Horoscop
Înapoi la

Horoscopul lunii mai 2023: planetele se prind într-un dans al vieții și al morții, stârnind metamorfoze profunde în sufletul zodiilor

Horoscopul lunii mai 2023: planetele se prind într-un dans al vieții și al morții, stârnind metamorfoze profunde în sufletul zodiilor

Redactor Andreea Baluteanu

Trezirea la viață a naturii, stârnită de adierile calde ale începutului de primăvară, este intensificată de elanul de regenerare, senzorialitate și intimitate pe care îl imprimă horoscopul lunii mai 2023. Planetele se prind într-un dans ce îmbie la stabilitate, cu metamorfoze profunde și adânci, dar și cu un imbold spre energie și sociabilitate spre finalul lunii.

Mai ales zodiile de pământ și de apă sunt favorizate în horoscopul lunii mai 2023, celor de aer și de foc fiindu-le mai dificil să se adapteze la acest pas greoi și prudent. Află cum ești afectat/ă în funcție de zodie mai jos!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Luna mai vine cu evenimente astrologice importante!

Horoscopul lunii mai debutează în forță, cu Pluto în retrograd în Vărsător în chiar prima zi a perioadei. E cazul să reflectezi acum la ce ai învățat în scurta vizită a planetei în semnul de aer, ce va fi însă reluată curând.

Cele trei zodii care își vor găsi adevărata dragoste primăvara asta

Luna Plină a Florilor are loc în Scorpion, pe data de 5. Se produce și o Eclipsă volatilă, cu energii neprevăzute, introspecție și meditații profunde asupra vieții și morții.

Intrarea lui Venus în Rac este următorul moment emblemă al lunii. De pe 7 mai, dulceața sentimentelor și tandrețea se împletesc cu nevoia de a avea grijă de inima noastră.

Jupiter abandonează Berbecul și își face debutul în zodia Taur, unde va petrece următorul an, de pe 16 mai. Energiile sunt mai reținute și mai stabile, amintindu-ne că nu destinația, ci călătoria contează, și arătându-ne cum să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții.

Luna Nouă în Taur, de pe 19 mai, insistă să plantăm sâmburii pentru viitoarele noastre realizări, atât în profesie, cât și în dragoste, și să le hrănim cu dedicare pentru a le urmări cum cresc.

Pe 20 mai Marte intră în Leu, iar strălucirea se împletește cu drama în bătălii epice. Zodiile sunt sfătuite să fie atente la conflictele pe care le pornesc.

Luna se încheie cu intrarea Soarelui în Gemeni, de pe 21 mai. Adaptabilitatea e trăsătura cheie a sezonului de tranziție, așa că învață de la semnul de aer cum să scapi nevătămat/ă din orice provocare.

Ce le rezervă zodiilor horoscopul lunii mai 2023

BERBEC. Nimeni nu știe cu ce „se mănâncă viața”, așa că nu le permite celorlalți să se amestece în viața ta chiar dacă par bine intenționați. Jupiter se mută din semnul tău, ceea ce te poate face să te simți ușor neputincios/oasă, dar senzația va trece. Venus te învață cum să îți faci viața mai frumoasă, iar Marte te încurajează din nou să intri în acțiune spre finalul lunii. Până atunci, axează-te pe proiecte de rutină, căci abia după 15 redevii productiv/ă și poți începe să câștigi bani. Respiri iubire și mănânci iubire pe data de 5. Atitudinea pozitivă e cimentată în timpul petrecut în singurătate și izolare, de care Berbecii au nevoie în mai.

femeie care uda o floare cu dragoste

Cele mai norocoase zile: 5, 15, 23

TAUR. Cu Jupiter în semnul tău, vei resimți chemarea divină pentru evoluție și expansiune, cu precădere spirituală. Crede în instinctul tău, căci nu se va înșela nicidecum și savurează cu precădere micile plăceri în viață. Diplomația e punctul tău forte, și, petrecând timp cu oamenii pe care îi iubești, vei constata că ai succes în calitate de mediator. Marte te poate împinge de la spate să iei inițiativa și poate stârni dorința de putere, dar tot răbdarea e calea spre fericire. Inclusiv atunci când nu mai poți, mai poți puțin, îți amintesc astrele, care promit că luna viitoare va fi mai simplă, căci valurile vieții se vor liniști, permițându-ți să plutești mângâiat/ă de soare. Nu renunța la sentimentul nobil al dragostei pentru independență.

