Horoscop
Înapoi la

De ce ți-e frică să iubești, în funcție de zodia ta

De ce ți-e frică să iubești, în funcție de zodia ta

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Este perfect normal să ai temeri, din diverse cauze. În viață experimentezi multe trăiri și se întâmplă uneori să dezvolți o sensibilitate emoțională la un moment dat. Frica de a iubi nu este ceva neobișnuit și, cel mai probabil, a fost declanșată din cauza unor decepții sau dezamăgiri în relații, peste care nu ai fost capabil să treci.

Astrele au și ele un cuvânt de spus, iar cu ajutorul acestora noi îți spunem astăzi de ce te temi de dragoste, în funcție de semnul tău astrologic. Poate că iubirea te face să fii vulnerabil, însă este unul dintre cele mai pure și minunate sentimente pe care un om le poate trăi în viața sa. 

De ce ți-e frică să iubești, în funcție de zodia ta

Berbec. Prețuiești foarte mult independența și spațiul personal. De cele mai multe ori acționezi pe cont propriu și îți place să mergi singur pe calea ta. În plus, ești cam egoist și îți place să îți satisfaci propriile nevoi, fără a fi nevoit să mai fii atent și la altcineva. Te temi să iubești pentru că te gândești că un partener te va încetini și va interveni prea mult în viața ta. Îți dorești pe cineva care să nu îți taie aripile și să îți ofere libertatea de care ai nevoie. Iubirea te îngrozește pentru că ar însemna ca cineva să te descopere așa cum ești și ție îți este teamă să fii respins sau judecat. Pari dur, dar în realitate ești foarte sensibil.

Taur. Tu urăști schimbările și chiar ești îngrozit când se întâmplă. Zona ta de confort este cea mai mare barieră în calea intimității și nu lași pe nimeni să treacă de aceasta. Este motivul pentru care îți construiești ziduri și nu permiți oamenilor să se apropie de inima ta. Ești independent și ai învățat, de-a lungul vieții, că singura persoană persoană pe care te poți baza ești chiar tu. Te temi prea mult să nu fii dezamăgit, astfel că îți este greu să îți permiți să te îndrăgostești cu adevărat.

Gemeni. Îți place prea mult gustul libertății și posibilitatea de a avea experiențe vaste, pentru a te dărui unei singure persoane. Ideea unei relații stabile te sperie, pentru că te gândești mereu dacă aceea chiar este cea mai potrivită persoană pentru tine. "De ce să risc?", te întrebi. Nimic nu te sperie mai mult decât o viață previzibilă. Dacă simți că trăiești o viață după un scenariu monoton, dacă nu ești provocat intelectual sau stimulat sexual, ai tendința să te răzgândești și să cauți aventuri în alte părți. 

Rac. Tu ești cu siguranță iubărețul zodiacului. Îți pasă foarte mult de cei din jurul tău și nu îți este frică deloc să îți arăți și laturile sensibile. Te implici în relații serioase fără să te gândești prea mult sau să îți fie teamă că ai putea fi rănit. Ești loial și devotat, chiar și atunci când ai alături un partener egoist sau toxic. De fapt, ți-e teamă că, dacă nu vei iubi cu aceeași intensitate, vor apăra consecințe dure și vei ajunge să suferi într-un final. 

Leu. Ești înconjurat de iubire în permanență. Adori să fii îndrăgostit, însă câteodată ți-e teamă că nevoile tale emoționale nu sunt satisfăcute pe deplin. Ai nevoie de admirație, respect și devotament. Este posibil să-i fi oferit toate acestea cuiva din trecutul tău, fără să le primești în egală măsură. Însă dezamăgirile doar te fac mai puternic. Nu ești genul care să renunți la iubire doar pentru că ai suferit o decepție în dragoste. 

Fecioară. Tu îi lași pe alții să vadă doar ceea ce vrei tu să vadă. Ai ziduri de protecție în jurul tău și ești foarte priceput în a-ți ascunde defectele. Ai anumite complexe personale care provin din firea ta prea critică și analitică. Este greu să înțelegi alte persoane când începi o relație, dar pentru tine este mai greu să te înțelegi pe sine. Ești prea conștient de propriile defecte și, câteodată, te gândești că tu ești motivul pentru care o relație ar putea să nu meargă. Așa că nu îți bați capul, preferi să trăiești cu frica de iubire. 

Balanță. Visezi mereu la dragostea adevărată, iar găsirea unui partener compatibil este una dintre principalele tale preocupări în viață. Însă, îți dorești o legătură profundă și nu te mulțumești cu puțin. Dacă relația nu se desfășoară așa cum vrei, pleci înainte să rămâi și preferi să nu te complici, dacă nu ai de la început sentimente puternice pentru persoana respectivă. Pentru tine angajamentul este pe viață.

Scorpion. Îți este mai mult frică de trădare decât de iubire. De obicei, nu prea ai încredere totală în nimeni și ești foarte suspicios. Ai o teamă de a fi respins și de abandon. Te aștepți ca cel de lângă tine să fie 100% sincer și deschis cu tine în orice moment, iar simplu gând că nu ar fi așa te sperie. Ți-e frică de iubire pentru că și tu, la rândul tău, eviți să îți deschizi sufletul. Când reușești să o faci în fața cuiva, vrei ca acel cineva să îți fie alături pentru totdeauna.

Săgetător. Ai o poftă fantastică de a descoperi, de a experimenta și de a trăi viața la intensitate maximă. Tânjești mai mult după aventuri decât după iubire adevărată. Pentru tine, o viață plictisitoare înseamnă că ai tabieturi zilnice alături de partener. Te temi de iubire pentru că nu vrei să te plictisești. Îți dorești pasiune și entuziasm în fiecare zi, astfel că fugi de responsabilitățile unei relații pe termen lung. 

Capricorn. Ești o persoană foarte responsabilă și disciplinată. Pentru tine, o relație înseamnă destabilizare și apariția unor lucruri imprevizibile. Nu îți permiți să te îndrăgostești de cineva pentru că ți-e teamă că nu vei mai judeca și vei pierde controlul. Dacă te implici într-o relație investești sentimente și timp, iar dacă partenerul te-ar face să suferi asta ar însemna că a profitat de tine și te-a făcut să îți pierzi vremea. Un timp pe care tu știi că nu poți să-l mai recuperezi. 

Vărsător. Cel mai bine te simți singur, nu-i așa? Te temi de iubire pentru că nu vrei să te simți limitat și contrâns. Pe de altă parte, ești un partener loial, dar nu posesiv, pentru că știi că acest lucru te enervează cel mai mult și pe tine. Ți-e frică de faptul că nu vei găsi niciodată pe cineva care să iubească libertatea la fel ca tine, astfel că nu vrei să te complici. Îți e mai bine de unul singur. 

Pești. Cea mai mare temere a ta este ca cineva să profite de tine. Ești altruist și te străduiești să le faci altora pe plac, fără a aștepta ceva în schimb. Ești un romantic incurabil și visezi la partenerul perfect. Cel care să îți ofere la fel de multe ca și tine și care să te iubească exact pentru ceea ce ești. Dezamăgirile în dragoste te-au făcut să îți schimbi modul de gândire și să renunți la dragostea absolută. 

Surse articol: Thought Catalog / Pshychology Today / Women Working

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Zodiile care își blesteamă fostele iubiri
Zodiile care își blesteamă fostele iubiri
Îți ghicim zodia în funcție de personalitate
Incepe quiz
Îți ghicim zodia în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (16)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.