Horoscop
Înapoi la

Horoscopul lunii iulie 2023: într-o simfonie a schimbării, Universul conspiră ca să aducă zodiilor bucurie nealterată și vitalitate

Horoscopul lunii iulie 2023: într-o simfonie a schimbării, Universul conspiră ca să aducă zodiilor bucurie nealterată și vitalitate

Redactor Andreea Baluteanu

O simfonie a schimbării și a transformării: așa poate fi sintetizat horoscopul lunii iulie 2023, când Universul conspiră ca să ofere zodiilor vitalitate, bucurie și împlinire.

Horoscopul săptămânii 26 iunie – 2 iulie: zodiile încearcă să fugă de vibrațiile joase ale lui Neptun retrograd

Vorbe frumoase, dar pompoase? Nu neapărat, atunci când vei descoperi cum arată predicțiile astrelor și principalele mișcări planetare din luna iulie 2023!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

„Metafora schimbării”: horoscopul din iulie 2023 te îndeamnă să evoluezi

Da, schimbarea e înspăimântătoare, dar ai nevoie de ea. Atunci când o îmbrățișezi, crezând mai presus de orice forțe în potențialul tău, vei vedea cu siguranță efecte.

Cel mai important eveniment astrologic al lunii iulie 2023 este reprezentat de retrogradul lui Venus. Redefinim modul în care percepem relațiile, ne restructurăm valorile și principiile, dar și dorințele și nevoile, și drept urmare unele legături se vor încheia, dar altele se vor întări.

Alte momente cheie ale lunii sunt următoarele:

  • Lună Plină în Capricorn (3 iulie): reputația e în centrul atenției;
  • Marte intră în Fecioară (10 iulie): perfecționismul îndeamnă la lupte continue și critici;
  • Mercur intră în Leu (10 iulie): gândurile sunt scăldate în îndrăzneală și optimism;
  • Lună Nouă în Rac (17 iulie): importanța căminului și a unui spațiu sacru crește;
  • Soarele intră în Leu (22 iulie): energiile sunt vibrante, dar și ușor superficiale;
  • Mercur intră în Fecioară (28 iulie): pragmatismul și înclinația spre organizare iau locul strălucirii.

Predicțiile „miezului” verii: la ce să te aștepți în horoscopul lunii iulie 2023

BERBEC. Luna iulie îți dă un îndemn poate cumva paradoxal: nu mai căuta un sens în tot ce faci, nu îți mai dori ca orice activitate să servească unui obiectiv. Această perioadă stă sub semnul diversității surselor de distracție și al îmbunătățirii relațiilor de prietenie. Fie că mergi în vacanță sau ieși la picnic, important e să te amuzi. Ideea e să te comporți precum un copil care gustă dintr-o plăcere a vieții pierzându-se în moment: de când nu ai mai făcut-o? Astfel vei trezi acea parte din tine care a fost suprasolicitată, eventual chiar epuizată. Însă să nu te aștepți să lipsească cu totul piedicile sau capcanele, care nu se vor „topi” în neant doar pentru că tu savurezi micile bucurii ale vieții.

TAUR. De când Jupiter s-a mutat în semnul tău, ai resimțit vibrația oportunităților magice, dar până acum nu ai reușit să le „îmbrățișezi”. Marte în Fecioară ți le va așterne la picioare, aducând evoluții însemnate în relații, conexiuni profesionale și proiecte personale. Mai ales în iubire ești copleșit/ă de către Univers cu satisfacții nenumărate, dar numai cu condiția să dăruiești și tu tandrețe, timp și daruri semnificative. Pe de altă parte, atenția acordată familiei, strămoșilor, istoriilor imprimate în ADN-ul tău te va ajuta să găsești rădăcini în acele momente în care te simțeai dezrădăcinat/ă.

desne cu marilyn monroe in care bea dintr-un smoothie

GEMENI. O perspectivă proaspătă asupra vieții: de asta ai nevoie acum. Vizitează o parte necunoscută a orașului și privește-o cu ochi de turist, îndrăznește să abordezi subiecte „altfel” în discuțiile cu prietenii, scufundă-te în natură și caută să înțelegi cum plantele și necuvântătoarele îți guvernează viața. Se petrec atâtea „sub nasul tău”. În carieră, ambițiile profesionale îți sunt zgândărite de opoziția dintre Pești și Fecioară și va fi nevoie de multă răbdare. În dragoste, vei fi copleșit/ă de emoții și pasiune, dar nu uita să stabilești limite ale dăruirii și mai ales să le respecți.

RAC. Dezvoltarea interioară e un obiectiv crucial pentru tine, mai ales într-o lună în care Soarele strălucește în semnul tău. Ține neapărat să îți reamintești momentele de triumf și lecțiile învățate din eșecuri, precum și calitățile care te-au adus aici. Pe plan profesional îți uimești colegii cu îndrăzneala ta, iar cât de curând aceștia vor înțelege că nu e o etapă trecătoare, e noua ta filosofie împuternicită. Probleme apar însă în dragoste, acolo unde ești forțat/ă să accepți ceva ce a fost evident în ultima perioadă, și anume că relația nu mai funcționează. Se vor arunca vorbe grele, dar e mai bine decât să te învârți continuu în jurul cozii.

LEU. Cu atât de multe planete în semnul tău (Marte, Mercur și Soarele până la un punct, Venus câteva săptămâni bune) ești scăldată în strălucire. Emani o aură de charismă și un magnetism aparte. Ai însă grijă ca nu cumva egoul să preia controlul. Cum previi acest lucru? Caută înțelepciunea, fii cât mai deschis/ă și mai tolerant/ă și străduiește-te să asculți cu atenție mai ales opiniile contrare. Iulie 2023 e și o lună de focus pentru sănătatea ta: ai grijă să respecți nevoile trupului, fie că e vorba de odihnă, mișcare sau alimentație, și prioritizează sănătatea mentală și emoțională.

