Horoscop
Înapoi la

Cum recunoști un bărbat Vărsător îndrăgostit

Cum recunoști un bărbat Vărsător îndrăgostit

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Domnul Vărsător te poate seduce chiar fără să și-o propună. Nu face nimic special pentru aceasta. O discuție, un schimb de idei, o privire și... gata, este suficient pentru a te face să te pierzi cu firea. Nici demonstrație de forță, nici concurs de virilitate. El se comportă așa în mod natural, acesta este felul lui de a fi, simplu și firesc, ceea ce, în ochii femeilor, îi dă extrem de mult farmec! Oricum, atât de seducătorul Vărsător este un bărbat a cărui viață amoroasă e plină de surprize și de răsturnări de situație. Ți s-a lipit deja de suflet și nu știi ce să faci? Lasă-te dusă de val! Vei cunoaște astfel o persoană cu adevărat specială și te vei bucura de momente unice! Cât timp? Nu se știe.

Cum se comportă bărbatul Vărsător în dragoste? Dacă îi întrebi iubitele, unele vor spune că este loial, afectuos și generos, altele vor răspunde că nu este un partener de încredere, altele... De fapt, în general este imposibil să prevezi încotro s-ar putea îndrepta pașii lui, cu atât mai mult în ceea ce privește dragostea. Aceasta, deoarece bărbatul aflat sub semnul Vărsătorului are tendința de a prefera relațiile amicale în detrimentul celor prea angajante pe plan afectiv. Înainte de orice, el te va face prietena lui, complicea lui.

Pentru bărbatul Vărsător, prietenia este preludiul iubirii

Ca să te poți apropia de el și să aveți șansa de a vă cunoaște mai bine, trebuie să-i fii mai întâi prietenă - o persoană cu care poate schimba idei și asta să-i facă mare plăcere. Cel puțin la începutul relației, nu-ți rămâne decât să mizezi mai mult pe intelectul lui, decât pe erotism! Vărsătorul este un gânditor și, mai presus de toate, un idealist. El este un cerebral pentru care dragostea se bazează pe comuniunea spirituală a celor doi și pe schimbul de idei intelectuale, lăsându-se rareori condus de pasiune, de senzualitate și de trăirile sale afective. Tocmai de aceea, nu încerca să-i impui de la început o relație amoroasă, pentru că nu vei reuși să ți-l apropii. El va prefera întotdeauna o prietenie frumoasă, în locul unei pasiuni devoratoare.

Bărbatul Vărsător te cucerește, dar te ține la distanță

Ca orice om, și nativul din Vărsător aspiră să iubească și să fie iubit. Și, cum are charismă, el te cucerește imediat. Și nu numai că te atrage și te cucerește, dar te și face să ai impresia că nici tu nu-i ești indiferentă. Acest lucru este cât de poate de normal la un Vărsător, deoarece el iubește pe toată lumea și, cu firea lui afabilă și cu spontaneitatea lui înnăscută, te va face să te simți în largul tău încă de la prima vedere. Dacă însă te apropii prea mult și încerci prea devreme să obții exclusivitatea asupra sentimentelor lui, vei avea neplăcuta surpriză de a-l vedea cum se retrage și se distanțează. Împins, probabil, de o nevoie inconștientă de a-și controla emoțiile, bărbatul Vărsător are nevoie de timp - și nu numai - pentru a se lăsa cucerit.

Bărbatul Vărsător îndrăgostit nu știe, uneori, că e... îndrăgostit

Deși, în general, Vărsătorul poate părea foarte nepăsător, detașat emoțional, chiar și într-o relație amoroasă, în realitate, aparenta lui insensibilitate, lipsa de seriozitate și dorința de schimbare sunt doar mecanismele pe care le folosește pentru a se apăra de relațiile intime prea acaparatoare sau care i se par premature. Nevoia sa de a se ține la distanță este, de fapt, dorința sa - conștientă sau nu - de a evita o investiție emoțională profundă și de durată când i se pare prea devreme sau când se îndoiește de viitorul relației. Firește că această atitudine provoacă supărarea partenerei sale, care va fi tentată să-l considere prea detașat și chiar insensibil. Dar el nu este deloc așa: în străfundul ființei lui, Vărsătorul este un mare sentimental, care știe să ascundă ceea ce el consideră a fi o slăbiciune – emoțiile sale. Un Vărsător este capabil să iubească profund, din toată inima, dar trebuie să-i dai timp să-și dea seama el însuși că este îndrăgostit.

