.