4 zodii care vor fi impactate de Mercur retrograd primăvara aceasta! Se lasă cu lacrimi și regrete amare pentru unii nativi

Cele mai norocoase zile: 5, 14, 27

GEMENI. Plouă cu oportunități, șansele apărând la fiecare colț pentru a te ajuta să îți îndeplinești visele, un fapt cu atât mai promițător cu cât astrele nu au fost generoase cu tine în ultima vreme. Orice plan pe care l-ai gândit în amănunt are succes, mai ales că Jupiter e prezent ca să te ajute la strategii. Venus te va susține să îți evidențiezi talentele și vei găsi o putere uimitoare ascunsă în străfundurile tale. Pe 9 mai ai șansa să fii vizibil/ă. La muncă cineva încearcă să te descurajeze să reușești: caută ajutor profesional sau spiritual dacă simți că îți ieși din pepeni cu intrigile acestui om. În relație dai curs celor mai fierbinți fantezii, iar dacă ești single poți cuceri cu magnetismul tău.

Cele mai norocoase zile: 9, 18, 27

RAC. Muncește mult – să te implici cu totul într-un proiect e un medicament pentru sufletul tău în această lună, iar dacă ești mai atent/ă ca niciodată la detalii nu o să te lași distras/ă nici de multitudinea de obstacole ce apar în calea ta. Ocupă-te îndeaproape de sănătate, mai ales de alimentație; poți să primești vești proaste cu privire la starea ta sau a cuiva apropiat. Citește în detaliu orice contract semnat și bucură-te de farmecul pe care Venus în zodia ta ți-l oferă din belșug pentru a convinge pe plan profesional sau a cuceri pe plan personal. Poți obține fonduri pentru un proiect drag sufletului tău astfel.

Cele mai norocoase zile: 5, 13, 15

LEU. Cu cât îmbrățișezi mai mult noul cu atât vei fi mai fericit/ă în această lună. Așadar, bucură-te de oportunități, mai ales în carieră, acolo unde Jupiter te îmbie să îți depășești zona de confort. Datele de 9 și 27 sunt pline de șanse minunate pentru activități spontane și noi descoperiri. Nu te abandona însă complet riscului, menține și o doză de precauție cu precădere în viața intimă. Emoțiile sunt ieșite de sub control, stârnite de Venus în Rac, și va fi mai inteligent să îți folosești logica decât inima. Pe 18, evită să te lauzi cu privire la o anumită realizare, căci vei atrage mulți dușmani.

Cele mai norocoase zile: 9, 10, 27

FECIOARĂ. Poți să aduci la bun sfârșit orice proiect preiei acum, dar chiar e inteligent să te epuizezi astfel? La un moment dat vei ajunge la concluzia că povara pe care chiar tu ți-ai asumat-o e prea grea și vei dori să o cedezi altora. Acest lucru va duce la conflicte. Luna mai va fi un mic judecător al eforturilor depuse în ultima perioadă: dacă ți-ai îndeplinit atribuțiile față de prieteni și familie vei fi răsplătit/ă, dacă nu, unele relații profesionale sau personale se pot scinda sau chiar distruge. Urăști rutina, îmbrățișezi noutatea la muncă și în viața amoroasă. Pe 13 un plan mult visat prinde contur.

