Horoscop
Înapoi la

Ghid de supraviețuire pe perioada lui Venus retrograd, care e aici să-ți distrugă relația

Ghid de supraviețuire pe perioada lui Venus retrograd, care e aici să-ți distrugă relația

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Venus a intrat în mișcare retrogradă în Gemeni de pe 13 mai și se va menține astfel până pe 25 iunie. Acesta este un anunț destul de îngrijorător pentru relațiile noastre romantice; influențele capricioase ale planetei dragostei sunt responsabile de tulburările prin care au trecut cuplurile în ultima perioadă.

Se știe că Venus retrograd poate aduce haos în relații, făcând ca impulsivitatea și frustrările noastre să iasă la iveală. Astrologii ne avertizează să ne menținem atenția trează și controlul emoțional până în momentul în care astrul va reveni pe traiectoria sa firească.

Atunci când o planetă se află în mișcare retrogradă, energiile noastre pot fi blocate sau excesive, iar viețile ne sunt date, realmente, peste cap. De exemplu, Mercur retrograd este vestit pentru problemele de comunicare pe care le creează și multe conflicte, dispute și neînțelegeri sunt puse pe seama influențelor sale nefaste.

Spre deosebire de Mercur care retrogradează de trei ori pe an, Venus intră în mișcare inversă doar o dată la 18 luni, dar efectele sale sunt mult mai ample, mai ales că ne afectează direct viața sentimentală. Venus retrograd poate aduce tensiuni în relație, gelozie și posesivitate, insecuritate și rupturi neașteptate.

chipuri

Pe de altă parte, nu toate influențele venusiene sunt negative în perioada retrogradă a planetei. Pentru că ne face să ne întoarcem spre interior și să ne înțelegem mai bine sentimentele, Venus retrograd poate conduce la o profunzime mai mare în relații, la eliminarea legăturilor toxice, clarificarea unor emoții și vindecarea unor răni relaționale mai vechi.

Ghid de supraviețuire a relației în perioada lui Venus retrograd

Berbec

În această perioadă provocativă asigură-te de claritatea comunicării dintre tine și partener, atât față în față cât și în mesajele scrise. Nu te aștepta ca iubitul să-ți ghicească intențiile și nevoile, ci exprimă-le limpede și asertiv, pentru că nimeni nu poate să citească mintea altcuiva. Chiar dacă simți blocaje în comunicarea voastră uneori, exersează-ți răbdarea și evită reacțiile exagerate.

Taur

De obicei, Venus este protectoarea ta, dar atunci când se află în mișcare retrogradă simți, de obicei, o senzație de nesiguranță în relație și lipsă de încredere în tine. Te confrunți cu unele idei obsesive, că ai putea fi abandonată sau că partenerul nu te mai iubește. Lucrează mai mult pe controlul emoțiilor, prin meditație sau analiză personală și discută clar și deschis ce simți cu  iubitul tău.

Gemeni

Pentru că Venus retrograd se află în semnul tău, te face destul de capricioasă, dornică să fugi de responsabilități și să te bucuri de distracție și de flirt. Acest lucru ar putea crea tensiuni în relația ta sentimentală, iar partenerul ți-ar putea da ultimatumuri care nu îți convin. Este în regulă ca uneori să iei lucrurile mai ușor și să te eliberezi de constrângeri, dar, dacă ții la relația ta, nu uita să-l previi pe iubitul tău de ce procedezi într-un fel sau altul.

Rac

În perioada în care Venus se află în mișcare retrogradă, anumite frustrări și resentimente vor ieși la iveală. Ai nevoie de mai multă apreciere din partea iubitului tău și nu vrei să simți mereu că ceea ce îi dăruiești este de la sine înțeles. Îți dorești ca el să înțeleagă că îi dai ce este mai bun în tine și să prețuiască acest lucru. Nu trebuie să-i ascunzi sentimentele tale și să te aștepți ca totul să vină de la sine, pentru că bărbații nu înțeleg întotdeauna subtilitatea sufletului feminin.

