Horoscop
Înapoi la

Destinul tău este scris în Pomul Vieții. Uite care este calea destinului tău, în funcție de zodie

Destinul tău este scris în Pomul Vieții. Uite care este calea destinului tău, în funcție de zodie

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Tradiția religioasă și filosofică vorbește despre un străvechi Pom al Vieții, care conectează lumile cerești cu cele subpământene și toate formele create în Univers. Acest copac etern apare în toate mitologiile, dar una dintre cele mai vechi imagini există în tradiția cabalistă. Cele 22 de căi ale Pomului Vieții din Cabală au fost folosite chiar de magicienii și alchimiștii Evului Mediu, pentru a determina destinul unei persoane, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Fiecare cale regală te conectează cu un anumit tip de energie arhetipală, legând două sfere de influență din Pomul Vieții sau sefiroți. 12 dintre aceste căi corespund zodiilor, fiecare zodie fiind marcată de două energii sefirotice care dau o anumită direcție de destin și calități specifice fiecărui semn din zodiac.

arborele vietii

Sursa: Pinterest

Iată care este calea ta de destin, în funcție de zodie, dar și ce afirmații-cheie și ce provocări se arată pentru luna octombrie:

Berbecul- Calea celui care aduce ordinea sau Calea Eliberatorului

Semnul Berbecului corespunde celei de-a 4 a căi din Arborele Vieții. Aceasta aduce calități legate de cucerire și ambiție, evidențiate și de planeta ce guvernează acest semn, războinicul Marte.
Însușirile esențiale: Luptător, masculin, puternic, victorios, strateg, independent, lider, inițiat, aventuros, îndrăzneț, activ.
Descriere: Această cale conectează Înțelepciunea cu Frumusețea. Este Calea Ordinii și a Eroului Civilizator. Persoanele aflate pe această Cale sunt luptători, care îi eliberează pe cei din jur din robie, iar viața lor se află sub semnul echilibrului și armoniei. Este calea celui care construiește, structurează, aduce ordine, extinde frontierele, a purtătorului de lumină. Conducătorii, reformatorii, războinicii apucă această cale, urmărind să înfrângă haosul și să obțină glorie veșnică.
Afirmația- cheie: Sunt puternic și cuceritor. Pot câștiga toate bătăliile și pot depăși provocările. Mă conduc pe mine și pe alții spre un loc de lumină.
Provocările acestei căi: raționamentul rigid, caracterul inflexibil și incapacitate de a acționa din inimă, agresivitatea, atitudinea dogmatică și tirania. Va trebui să te lupți cu acești demoni în octombrie.

Taurul – Calea Liderului Spiritual sau Oceanul Înțelepciunii

Zodia Taurului se află sub auspiciile celei de-a 5 a Căi din Arborele Vieții. Persoanele ale căror destine se desfășoară de-a lungul acestei căi sunt îndrăgostite de înțelepciune și spiritualitate.
Însușirile esențiale: Maestru spiritual, consilier, înclinație către valorile materiale, talent, autoapreciere, intuiție, voce interioară, memorie, egalitate de spirit.
Descriere: Această cale leagă Înțelepciunea cu Milostivirea, aducând un ocean de grație și compasiune în viața celor din jur. Este Calea stăpânului spiritual, care ne facilitează legătura cu divinul. Cunoscută sub denumirea de Oceanul Înțelepciunii, această cale inovatoare este destinată celor însărcinați cu refacerea perfecțiunii creației. Bunătatea și compasiunea necondiționată domină Calea respectivă, care este cea mai înaltă, pentru că semnifică dăruirea și sacrificiul în beneficiul altora.
Afirmația cheie: Sunt propriul meu ghid, propriul meu preot și maestru. Sunt pe calea securității financiare. Primesc abundență din partea Universului care îmi permite să ofer și să îmi împărtășesc altora bogăția mea interioară, precum și cea exterioară. Este mantra care te va ghida în octombrie.
Provocările acestei căi: Lăcomia, materialismul, atașamentul de obiecte, deșertăciunea și luxul, falșii maeștri obsedați de bani, putere, sex și dominare asupra adepților lor.

