Horoscop
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum știi că ți-ai găsit sufletul pereche în funcție de zodie

Otilia Geavlete

Sufletul pereche, un vis al tuturor îndrăgostiților... O veche legendă spune că la începuturi oamenii erau androgini, apoi cele două părți s-au separat, iar sufletul s-a rupt în două. De atunci, ne aflăm într-o eternă căutare, pentru a reface întregul și a ne domoli dorul. Sufletul pereche este oglinda noastră, persoana care ne împlinește și după care tânjim toată viața. Puterile atracției universale, ale afinității profunde, guvernate de Venus, zeitatea iubirii, ne aduc aproape de sufletul nostru pereche. Dar trebuie să ne păstrăm atenți, cu mintea și inima treze, pentru a recunoaște ființa care ne este menită de la începuturile Universului.

suflete pereche

Berbecul este mereu în căutarea iubirii desăvârșite

Pentru Berbec, dragostea este unul dintre pilonii vieții, fără de care existența își pierde sensul. În fiecare persoană pe care o întâlnește, Berbecul caută anumite trăsături care să se potrivească idealului său interior. Când se îndrăgostește, Berbecul creează o adevărată mitologie, o împletitură de legende, realitate și erotism, în care persoana iubită este așezată întotdeauna pe un soclu.

Iubirea este pentru Berbec întocmai ca în Romeo și Julieta, o poveste sublimă, plină de romantism și sacrificii. De multe ori, trezirea este dureroasă, când nativii Berbec înțeleg că cei iubiți sunt simpli oameni, care au defectele lor. Berbecul se împacă foarte greu cu diferența dintre prototipul său de iubire și realitatea dezamăgitoare. Provocarea sa este aceea de a iubi o persoană reală, de a lăsa proiecțiile și a accepta omul din față cu toate slăbiciunile sale.

Berbecul știe că și-a găsit sufletul pereche atunci când se simte complet împăcat și împlinit lângă o anumită persoană, fără să o idealizeze sau să o ridice pe un piedestal. Zodiile care îi sunt cele mai compatibile sunt Leul, Săgetătorul, Gemenii, Balanțele, așa că spre acestea trebuie să se orienteze prima dată în căutarea sufletului pereche.

Taurul își face multe iluzii când iubește

Taurul este guvernat de Venus, de aceea iubirea îl definește, ca și atașamentele puternice pentru lumea materială. Pentru Taur, iubirea platonică nu are sens, ci trebuie să experimenteze împreună cu persoana iubită un vârtej de pasiune și senzualitate. Dar atașamentele sale erotice și atracțiile sexuale orbești îl fac adesea pe Taur să cadă într-o plasă de iluzii și interpretări.

Orice partener cu care se potrivește în dormitor sau în plăcerile materiale i se pare că este sufletul său pereche. Însă această amăgire se sfârșește, de multe ori, cu suferință. Iată de ce Taurul va avea multiple experiențe erotice, înainte de a găsi persoana ce-i este destinată. Traseul său amoros, de tip încercare și eroare, îi va aduce multe bucurii, dar și destulă tristețe.

Atunci când Taurul decide să rămână cu o anumită persoană, o ușoară nostalgie îi rămâne mereu în suflet, după un personaj fantastic, de negăsit în lumea reală, care i-a înfiorat visele. Taurii își pot căuta sufletul pereche printre persoanele din aceeași zodie, dar sunt compatibili și cu Fecioarele, Capricornii, Racii sau Peștii.

Gemenii se simt împliniți lângă persoane asemănătoare

Gemenii nu-și dezmint natura dublă, de aceea își caută un suflet pereche care să fie o reflectare fidelă a propriei persoane. Cea mai compatibilă zodie în iubire pentru Gemeni sunt... tot Gemenii. Natura jovială, deschisă, jucăușă a acestei zodii îi îndeamnă să caute persoane la fel de sociabile. De aceea, Gemenii se simt bine și în preajma altor zodii extrovertite, precum Leul, Berbecul sau Vărsătorul. Însă doar alți nativi Gemeni pot înțelege și partea de umbră care se ascunde în sufletul acestei zodii.

Gemenii se simt în preajma sufletului pereche atunci când se pot dezvălui în totalitate, și cu bune, și cu rele, și simt că există legături karmice care îi conectează cu o anumită persoană. Cineva care are o viziune despre lume complet diferită nu poate fi sufletul pereche pentru Gemeni, care nici măcar nu cred în ideea că persoanele opuse se atrag.