Leu

În perioada lui Venus retrograd, vei fi avalanșată de opiniile celorlalți referitoare la relațiile tale sentimentale și de sfaturile lor mai mult sau mai puțin utile despre cum ar trebui să procedezi ca să fii fericită. Cu toate că încerci să gândești obiectiv, nu te poți feri de toate influențele, care nu sunt întotdeauna inofensive. Nu uita că doar tu și partenerul știți adevărul despre cuplul vostru și creează limite sănătoase, pentru a nu mai fi contaminată de părerile altora.

Fecioară

Indiferent că ești deja într-o relație de durată sau de abia ai început o nouă legătură, Venus retrograd îți schimbă viziunea asupra lucrurilor pe care le dorești de la dragoste. Simți nevoia s-o iei mai încet, să reflectezi mai mult la sentimentele tale, să ai discuții mai profunde cu partenerul. Nu trebuie să cedezi nici unei presiuni exterioare, ci lasă lucrurile în ritmul lor, dacă vrei ca iubirea ta să se întemeieze pe principii solide.

suferinta

Balanță

Venus este planeta ta tutelară, iar, în perioada în care se află în mișcare retrogradă, vei simți din plin influențele sale. Buna ta dispoziție va fi afectată, prieteniile vor fi puse la încercare, iar relația de dragoste va avea de suferit. Toate acestea se întâmplă pentru că ești schimbătoare și lipsită de energie, dar încerci să-i faci responsabili pe cei din jur de starea ta. Pentru a-ți recăpăta echilibrul, este necesar să-ți asumi propriile reacții și să îmbrățișezi schimbarea cu blândețe și răbdare.

Scorpion

În cazul tău, Venus retrograd are un efect benefic, pentru că te îndeamnă să reflectezi mai mult la ceea ce îți dorești de la relația ta sentimentală. Vei înțelege că sentimentele nu sunt suficiente pentru a menține nivelul unei legături de iubire, ci este necesar și efort și atenție din partea ambilor parteneri. Dacă relația ta nu este suficient de solidă, atunci există riscul ca această perioadă provocativă s-o pună la încercare.

Săgetător

În cazul tău, Venus retrograd va arunca o provocare: o persoană din trecut ar putea reveni în viața ta, punând sub semnul întrebării sentimentele tale actuale și relația cu partenerul din prezent. Vei fi tentată să reaprinzi o flacără veche, dar, înainte să te grăbești să faci asta, asigură-te că și fostul iubit are intenții serioase. Dacă nu, s-ar putea să pierzi și ceea ce ai pentru o simplă iluzie.

Capricorn

Venus retrograd ar putea afecta anumite aspecte practice ale relației tale, indiferent că este vorba de intenția de căsătorie, de a te muta împreună cu partenerul sau de a stabili responsabilitățile în cuplu. Poate că este bine să amâni deciziile și discuțiile serioase până spre sfârșitul lunii, când planeta revine la mișcarea sa normală. În felul acesta, îți lași timp suficient pentru a te gândi la aceste aspecte importante.

Vărsător

Este posibil ca, în perioada lui Venus retrograd, să simți un dor de ducă, de eliberare din constrângerile unei singure legături, de a testa mai multe opțiuni sentimentale. Nu este nimic greșit în sentimentele tale și nu trebuie să încerci să le înnăbuși. Dacă îți iei un timp numai cu tine și simți că nu mai poți sta fără persoana iubită, vei ști cât de puternice sunt sentimentele tale, mai bine decât atunci când te agăți de o relație, doar de dragul aparențelor.

singura

Pești

Te simți compleșită de temeri legate de viitorul relației tale, dar este numai efectul lui Venus retrograd. Aceste sentimente intense pot provoca blocaje în comunicarea cu persoana iubită și te pot face să te simți singură și neînțeleasă. Trebuie să-ți calci pe inimă ș să dechizi o discuție cu partenerul. S-ar putea ca modul său rațional și lucid de a gândi să-ți risipească temerile și să-ți redea încrederea în viitor.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Ce regrete are un Berbec pe patul de moarte
Ce regrete are un Berbec pe patul de moarte
Ce spune comportamentul lui despre relatia voastra?
Incepe quiz
Ce spune comportamentul lui despre relatia voastra?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.