Gemenii- Calea Logicii și a Inimii ori Calea Iubirii

Zodia Gemenilor este dominată de Calea alegerilor între minte și simțire, de necesitatea depășirii dualităților și împlinirii spirituale.
Însușiri esențiale: Interesul pentru relații, dragostea, conexiunea forțelor opuse, comunicarea, depășirea dualității și separarea. Pot fi scriitori, comercianți, oameni de afaceri.
Descriere: Gemenii se află pe Calea ce unește Înțelegerea și Frumusețe. Sunt cei care rezolvă probleme de dragoste și ajută oamenii să se reunească și să acceseze puterea simțirii. Sunt dominați de iubire, dar trebuie să depășească judecata critică și neînțelegerile, care conduc spre separare și divorț. Oricine parcurge acest drum trebuie să folosească înțelegerea, logica și puterea raționamentului în slujba frumuseții, iubirii și spiritualității. Este necesar să accepte faptul că rațiunea nu explică toate lucrurile. Persoanele din această zodie care lucrează ca scriitori, comunicatori sau în relații cu publicul, trebuie să-și amintească că sunt doar mesagerii, nu mesajul însuși.
Afirmația cheie: Atrag relațiile potrivite în viața mea. Mă înconjoară oameni care mă înțeleg și mă iubesc. Ajut oamenii să se conecteze între ei.
Provocările acestei căi: Folosirea prea intensă a logicii, amăgire, proiecții, înșelăciune, tendința de a folosi sabia logicii pentru a se separa mai degrabă decât pentru a uni, tendința de a transmite mesaje false sau denaturate.

Racul- Calea Vasului lui Dumnezeu sau Copiii Apei

Această zodie este dominată de Calea a 7 a, punând accent pe buna înțelegere în familie, pe protecția căminului și pe armonia dintre oameni
Însușiri esențiale: Capacitate meditativă, grijă față de casă și familie, drumul spre succes, concentrarea, schimbarea spre bine, sănătatea, victoria, eliberarea de trecut.
Descriere: Această cale leagă Înțelegerea cu Severitatea, marcând un drum legat de familie, casă, securitate și ospitalitate. Dragostea nu este un concept ușor de înțeles și de practicat. Necesită multă atenție, disciplină, răbdare și timp, acesta fiind tocmai motivul pentru care această cale se desfășoară între cele două sfere mai dificile, cele mai restrictive ale Arborelui. Pentru majoritatea dintre noi, familia este locul principal unde ne exercităm dragostea, fie că este vorba de iubirea necondiționată a părinților față de copiii lor, dragostea frățească, dragostea romantică între soți și iubirea față de prieteni. Totuși, iubirea vine de multe ori însoțită de obligații care ne fac să ne simțim închiși, prizonieri, restricționați, lipsiți de libertate. Aceste sentimente pot duce la tulburări emoționale, nevroze și dependențe. De aceea, Racii au nevoie câteodată de retragere și meditație, care necesită liniște interioară și disciplină, pentru a putea găsi lăcașul sigur din interiorul sufletului.
Afirmația cheie: Sunt iubit de familia mea și îngrijit de Univers. Îi iert pe cei care m-au nedreptățit și cer iertare de la cei pe care i-am neglijat.
Provocările acestei căi: ideea de persoană aleasă, protecție exagerată, dependență, egoism, sensibilitate excesivă sau, dimpotrivă, răceală emoțională.

Leul – Calea Sabiei Înflăcărate sau Drumul Creativității

Leul este sub oblăduirea celei de-a 8 a Căi a Pomului Vieții, cea pe care merg persoanele celebre, înzestrate cu cunoaștere, bogăție sau forță.
Însușiri esențiale: ilustru, plin de vitalitate, orientat spre dragoste și romantism, creativ, interesat de distracții, înzestrat cu forță și spiritualitate.
Descriere: Această cale conectează Mila cu Severitatea. Această cale evocă creativitatea și romantismul, reunirea dintre energiile masculine și cele feminine la nivelul inimii. Forța, puterea, autoritatea și voința ghidează această conexiune. Este o cale care necesită generozitate și loialitate. Reprezintă una dintre cele mai spirituale căi, calea „stelei”, care poartă o mare responsabilitate: de a răspândi lumina divină în toate sufletele. Calea a opta este cea care guvernează fericirea, romantismul, copiii și jocul.
Afirmația cheie: sunt plin de vitalitate, forță și fericire. Pot să-mi creez propriul destin și să-mi manifest toate dorințele. Sunt gata să împărtășesc bucuria și dragostea mea cu toți cei care mă înconjoară!
Provocări: Orgoliul, egocentrismul, aroganța, nevoia de dominare, complexe de superioritate, dar și de inferioritate.