Bărbatul Vărsător îndrăgostit aspiră la femeia totală

Fiind un excentric idealist, Vărsătorul așteaptă de la o femeie să întruchipeze pentru el toate femeile la un loc - iubita, sora, mama, fiica, prietena - și să-i susțină idealurile. Nu se descurcă deloc bine într-o relație prea „lipicioasă” ori banală. El are nevoie de o femeie care să fie suficient de distantă, dar, paradoxal, și suficient de prezentă în viața lui. El tinde să se aștepte zilnic de la partenera sa la noi și noi surprize, la idei neașteptate, care să îi incite atât intelectul, cât și simțurile. Să nu te surprindă dacă îți va propune să vă întâlniți într-un loc oarecum neobișnuit sau dacă este deschis la experiențe inedite cam neliniștitoare. Totul face parte din jocul lui amoros. Așa va fi alături de acest fantezist, care are o imaginație extrem de fertilă. Îi va plăcea să te antreneze în o mie și una de aventuri, să vadă cum îți schimbi înfățișarea și să fantazeze la nesfârșit despre toate femeile pe care le poți întruchipa în acele schimbări succesive de înfățișări și de împrejurări.

Bărbatul Vărsător trebuie cucerit și recucerit

Te-ai „aprins” după bărbatul acesta care încă te consideră doar o prietenă bună? Care nu încearcă deloc să te atragă în patul lui? Vrei iubirea lui și nu știi cum să procedezi? Există o soluție: fă-l să viseze! Vărsătorului îi place la nebunie asta. Îi place noul, îi place să fie surprins. Surprinde-l! Fii toate femeile posibile pe rând: azi – femeia fatală, seducătoarea, mâine – adolescenta visătoare și inocentă, poimâine – mama grijulie și așa mai departe. Pune-ți la bătaie fantezia, inventivitatea. Caută în adâncul ființei tale toate personajele pe care le-ai putea întruchipa, unele mai incitante decât altele, dar fă-o cu decență și, în același timp, rămâi tu însăți. Pentru a trăi o relație fericită de cuplu, bărbatul Vărsător are nevoie să se simtă mereu provocat, dar și mereu liber să acționeze așa cum consideră el de cuviință. Ca să-l atragi și să-l ții cât mai mult lângă tine, este necesar să-l faci să se simtă interesat de tine, entuziasmat și pasionat de tot ceea ce-i oferi. E greu, dar nu imposibil, când iubești.

Bărbatul Vărsător rezistă cu greu vieții de cuplu

Orice relație romantică are urcușurile și coborâșurile ei, dar cea care implică un bărbat Vărsător poate fi extrem de tumultuoasă. Traiul zilnic cu un nativ din această zodie, deși plin de surprize și bucurii, nu este mereu distractiv. Acest bărbat cam desprins de realitate este un original, un artist, un excentric și ar fi bine să nu-ți prea faci planuri de viitor cu el. S-ar zice că nu se poate îndrăgosti cu adevărat, că este „protejat” din punct de vedere emoțional, de parcă ar fi înconjurat de un scut invizibil și de nepătruns. Pentru a reuși într-o relație cu un Vărsător, este important să ai simțul realității pentru doi. Te poate enerva la culme prin maniera sa de a privi totul cu prea mare ușurință și de a nu face planuri pentru amândoi. Dar, de fapt, lui îi lipsește adesea pragmatismul și, inconștient, va tinde să fugă de responsabilități, în beneficiul divertismentului.