Racul are nevoie să fie iubit complet

Pentru Rac, căutarea sufletului pereche poate dura toată viața, pentru că această zodie are nevoie să fie iubită nebunește, din răsputeri, fără rețineri. Ori de câte ori Racul intră în contact cu un partener din lumea reală, va sfârși prin a fi dezamăgit la un moment dat.

Sensibilitatea sa îl face un căutător perpetuu, care nu se poate mulțumi cu jumătăți de măsură. Culmea este că Racul are o atitudine destul de conformistă, se poate căsători, poate întemeia un cămin și poate trăi întreaga viață lângă o persoană care nu are nimic de-a face cu sufletul pereche. Deziluziile îl fac pe Rac să devină cinic și sceptic legat de relațiile de iubire, dar nu-i ucid niciodată speranța că, într-o zi, va găsi o persoană cu care să trăiască iubirea perfectă.

Racul este compatibil mai ales cu zodiile de apă (Scorpion, Pești) și de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn), pentru că are nevoie deopotrivă de fuziune și stabilitate în relația sa de dragoste.

Leul are mai multe suflete pereche

Pentru Leu, a se limita la o singură iubire este un neajuns, motiv pentru care caută din principiu mai multe persoane cu care să se potrivească. Personalitatea sa puternică, luminoasă și egocentrică îl face pe Leu să vrea să fie mereu în centrul de interes al mai multor admiratori. Latura sa superficială se face simțită în căutările amoroase, în care se concentrează mai ales pe nevoile sale și mai puțin pe ale partenerului.

Leii nu cred cu adevărat în sufletul pereche sau consideră că există o multitudine de astfel de suflete, reprezentate de toate persoanele care le satisfac orgoliul. Atunci când se îndrăgostește foarte tare de cineva, Leul poate fi extrem de fidel, dar toți știm că focul pasiunilor dintâi nu ține veșnic.

Așa că Leii vor fi tentați de o a doua dragoste nebunească, apoi de încă una, considerând de fiecare dată că au găsit un suflet pereche care-l detronează pe cel anterior. Leul este compatibil cu zodiile solare, precum Berbecul, Gemenii sau Săgetătorul, care gustă viața din plin și se aruncă fără rețineri în râul pasiunilor dezlănțuite.

Fecioara iubește obsesiv

Pentru Fecioară, sufletul pereche este o anumită persoană pe care a investit-o cândva cu toată dragostea sa și cu toate calitățile din Univers. Jumătate realitate, jumătate proiecție, o astfel de persoană ajunge să stăpânească pentru totdeauna mintea Fecioarei, chiar dacă relația amoroasă a luat sfârșit. Este acel gen de iubit asociat cu depărtarea, cu promisiunile unor lumi misterioase, cu evadarea din rutină.

Pentru Fecioară, sufletul pereche este întotdeauna fix, neschimbător, prima iubire care i-a invadat cândva inima. În simțămintele sale, Fecioara se situează astfel la polul opus față de Leu, pentru că nicio iubire ulterioară nu mai este demnă de statutul de suflet pereche.

Fecioarele sunt compatibile cu zodii de pământ, precum Taurul sau Capricornul, ori de apă, precum Scorpionul sau Racul și au, de asemenea, o mare compatibilitate față de propria zodie. Dar acest lucru nu este foarte important, pentru că adesea Fecioarei i se pare că sufletul său pereche este tocmai persoana cu care are cea mai scăzută compatibilitate (de exemplu, Berbecul, Săgetătorul, Gemenii sau Balanța).

Balanța nu face mare caz de sufletul pereche

Pentru Balanță, o idee atât de exaltată precum cea a sufletului pereche pare prea fantastică pentru a i se da crezare. Asta numai la suprafață, pentru că în adâncul lor Balanțele chiar cred în sufletul pereche. Doar că nu vor să se știe asta. Felul lor echilibrat, pașnic și aparent rece le face pe Balanțe să pară imune la pasiuni și mai puțin interesate de latura erotică, față de alte zodii.

În realitate, Balanța are nevoie de iubire ca de aer și își petrece mare parte din viață în căutarea partenerului perfect. O Balanță știe că și-a găsit sufletul pereche atunci când simte că timpul s-a oprit în loc, că toate lucrurile sunt armonioase în jur și că privește în aceeași direcție ca persoana dragă. De multe ori, Balanțele investesc enorm într-o relație de dragoste, pentru că au sentimentul de suflet pereche, apoi sunt dezamăgite.