Fecioara- Calea purificării sau Calea păstrătorilor luminii

Însușirile esențiale: Puritatea, concentrarea pe serviciu, introspecția, efortul spiritual, smerenia, realizarea de sine, îndrumarea celorlalți să-și atingă propriul nivel.
Descriere: Această cale unifică Milostivirea cu Frumusețea, Calea celor care trăiesc pentru a-i servi pe ceilalți. Este calea care păstrează lumina strălucitoare a divinității. Această cale necesită dăruire și puritate. Te sună să-ți găsești centrul, să eviți excesul și să fii un ghid înțelept. Un alt nume pentru acest drum este „Inima compasiunii”, care cere să găsești bogăția interioară și să o împărtășești cu alții.
Afirmația cheie: Mă bucur de izbăvirea mea, știind că pot invita mereu oamenii să mi se alăture, Sunt curat, pur și gata să-mi servesc sinele superior.
Provocări: Critică exagerată, perfecționism, standarde înalte, ostilitate față de viață, pierderea în detalii mărunte.

Balanța – Calea echilibrului sau Calea dreptății

Această zodie este conectată cu Calea a 11 a din Arborele Vieții, care guvernează echilibrul, justiția și judecata înțeleaptă.
Însușiri esențiale: echilibru, diplomație, design și artă, simetrie, armonie între extreme, justiție, relații, contracte. Pot lucra ca judecători, avocați, mediatori.
Descriere: Această cale unește Severitatea cu Frumusețea. Se concentrează pe echilibru, dreptate, lege, pace și relații. Este calea avocaților, instanțelor, contractelor, compromisurilor și negocierii. Acordă o atenție sporită parteneriatelor semnificative, în special partenerilor de căsătorie sau partenerilor în muncă. Este calea pe care trebuie să se ia tot timpul decizii. De aceea necesită o judecată corectă, echilibrată. Înțeleaptă. Această cale conduce, de asemenea, frumusețea, atât în interior cât și în exterior. Cei care merg pe această cale se găsesc adesea angajați în activități creative sau artistice.
Afirmația cheie: Sunt în armonie cu viața și dețin echilibrul interior. Dreptatea va prevala și voi fi răsplătit pentru toate eforturile mele. Generez pace și liniște în toate relațiile mele.
Provocări: superficialitate, centrare pe frumusețea exterioară, nehotărârea, ipocrizia, judecata nedreaptă.

arborele vietii

Scorpionul - Calea intimității sau Calea transformării

Calea a 13 a, care domină zodia Scorpionului este legată de transformare, simbolizată de cartea Morții din Tarot, care înseamnă deopotrivă dispariția lucrurilor vechi cât și renașterea și schimbarea.
Însușiri esențiale: Transformarea, intensitatea, înțelegerea morții, sexualitatea, vindecarea, învierea, pericolele care vin din exterior, schimbarea care este forțată de circumstanțe externe.
Descriere: Această cale face legătura dintre Frumusețe și Eternitate, un drum al transformării, care înseamnă întotdeauna moartea unor lucruri vechi, pentru a permite pe un schimbarea și noul. Fiecare moarte este însă urmată de o naștere, de regenerare. Secretele, investigația, cercetarea, intimitatea și sexualitatea sunt specifice acestei căi. Acest drum ne învață că nimic nu durează pentru totdeauna, nici măcar frumusețea. Este o cale a distrugerii, dar și a vindecării. Cei care merg pe această cale știu să-și folosească talentele și banii, pentru a atinge scopuri mai înalte.
Provocări: frica de moarte, frica de schimbare, frica de intimitate, hiper-sexualitate, gelozie, posesivitate, manipulare emoțională și abuz.

Săgetătorul- Calea Alchimiei sau Drumul Curcubeului

Această Cale, cea de-a 14 a din Arborele Vieții este conectată cu libertatea interioară și nevoia de a cunoaște, de a călători și a atinge împlinirea spirituală.
Însușiri esențiale: Dorința de a călători, cunoașterea culturilor străine, educația superioară, adevărul, filozofia, alchimia, schimbarea interioară, optimismul, norocul.
Descriere: Această cale face legătura între Bine și Temelie, Soare și Lună. Este drumul alchimiei, al celui care manipulează cele patru elemente pentru a crea aurul perfecțiunii. Este nevoie de o perspectivă optimistă asupra vieții, precum și de încredere că puteți depăși orice obstacol și să creați magie, să vă concentrați pe ceea ce pare imposibil. Această cale oferă întotdeauna noi începuturi și noi oportunități. Aceasta este calea de conectare la culturile străine, călătorii și învățământul superior.
Afirmația cheie: Sunt deschis să învăț adevărul despre mine și despre viață în general. Am încredere în Cel care îmi oferă tot ce am nevoie.
Provocări: excesiv de optimist și cu o încredere exagerată în noroc, confuzie ca urmare a prea multor opțiuni.