FECIOARĂ. În interiorul tău mocnesc schimbări profunde, ce trebuie alimentate atât cu socializare sub soarele arzător al verii, dar și cu momente de reflecție și solitudine. Amintește-ți că așa e adevărata creștere, duală. Pe de altă parte, Jupiter te gratulează cu oportunități unice, dar Neptun și Saturn țin cu tot dinadinsul să îți atragă atenția asupra unei pânze de îndoieli și frici. Din cauza lor, nu vei putea nota o multitudine de șanse scânteietoare. Dar nu e nimic, Mercur îți aduce claritate, mai ales după ce intră în semnul tău, iar Marte curaj și spirit de învingător. Ești singurul/a făuritor/are a destinului tău!

BALANȚĂ. Ieși afară din casă: soarele strălucește atât de frumos pe cer, dar la fel se întâmplă și cu conexiunile tale. Apropie-te de oameni care te pot ajuta să evoluezi din toate punctele de vedere, dar evită acele persoane care te încurajează orbește și se feresc să îți spună ce cred cu adevărat. Odată ce Marte iese din Leu te poți simți neajutorat/ă, iar energiile Racului fac necesare unele schimbări de planuri. Atenția la detaliu te va duce departe, așa că nu permite să fii presat/ă sau grăbită. În dragoste emani grație și un farmec neștirbit, însă ai grijă să nu cumva să abuzezi de capacitatea ta de seducție.

chip de fata verde care priveste spre cerul albastru

SCORPION. În calea ta, prin divină providență sau prin propria ta persistență, vor poposi în luna iulie 2023 o serie de aliați formidabili. Ei sunt aici ca să te ajute să îți găsești drumul spre succes. Ai multe oportunități de creștere, ce poartă semnătura lui Jupiter, dar energiile contradictorii ale Leului te pot împiedica. Mai ales în dragoste trebuie să fii mai rezervat/ă și să ții cont de ceea ce îți dorești cu adevărat: dacă vrei liniște și echilibru, de ce alimentezi acele pasiuni inutile? Înveți ceva nou sau desfășori o activitate de care ești interesat/ă fără să înțelegi de ce: îți spunem noi, pentru că are legătură cu misiunea ta aici.

SĂGETĂTOR. Deși energiile Leului îți priesc și te învață cum să trăiești mai bine și mai frumos, ia în calcul faptul că nu e totul roz. Marte în Fecioară îți pune piedică, mai ales în relații, acolo unde te simți claustrat/ă, frustrat/ă de orice lipsă de progres. Dar Venus retrograd îți oferă răspunsul: nu e legat de și mai multe eforturi, ci mai degrabă de eliberare. Pe de altă parte, nu strică nici să îți monitorizezi mai bine cheltuielile. Nu pune neapărat accent pe reducerea lor, cât pe înțelegerea motivelor pentru care apelezi atât de des la cumpărături. Nu cumva amorțești unele emoții?

CAPRICORN. Evoluezi, dar în ritmul tău: amintește-ți că nimeni nu are dreptul să te grăbească și că numai tu stabilești care e rata în care te poți dezvolta. Saturn, planeta ta dominantă, e în Pești, transmițându-ți să fii blând/ă cu tine însuți/însăți, în vreme ce Venus te încurajează să te bucuri de micile plăceri ale vieții, că doar de aceea e vară. Reflectă însă acum și la relațiile tale. Ai regrete privind dăruirea ta? Ai dori să fi făcut lucrurile altfel, să fi dat sau să fi cerut mai mult? Un pic de psihologie nu strică, mai ales în cazul unei zodii așa profunde.

VĂRSĂTOR. Evoluția cu pași mici e abordarea cu care vei avea de câștigat în horoscopul lunii iulie 2023. Creșterea interioară nu e o metamorfoză instantanee, ea necesită claritate (pe care ți-o oferă Mercur în Fecioară) și curaj (insuflat de Marte). Colegii și prietenii au nevoie de încurajări în această lună: oferă-le cu generozitate și vei avea și tu de câștigat. Pe de altă parte, lucrează ca să îți exprimi mai bine emoțiile, mai ales că în ultima perioadă ai avut tendința de a le adopta pe ale altora ca să fii plăcut/ă. Ține cont că, în acest sens, e musai ca pe de o parte să te cunoști și pe de alta să nu îți fie frică să îți fii propriul avocat.

PEȘTI. „Ce e prea mult strică”: așa sună definiția perfectă a lunii iulie 2023. Chiar și lucrurile bune și activitățile pozitive, atunci când sunt desfășurate în exces, pot sfârși prin a-ți dăuna. Mai degrabă caută să obții un echilibru între a te distra și a munci cu râvnă și hărnicie. Ține cont că prietenii și colegii chiar sunt animați de dorința sinceră de a te ajuta. Însă domeniul în care scânteiezi cu adevărat e dragostea: o să ai admiratori care ar face orice ca să te cucerească, fie că apelează la gesturi mărețe sau încearcă să facă o impresie bună în mod discret. Lasă-te să fii curtat/ă, e o adevărată plăcere când ți-o permiți.

Horoscopul lunii iulie 2023 aduce dorință de schimbare și perspective uimitoare.

Surse foto: Pixabay

Surse articol: Chatelaine.com, Re-edition Magazine, Astrology

Articolul urmator
De ce își doresc oamenii în secret să fie ca tine, în funcție de zodie
De ce își doresc oamenii în secret să fie ca tine, în funcție de zodie
Ce faza a lunii te reprezinta?
Incepe quiz
Ce faza a lunii te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.