De aceea, este necesar să aștepte mai mult până să dea verdictul de suflet pereche, pentru a preveni suferința. Balanțele își pot căuta aleșii printre zodiile compatibile, precum Leul, Săgetătorul sau Gemenii, dar și între ceilalți nativi din semnul Balanței.

Scorpionul se abandonează pasiunilor

Pentru Scorpion, dragostea înseamnă „totul sau nimic”, iar sufletul pereche este persoana care satisface pe deplin acest dicton. Idealul său în iubire este cel care îi oferă tandrețe, bună înțelegere, protecție și o pasiune deplină, care nu se stinge niciodată. Pretențiile Scorpionului sunt atât de mari încât, de cele mai multe ori, nu consideră că și-a găsit sufletul pereche, ci doar o iubire temporară sau un atașament pentru a-l feri de singurătate.

Setea de a trăi cu patimă este atât de mare, încât uneori desconsideră o iubire mai molcomă, chiar dacă este fidelă și stabilă. Scorpionul caută emoții intense, senzații tari, aventură, tot ceea ce îl scoate din ariditatea vieții. Pe de altă parte, este foarte conformist când vine vorba de familie și de relațiile profesionale, astfel încât nu-și permite să extindă foarte mult căutările legate de sufletul pereche.

Mulți Scorpioni își pierd speranța că vor găsi vreodată o astfel de legătură perfectă și se mulțumesc cu partenerii actuali și cu relațiile obișnuite, chiar dacă nu sunt pe deplin satisfăcuți. Zodiile de pământ și de apă sunt cele mai compatibile cu Scorpionii în dragoste, mai ales Taurii și Racii.

Săgetătorul își alege sufletul pereche

Pentru Săgetător, găsirea sufletului pereche este o decizie cât se poate de rațională. Această zodie hotărăște, pur și simplu, că persoana în care a investit cel mai mult, în materie de emoții și sacrificii personale, este sufletul său pereche. De multe ori, nu sentimentele contează, ci nevoia Săgetătorului de a-și găsi jumătatea, de a fi apreciat și iubit.

În ciuda evidențelor, Săgetătorul se încăpățânează în decizia sa, chiar și când persoana aleasă nu răspunde sentimentelor sale. Săgetătorul are o intensă compatibilitate cu celelalte zodii de foc, precum Leul sau Berbecul, care amplifică natura sa înflăcărată, dar și cu zodiile de aer, care îi întrețin lumina interioară.

Atunci când aleg zodii de apă sau de pământ ca suflete pereche, Săgetătorii ar putea avea mari frustrări din cauza modului total diferit de a vedea lumea al acestor semne zodiacale.

Capricornul crede în iubirea nemuritoare

oglindire

Pentru Capricorn, iubirea care trece peste timp și spațiu este printre credințele sale fundamentale. Dacă există o zodie total convinsă de realitatea mitului androginului, atunci este chiar zodia Capricornului. Sufletul pereche nu înseamnă, pentru Capricorn, neapărat persoana de care se îndrăgostește, ci orice altă persoană cu care rezonează în străfunduri și poate împărtăși cele mai profunde idei personale.

Sentimentul de legătură nepieritoare îl însuflețește pe Capricorn și face ca lumea să fie un loc plin de miracole și promisiuni. Sufletul pereche se adaugă, în mintea Capricornului, acelor idei fantastice care îl populează, precum elixirul vieții, universurile paralele sau existențele anterioare. Deși este o zodie extrem de pragmatică, ancorată în teluric, Capricornul nu va renunța niciodată la credințele sale și va fi mereu convins că o anumită persoană, trimisă de destin, este sufletul său pereche.

Această persoană poate fi iubitul sau iubita, un prieten, o persoană din familie sau un ghid spiritual, important este să-i ofere Capricornului o pârghie pentru evoluția sa în lume. Deși este compatibil în dragoste cu zodiile de pământ și de apă, Capricornul își poate găsi sufletul pereche și printre celelalte semne zodiacale, atât timp cât nu dă acestei noțiuni o tentă strict romantică.

