Horoscop
Înapoi la

De ce acest Mercur Retrograd nu a fost atât de aspru cu noi și ce are el să transmită fiecărei zodii in parte

De ce acest Mercur Retrograd nu a fost atât de aspru cu noi și ce are el să transmită fiecărei zodii in parte

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Atunci când este în poziție retrogradă, Mercur aduce neînțelegeri și conflicte în viața zodiilor, dar și decizii iraționale și riscuri crescute legate de planul profesional, de bani și relații. Cu toate acestea, în 2019, ultimul Mercur retrograd, între 31 octombrie și 20 noiembrie, a fost ceva mai blând cu zodiile, pentru că tranzitul său retrograd s-a petrecut sub semnul Scorpionului, zodie de apă, de aceea a fost mai fluid și a întâmpinat mai puține obstacole. Acum, că traiectul retrograd al lui Mercur a ajuns la sfârșit, este cazul să vedem ce mesaj transmite această planetă misterioasă pentru fiecare zodie în parte.

fantezie

Berbecul evită cheltuielile nechibzuite

Deși ia adesea decizii pripite, de data aceasta Berbecul s-a abținut să cheltuiască fără măsură, mai ales că încearcă să economisească bani pentru obiective importante. Renunțând la vacanțele scumpe de sărbători și la anumite investiții riscante, Berbecul a scutit sume semnificative, lucru pentru care se va felicita mai târziu.

Mesajul lui Mercur Retrograd: Atitudinea bătăioasă este bine-venită în anumite situații, dar nu uita să-ți ții emoțiile sub control. Evoluția ta pozitivă și sănătatea depind de capacitatea de autocontrol și de echilibrul interior.

Taurul își îmbunătățește viața sentimentală

Înclinat adesea spre posesivitate și gelozie, Taurul riscă, de multe ori, să-și pericliteze relația cu persoana iubită. De data aceasta, Mercur retrograd nu l-a afectat prea tare, așa că în căminul său va domni armonia, iar relațiile sale de dragoste vor fi binecuvântate, mai ales că se apropie conjuncția dintre Venus și Jupiter, atât de benefică pentru Taur.

Mesajul lui Mercur Retrograd: Echilibrează latura materială și cea spirituală a sufletului tău. Relațiile tale vor deveni mai bogate și mai satisfăcătoare, dacă înveți să hrănești emoțiile pozitive.

Gemenii reușesc să se relaxeze

Agitația din viața Gemenilor le-a adus destul de multă oboseală în ultimul timp, dar au avut noroc că tranziția retrogradă a lui Mercur a fost blândă și fără mari obstacole. Mercur este planeta guvernatoare a Gemenilor, așa că, în general sunt protejați de ea, chiar și în poziție retrogradă. De data aceasta, Mercur le-a dat o bună capacitate de exprimare a nevoilor personale și a emoțiilor, mai ales că a traversat zodia Scorpionului. Gemenii au găsit timp pentru sufletul lor și pentru a se îngriji de sănătatea fizică și emoțională.

Mesajul lui Mercur Retrograd: Nu uita că viața îi răsplătește pe cei care știu să se bucure de ea. Învață să spui stop atunci când te simți copleșit și ia-ți o binemeritată pauză, în ton cu ritmurile naturale.

Racul își echilibrează emoțiile

Pentru Rac, tranziția lui Mercur retrograd prin zodia sa înrudită, Scorpionul, a adus ceva tulburări emoționale, mai ales că anumite persoane, pe care Racul nu le-a mai întâlnit de multă vreme, au reapărut la orizont, trezindu-i nostalgia. Dar asocierile dintre Mercur și Soare din ultima perioadă au activat judecata rațională a Racului, care a înțeles că nu are de ce să se agațe de trecut. Astfel, a evitat declanșarea unor crize emoționale și a învățat să se bucure mai mult de prezent.

fantezie

Mesajul lui Mercur Retrograd: Orice emoție poate fi transformată, dacă deții cheia propriului suflet. Învață să te cunoști și să te înțelegi mai bine, apoi alege drumul pe care vrei să-l urmezi, pentru binele tău și al celor dragi.

Leul devine mai profund și mai spiritual

Pentru Leu, Mercur retrograd a avut un paradoxal efect pozitiv, pentru că obstacolele pe care le-au întâmpinat nativii acestei zodii le-au schimbat viziunea față de lume și le-au activat spiritualitatea. Idealurile și credințele Leului au devenit mai profunde, iar această schimbare surprinzătoare va avea efecte minunate pe termen lung. Leul trebuie să îmbrățișeze noul mers al lucrurilor și să se bucure de evoluția sa sufletească.

Mesajul lui Mercur Retrograd: Entuziasmul tău este una dintre principalele căi spre succes. Când faci un lucru, pune-ți tot sufletul în acțiune, fii activ, energic, entuziast și credincios și vei atinge cea mai înaltă stea.

Fecioara comunică mai bine

Mercur este planeta guvernatoare a Fecioarei, așa că tranziția sa retrogradă nu afectează foarte tare această zodie. Dimpotrivă, discursul Fecioarei a devenit mai emoțional și mai convingător, aceasta reușind să atragă de partea sa noi aliați și prieteni. Chiar dacă a avut de înfruntat bârfele unor răuvoitori, Fecioara s-a descurcat excelent și și-a anihilat, rând pe rând, toți inamicii, prin elocvența și spiritul său pătrunzător.

Mesajul lui Mercur retrograd: Este timpul să trăiești viața din plin, să te ancorezi în prezent și să-ți câștigi stabilitatea sufletească. Cu cât mintea și emoțiile tale vor fluctua mai puțin, cu atât spiritul tău va pătrunde mai multe taine.