Dacă există ceva ce trebuie evitat cu orice preț este să încerci să închizi un nativ din Vărsător într-o relație banală; plictiseala este cel mai mare dușman al Vărsătorului. De fapt, el acordă partenerei sale o libertate totală și așteaptă același lucru în schimb. A fi un cuplu înseamnă a face compromisuri, se spune. Nu și în viziunea Vărsătorului! Pur și simplu, „dragoste și constrângeri laolaltă” reprezintă pentru el o idee pe care o detestă profund, imposibil de suportat.

Vărsătorului nu-i place să primească ordine și, prin urmare, respinge toate formele de autoritate, ca să nu mai vorbim despre aversiunea sa față de lucrurile pe care trebuie să le facă din obligație într-o relație de iubire; el nu concepe așa ceva. De aceea, pentru a-l păstra alături de tine, este mai bine să accepți să nu vă întoarceți la felul (învechit) de a fi al cuplurilor tradiționale, în care bărbatul trebuie să-și asume diverse obligații. În schimb, el se va dărui total reușitei voastre viitoare, dacă - și numai dacă - merită osteneala.

În dormitorul bărbatului Vărsător îndrăgostit

Vărsătorul nu se va angaja într-o relație intimă până când nu se va simți încrezător. El urăște relațiile care vor să îl pună pe bărbat pe un piedestal, obligându-l să se conformeze așteptărilor partenerei sale. Dacă simte că acesta este cazul, se va comporta neplăcut, pentru a scăpa de relațiile intime premature. Din această cauză, este deseori etichetat ca fiind insensibil și nesigur și chiar mai rău, mai ales că el nu este adeptul demonstrațiilor de afecțiune în public.

Aflat sub influența planetei Uranus, un bărbat Vărsător simte acut nevoia de mișcare, de schimbare; iubește noutatea senzuală și jocurile descoperirilor erotice. Este un amant minunat, extrem de intuitiv (o calitate care la el pare a fi înnăscută) și reușește mereu să ghicească nevoile senzoriale ale partenerei sale. De aceea, este foarte ușor să te îndrăgostești aproape maladiv de un Vărsător. Totuși, pasiunea lui devoratoare o va exercita asupra partenerei sale ușor și tandru, cu blândețe. Totodată, Vărsătorului îi place să ofere amândurora răgazul de a se bucura cât mai mult de fiecare minut de extaz. Senzualitatea și-o exprimă cu sinceritate, așa încât nu va ezita să-i ceară partenerei sale un „supliment” de plăcere când este încă înfometat. Dacă Vărsătorului îi plac sau nu jocurile amoroase preliminare, aceasta este în funcție de starea lui de spirit, de dorințele sale de moment, dar sigur îi plac noutățile în dormitor.

Îndrăgostit, dar liber! Asta își dorește bărbatul Vărsător

Atenție, doamnelor, voi, cele care visați la o legătură stabilă și durabilă cu un Vărsător: bărbatul acesta nu visează decât la libertate! El are o nevoie vitală să fie liber și să trăiască înconjurat de multă lume, departe de siguranța unei vieți de cuplu monotone. Nu este decât foarte rar dispus să-și sacrifice independența pentru o poveste de dragoste de lungă durată. Convențiile sociale îl indispun și va simți nevoia de a evada dacă vei încerca vreodată să-l constrângi să ducă o viață după propriile tale dorințe. Nimic nu este mai important pentru Vărsător decât independența sa, libertatea de a face ce vrea, cum vrea, când vrea.

Pentru a avea șansa de a fi cu un Vărsător, este important să nu-i invadezi spațiul, să nu-l îngrădești în niciun fel. Acest iubit independent nu va încerca nici el să-și închidă partenera ca într-o colivie într-o relație prea strânsă, în care el să domine, ci chiar îi va stimula nevoia de a nu depinde de el, de a fi ea însăși propria-i stăpână. De aceea, dacă vrei să-l păstrezi lângă tine – cât timp, nu se știe -, mai presus de toate, nu căuta niciodată să-l privezi de libertate! Riști să-l vezi dând bir cu fugiții.