Vărsătorul iubește mai mult ideea de suflet pereche

Vărsătorul trăiește adesea într-o lume a ideilor și idealurilor, dedicându-se de multe ori mai degrabă acestor concepte decât vieții reale. Pentru Vărsător este importantă ideea de dragoste, de prietenie, de schimbare, chiar și când nu au un corespondent în lume și în viața cotidiană. Iată de ce și ideea de suflet pereche este foarte prețioasă pentru acest semn zodiacal, care se poate convinge că o anumită persoană este sufletul său pereche doar de dragul credințelor sale.

Dar Vărsătorul nu caută anumite semne după care să identifice sufletul pereche. Drumul pe care Vărsătorul îl parcurge este invers: se gândește care ar fi înzestrările unui suflet pereche și le asociază unei anumite persoane, în mod aleatoriu. De aceea, Vărsătorii pot trăi frecvent frustrări și dezamăgire, când constată că persoanele alese nu sunt nici pe departe așa cum credeau. 

Pasiunea Vărsătorului pentru anumite zodii, precum Racul, Taurul sau Capricornul, poate avea urmări nefaste, pentru că aceste zodii sunt total incompatibile cu Vărsătorul. Semnele de foc și cele de aer sunt cele mai potrivite pentru ca Vărsătorul să-și găsească sufletul pereche.

Peștii confundă dependența cu compatibilitatea

Ori de câte ori se îndrăgostesc, Peștii consideră că și-au găsit alesul, mai ales că dezvoltă o adevărată dependență față de persoana iubită. Doar pentru că nu pot sta fără cineva, Peștii sunt convinși că au dat peste sufletul pereche, fără să mai caute alte criterii doveditoare. Pentru că sunt sensibili și se entuziasmează ușor, acești nativi pot cădea în iluzia că sunt lângă persoana potrivită, chiar și atunci când încep să observe lucruri îngrijorătoare.

Capacitatea lor de a închide ochii în fața evidențelor este foarte mare, de aceea vor continua să stea chiar într-o relație abuzivă, dacă nu se pot desprinde de o anumită persoană. Atunci când trec prin mai multe dezamăgiri succesive, Peștii își pierd încrederea în oameni și ideea de suflet pereche devine pentru ei o vorbă goală.

Din fericire, au o natură versatilă și impresionabilă și își pot recâștiga viziunea pozitivă și credința, dacă se eliberează de dependență și găsesc o persoană cu adevărat compatibilă, precum semnele de apă, Taurul sau Capricornul.  

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Alege-ti zodia pentru horoscopul de azi Luni, 2 august 2021

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Horoscopul săptămânii 2-8 august: plouă cu vise îndeplinite în cea mai prielnică săptămână a anului (58376 vizite)
  2. Horoscopul săptămânii 26 iulie – 1 august: viața zodiilor se transformă într-o telenovelă (46651 vizite)
  3. Horoscopul lunii august: zodiile sunt în acord total cu Universul (39682 vizite)
  4. Andreea Bălan și George Burcea au îngropat, în sfârșit, securea războiului. Ultima declarație a Andreei ne-a lămurit! (28239 vizite)
  5. Horoscopul dragostei al lunii august: ultima lună din vară stă sub semnul provocărilor pe plan amoros (22871 vizite)
  1. Mama l-a aruncat la tomberon imediat ce l-a născut, iar el a devenit milionar, inventând tehnologii care salvează vieți! (nota 5)
  2. "Îmi iubesc fata, dar urăsc să fiu mamă!" Reacția dureros de sinceră a unei mame a devenit virală (nota 5)
  3. File de jurnal de călătorie: Namibia, deșertul de la marginea oceanului (nota 4.8)
  4. Smiley a împlinit 38 de ani pe 27 iulie! Ce mesaj emoționant a postat cu ocazia aniversării sale (nota 4.6)
  5. Secretul unui zâmbet ca de revistă. Ce produse trebuie să folosești vara asta (nota 4.6)
  1. Patru tipuri diferite de blendere și utilizările lor (0 comentarii)
  2. Paravane decorative la comandă (0 comentarii)
  3. Shakira, la închisoare?! Motivul șocant pentru care cântăreața ar putea ajunge în spatele gratiilor (0 comentarii)
  4. Horoscopul săptămânii 2-8 august: plouă cu vise îndeplinite în cea mai prielnică săptămână a anului (0 comentarii)
  5. Cea mai dorită zodie în luna august: nimeni nu îi poate rezista! (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!