Capricornul- Calea gravitației sau Calea simțului practic

Este cunoscut că zodia Capricornului este orientată către tot ceea ce este practic, pământesc, către atingerea scopurilor, ceea ce arată și a 15 a Cale din Arborele Vieții.
Însușiri esențiale: practic, orientat spre ordine, conservator, tradițional, orientat spre carieră, ambițios, disciplinat, dornic de succes, înzestrat cu umor, dominat de temeri și ispite.
Descriere: Această cale conectează Frumusețea și Splendoarea. Este calea muncii perseverente și punerii în practică a talentelor. Oferă succes, dar prețul este răbdarea, persistența și credința. Sinceritatea în cuvânt și faptă este primordială. Splendoarea oferă toate informațiile de care avem nevoie, dar trebuie să dăm atenție aspectelor înșelătoare ale lumii. Doar conectarea la inimă ne asigură că mesajul este cel adevărat. Evitați minciunile și tendințele egocentrice. Folosiți-vă talentele în slujba altora.
Afirmația cheie: Îmi pot atinge toate scopurile; succesul este deja în palma mâinii mele. Sunt dovada vie că disciplina, persistența și rezistența pot duce la împlinirea viselor.
Provocări: frică, panică, suferință și abuz asupra celorlalți, înclinații prea pământești, egoism și cinism.

Vărsătorul- Calea Dreptății sau Calea Noii Epoci

Vărsătorii sunt influențați de Calea 17 din Pomul Vieții, cea care guvernează dreptatea, libertatea, dar și revoluțiile și reînnoirea.
Însușiri esențiale: conștientizare, noile paradigme, orientarea către viitor, speranța, prietenii, libertatea și egalitatea, interesul pentru tehnologie, informații, adevărul cosmic, munca umanitară.
Descriere: Această cale conectează Eternitatea cu Temelia, și vorbește despre o Epocă Nouă, a Luminii și a Adevărului. Este calea celor care dăruiesc, a altruiștilor și a celui care poartă apa vieții. Speranța, viitorul și ajutorarea celorlalți sunt cele mai importante obiective ale Vărsătorului. Oamenii de pe această cale pot să pară adesea un pic ciudați, dar nu trebuie descurajați în misiunea lor unică. Rebelii, inovatorii și geniile care se străduiesc pentru o lume nouă își regăsesc forțele pe această cale.
Afirmația cheie: Mă bucur de o deplină conștientizare. Mă conectez cu Divinitatea și răspândesc iubire.
Provocări: Prea ciudat, excentric, excesiv de cerebral și științific, iluzii și false speranțe.

Peștii- Calea Misticii

copac magic

Peștii sunt intuitivi și profund emoționali, de aceea sunt guvernați de Calea a 18 a din Arborele Vieții.
Însușirile esențiale: iluzia, puterile psihice, misterele feminine, subconștiente, depășirea temerilor, dependențele, nebunia, vise, schimbări biologice, auzirea vocii lui Dumnezeu.
Descriere: Calea conectează Regatul, lumea noastră materială, cu Eternitatea, tărâmul divin. Această cale unește spiritualul cu lucrurile pământești. Energiile subconștiente și psihice îi recompensează pe cei aflați pe această cale. Sensibili și imaginativi ei urmează o cale mistică dificilă, dar dacă îndrăznesc să meargă pe ea, sunt capabili să deschidă lumi noi pentru ei și pentru ceilalți.
Afirmația cheie: În momentul cel mai întunecat lumina strălucește. Mă reconectez la divinitate. Știu că pot fi receptiv și deschis, viața mă va susține pe mine și pe cei dragi.
Provocări: iluzii, decizii greșite, vinovăție, dependență, lipsa limitelor, evadare în alcool și droguri.

Surse foto: Pixabay, Pinterest, istock

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Al cui nume este scris în inima ta?
Incepe quiz
Al cui nume este scris în inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (53)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.