Balanța face planuri pe termen lung

Recent, Balanța a trecut prin anumite dificultăți financiare, dar a înțeles că acest lucru este cauzat de lipsa unor planuri mai atente legate de cheltuieli și investiții. Mercur retrograd i-a deschis totuși calea de a găsi soluții pentru problemele bănești, dar și de a gândi planuri mai eficiente pe termen lung, astfel încât să nu mai ajungă într-o situație de criză. Dacă urmează cu strictețe aceste planuri, Balanța se va redresa, iar sfârșitul de an îi va aduce echilibrul financiar, care va avea ca urmare și bunăstarea în relația cu persoana iubită.

Mesajul lui Mercur retrograd: Nu uita că Universul îi ajută pe cei îndrăzneți și pe cei care iau decizii înțelepte. Deciziile sunt semnale care comunică trupului tău, emoțiilor tale și mediului încotro să se îndrepte, pentru a-ți atinge cu precizie țelul.

Scorpionul depășește confuziile

Mercur retrograd a trecut prin semnul Scorpionului, provocând o stare de oarecare confuzie, dar fără să conducă la o criză emoțională. Scorpionul și-a putut folosi intuiția, pentru a reechilibra balanța sentimentelor, mai ales că persoana iubită i-a fost alături. Ceea ce a câștigat Scorpionul în această perioadă este o încredere nestrămutată în sine și în forțele proprii, care îl ajută să mute și munții din loc. Dacă va continua să asculte vocea profundă a propriului sine, Scorpionul va aduce fericirea și armonia în legăturile sale.

Mesajul lui Mercur retrograd: Viața este scurtă, așa că nu trebuie să trăiești mereu după reguli și rutine. Permite-ți să te abandonezi râului vieții, iartă cât mai repede, iubește cu adevărat, râzi cât poți de mult și nu regreta niciodată lucrurile care ți-au bucurat sufletul.

Săgetătorul practică autenticitatea

Cu Mercur în poziție retrogradă, Săgetătorul a fost în risc ca anumite secrete din viața sa să fie dezvăluite sau unele lucruri din trecut să-i afecteze relațiile prezente. Pentru a depăși aceste mici situații de criză, Săgetătorul a ales să practice onestitatea și să-și mărturisească deschis acțiunile și sentimentele. În felul acesta, a prevenit zvonurile, bârfele și manipularea din partea unor persoane care încercau să-l folosească, pentru interesele lor. În plus, a dobândit liniște sufletească și senzația că a îndepărtat o povară care-i bloca de multă vreme calea.

rabdare

Mesajul lui Mercur retrograd: Ai răbdare cu ceea ce nu este vindecat sau rezolvat în inima ta și învață să-ți pui cele mai potrivite întrebări și trăiește frământarea pe care o generează, pentru că aceasta este ca un izvor. Nu grăbi răspunsul, așteaptă să se coacă roadele, înainte să le culegi.

Capricornul se detașează de drame

Mercur retrograd poate aduce confuzie în viața semnelor zodiacale, din cauza comunicării deficitare, dar Capricornul reușește să se țină departe de dramele create din cauza unor orgolii inflamate și a unor conflicte care nu-l privesc. La serviciu sau în cercul de prieteni, mai multe persoane formează coaliții legate de anumite probleme și creează tensiuni, dar Capricornul alege să nu se implice și să privească lucrurile imparțial, cu mintea limpede. Aceasta este cea mai bună atitudine, care îl ferește de frustrare și suferințe.

Mesajul lui Mercur retrograd: Stă la îndemâna ta să transformi lucrurile în jurul tău, să aduci mai multă lumină, să schimbi infernul în paradis. Încearcă să privești cu alți ochi suferințele și bucuriile, iar viața ta va lua o turnură diferită, care te va ajuta să treci la un nou nivel spiritual.

Vărsătorul acceptă amânările

O lungă perioadă, Vărsătorul a făcut eforturi profesionale marcante, așteptându-se să primească o răsplată pentru munca sa, atât în bani, cât și în ceea ce privește poziția ierarhică. Mercur retrograd a adus însă amânări decizionale, astfel încât Vărsătorul este nevoit să mai aștepte veștile la care visează. Dar nu este cazul să se neliniștească, pentru că este vorba de o simplă întârziere, care va aduce cu sine mai multe beneficii și o stare de satisfacție sporită.

Mesajul lui Mercur retrograd: Poți face față unei lumi lipsite de libertate alegând să fii cu adevărat liber în sufletul tău. Atunci când vei trăi după propriile reguli, într-o completă autenticitate, vei gusta, cu adevărat, eliberarea.

Peștii învață să asculte

Cu Mercur retrograd în semnul Scorpionului, Peștii au simțit că a comunica cu ceilalți este o adevărată provocare. Adesea au avut tendința să fugă și să abandoneze orice discuție sau negociere, dar au reușit, până la urmă, să depășească această nevoie de a lăsa totul baltă. De fapt, au învățat o lecție foarte prețioasă, aceea că trebuie să știi să asculți, pentru a te putea înțelege cu cei din jur. Iată de ce provocarea lui Mercur retrograd s-a dovedit benefică, întărindu-le abilitățile de comunicare.

Mesajul lui Mercur retrograd: Folosește-ți creativitatea. Cu cât o utilizezi mai mult, cu atât se dezvoltă mai tare. Adevărata ta putere este să transformi imaginația în realitate. Intuiția ta proverbială îți dă puteri vizionare. 

Surse foto: iStock, Pixabay

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?
Incepe quiz
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.