Bărbatul Vărsător căsătorit se cam domesticește

Atât timp cât încă este necăsătorit, Vărsătorul nu se prea ridică la înălțime în privința vieții în doi, fiind mereu gata să o ia la fugă, dar, odată făcut pasul cel mare, lucrurile se schimbă - el se va strădui să se adapteze noului rol. Va da dovadă în continuare de creativitate și inventivitate pentru a face viața de cuplu cât mai interesantă, dar se va dovedi eficient și în găsirea de soluții la problemele care apar. Având o natură extrem de altruistă și de generoasă, se va dovedi capabil de multă abnegație pentru a-și încuraja și a-și ajuta jumătatea, dar și pentru a asigura „mai binele” financiar și social al familiei lui.

Vărsătorul este un etern perfecționist și așteptările sale sunt ridicate. De aceea, va depune toate eforturile pentru a face ca lucrurile să evolueze conform viziunilor lui (uneori, de-a dreptul avangardiste!), îngrijindu-se atent de fericirea și bunăstarea familiei lui. Înzestrat cu un spirit vizionar, loial și mereu binevoitor, va fi un soț și un tată plin de resurse, inimos și descurcăreț, pe care se va putea conta. El are nevoie de fundații solide (în activitatea profesională, în prietenie, în dragoste, în căsnicie) pentru a cuceri apoi lumea întreagă! Și, cu ideile sale extravagante, mai mult sau mai puțin înțelese de cei din jur, perechea formată alături de un Vărsător va continua să avanseze cu succes și cu entuziasm în viață.

Cum să părăsești un bărbat din Vărsător

Nu mai poți continua alături de el și te-ai hotărât să-l părăsești, dar nu știi cum s-o faci? Nimic mai simplu: abordează subiectul direct, explicându-i ce este în neregulă, spunându-i sincer ce te deranjează în relația voastră, ce face imposibilă conviețuirea pe mai departe. Nu este nevoie să folosești niciun fel de strategie cu el; va înțelege punctul tău de vedere și nu va încerca să se scuze sau să se apere în vreun fel. În orice caz, chiar dacă el încă te iubește și nu-și dorește despărțirea, este de așteptat că îți va respecta decizia. Dar, dacă această discuție nu duce totuși la rezultatul scontat, ai la îndemână cea mai sigură armă: sufocă-l la maximum cu dragostea ta. Fii hiperatentă, omniprezentă, mereu săritoare, gata să răspunzi tuturor dorințelor sale și, mai ales, dornică să-l controlezi pas cu pas. Cu siguranță, nu va dura prea mult și îl vei vedea... evaporându-se de lângă tine!

Cum evadează bărbatul Vărsător din... iubire

Vărsătorul tău poate fugi într-o bună zi de dragostea care v-a unit! Din ce motive? O nevoie vitală de libertate, o dorință de evoluție spirituală, un angajament față de un cult, cine știe? În toate cazurile, decizia lui va fi bruscă, surprinzătoare, derutantă. Va căuta tot felul de motivații, va spune că lucrurile s-au schimbat, că are nevoie să treacă la altceva, că e o problemă de evoluție, fără îndoială... În orice caz, ar fi mai bine ca tu să nu încerci să-l reții, aceasta va face doar ca lucrurile să devină și mai dureroase pentru tine. El are deja alte planuri, visează mult despre cum va fi viața lui și se descurcă destul de bine atunci când vine vorba de a-și trăi visurile. Lasă-l să plece. Și nu te necăji prea tare, Vărsătorul tău va fi mereu gata să-ți ofere prietenia sa. Și, după cum știi, el este cu adevărat un prieten minunat. Mulțumește-te cu aceasta... sau treci mai departe.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce regrete are un Taur pe patul de moarte
Ce regrete are un Taur pe patul de moarte
Cine e indragostit in secret de tine?
Incepe quiz
Cine e indragostit in secret de tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (49)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.