Horoscop
Înapoi la

Fecioara de august versus Fecioara de septembrie: care este diferența dintre ele

Fecioara de august versus Fecioara de septembrie: care este diferența dintre ele

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Faptul că ai același semn zodiacal cu o altă persoană nu înseamnă neapărat că sunteți exact la fel. De fapt, Fecioarele născute în august și cele născute în septembrie se situează în părți complet opuse ale spectrului cosmic.

Bineînțeles, fiecare dintre noi avem o astrogramă unică, iar personalitatea noastră este direct influențată de ziua, anul, locul, ora și chiar minutul în care am venit pe această lume. Însă, potrivit astrologiei, există o diferență uriașă între persoanele care împărtășesc semnul Fecioarei, dar s-au născut în perioade diferite.

Toți cei care au ziua de naștere între 22 august și 22 septembrie au semnul astrologic al Fecioarei, însă fiecare are ascendentul propriu, în funcție de harta natală și, cu toate că împărtășesc anumite calități de bază ale acestei zodii, există variații multe cu privire la modul cum comunică, se exprimă, se comportă în relații, își gestionează emoțiile și își urmăresc obiectivele.

ilustratie cu mai multe femei, care fac diferite activitati

Un alt factor de luat în considerare este decanul semnului zodiacal. În astrologia tradițională, fiecare zodie este împărțită în trei subdiviziuni (cunoscute sub numele de decani), iar aceste grupări influențează energia fiecărui nativ. Fiecare semn are o surprafață de 30 de grade, astfel că primele 10 grade reprezintă primul decan, al doilea, de 10 grade, iar al treilea decan, tot de 10 grade. Soarele călătorește un grad pe zi în timpul ficărui sezon al unui semn zodiacal, iar asta înseamnă că toate Fecioarele din august sunt în primul decan, în timp ce aproape toate Fecioarele născute în septembrie sunt fie în al doilea, fie în al treilea decan.

Fecioara de august versus Fecioara de septembrie

1. Fecioarele de august sunt sub influența directă a lui Mercur (cunoscută ca planeta comunicării), fiind astrul guvernator al acestei zodii. Multe persoane născute după data de 2 septembrie sunt fie în al doilea decan, fie în al treila, adică au și alte planete care le influențează. Fecioarele născute în august sunt guvernate exclusiv de Mercur, ceea ce înseamnă că prezintă calități de bază ale acestui semn - grijulii, minuțioase, organizate și pragmatice.

2. Fecioarele de septembrie sunt mult mai materialiste. Beneficiază fie de influența directă a lui Saturn (planeta responsabilității), fie de a lui Venus (planeta valorilor). Ambele astre le determină să fie mult mai preocupate de statutul social și să lupte mult pentru a obține luxul în viață.

3. Fecioarele de august sunt intelectuale. În fapt, datorită faptului că Fecioarele sunt guvernate de Mercur, sunt foarte practice, raționale și analitice. Însă cele născute în august sunt mult mai logice și reușesc să își exprime gândurile cu acuratețe sau să rezolve imediat anumite probleme, observând detalii care altora le-au scăpat din vedere.

4. Fecioarele de septembrie au un simți dezvoltat al stilului. Observă totul din jur, cu ochi de vultur, mai ales când vine vorba de detalii de natură estetică. Sunt perspicace din punct de vedere vizual, își doresc să înfrumusețeze spațiul în care locuiesc, au un simț rafinat al modei și sunt pasionate de decorațiuni de tot felul.

5. Fecioarele de august tind să fie mai flexibile, spre deosebire de "surorile" lor de septembrie. Știu cum să se destindă, să se lase purtate de val și pot accepta să le fie schimbate planurile, fără să se enerveze.

Citește și: Ce înseamnă când o Fecioară te ignoră: cu ce i-ai greșit și cum să-i intri din nou în grații

6. Fecioarele de septembrie sunt foarte dure cu propria persoană. Sunt critice și perfecționiste, iar acest lucru se datorează faptului că au așteptări mari și își doresc să fie mereu corecte. Sunt ambițioase și orientate spre carieră, deci înseamnă că pot fi nemiloase cu ele însele dacă nu reușesc să își îndeplinească obiectivele. Nu consideră că greșeala este omenească, pentru ele nici măcar nu există acest cuvânt în vocabular.

Surse articol: Bustle / Allure / Dailyadvent

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Top 3 zodii care nu cred în existența Lui Dumnezeu
Top 3 zodii care nu cred în existența Lui Dumnezeu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (43)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.