Cele mai norocoase zile: 13, 15, 21

BALANȚĂ. Îngrijește-te de sufletul tău, sortează-ți gândurile și cizelează-ți perspectiva: urmează o mare metamorfoză pe care o simți în oase, o adâncă tulburare, dar susținerea celorlalți te va ajuta să ieși la liman. Uranus te stimulează să renunți la trecutul dureros în dragoste și să îmbrățișezi noul care poate fi reprezentat de o relație. Ai impresia că cineva încearcă să te manipuleze, dar mai degrabă de vină e atitudinea ta. Renunți la ceva ce îți făcea rău pe data de 2 mai și ești liber/ă să alegi ceva mai bun. Strălucești pe 5.

colaj cu femeie careia i se vede inima alaturi de un copil si imagini reprezentand fertiitatea

Cele mai norocoase zile: 2, 20, 29

SCORPION. Oportunitățile în afaceri abundă, așa că, după ce ai reflectat la tot ce ai obținut în ultima perioadă, ca să capeți încredere, pregătește-te pentru o super realizare pe 9 mai. Îmbracă-te frumos și scoate-ți talentele la înaintare pe data de 4, ca să farmeci o persoană ce te va ajuta mulți ani de acum înainte. Ține însă cont că nu banii contează, și că oricât profit ai face, nu merită să menții o relație care îți dăunează. Prietenii vechi sunt mai valoroși ca aurul. Dacă apare un conflict în familie, atacă-l frontal, dar fără agresivitate, permițându-le și celorlalți să-și spună părerea. Nu critica, cât de curând te vei regăsi tu în poziția celui criticat.

Cele mai norocoase zile: 4, 13, 22

SĂGETĂTOR. Emoții profunde și uneori migrând spre tristețe și nostalgie te pot cuprinde acum. Explicația este aceea că intri într-o nouă perioadă a vieții tale, mai productivă, plină de schimbări, dar îți e în același timp dificil să renunți la ce a fost și te poți opune metamorfozei. Fă mișcare, mergi la masaj sau la plajă ca să atenuezi aceste gânduri negative. În relație te va ajuta mult optimismul, cu care vei reuși să spargi un zid ce te despărțea de iubirea adevărată. Fă-ți curat în suflet și în casă ca să primești un mare dar. Crește capacitatea de negociere spre finalul lunii.

Cele mai norocoase zile: 5, 15, 30

CAPRICORN. Entuziasmul care te cuprinde în dragoste și dorința de a da curs unei uniuni perfecte, desăvârșite, e cu siguranță un pas înainte, dar poți simți în același timp o dezamăgire acută și senzația că nimănui și cu precădere partenerului nu îi pasă de nevoile tale. Dacă acesta e cazul, să știi că poți obține libertatea pe 11 mai. Însă nativii single au șansa să își găsească acum perechea, iar cuplurile vor renunța la rutină pentru distracție, neprevăzut și aventură. În jurul datei de 6 mai se anunță o oportunitate fantastică pe plan profesional, dar altfel atenția e acordată familiei în horoscopul lunii mai.

Cele mai norocoase zile: 6, 11, 22

VĂRSĂTOR. Cu Pluto în semnul tău, tot ce îți dorești e să depășești noi frontiere, dar ia-o încet, mai ales că planeta se va reîntoarce curând la tine: nici Roma nu a fost construită într-o zi. Apar oportunități noi în călătorii, educație, aventură și dezvoltare personală, dar, cu câteva mici excepții, te tine te interesează tot familia. Cu ajutorul dispoziției excelente vei reuși să atenuezi eventualele frecușuri; totuși, valul de confuzie dominant la sfârșitul lunii preîntâmpină luarea unei hotărâri. Dacă ești single, poți întâlni pe cineva, iar în cuplu bolborosește pasiunea. Jonglezi cu mai multe îndatoriri, mai ales casnice, și poți obține în sfârșit eliberarea de o sursă de dependență.

Cele mai norocoase zile: 6, 11, 15

PEȘTI. Poți să creezi o lume mai bună, compusă din oameni care îți împărtășesc idealurile, sau să te reinventezi pe tine: oricum ar fi, e clar că în horoscopul lunii mai 2023 nu te vei plictisi. Ai șansa să obții o mare sumă de bani, pe care e indicat ori să o cheltuiești cu cap, ori să o depozitezi într-un fond. Casa ta devine din ce în ce mai frumoasă, iar talentul cu care o aranjezi îți poate deschide perspectivele spre o carieră de designer de interioare. Pe de altă parte, în dragoste ai grijă la cum îți exprimi sentimentele, căci cuvintele tale pot fi greșit interpretate. Există riscul ca tu și partenerul, familia sau prietenii să nu mai funcționați pe aceeași frecvență.

Cele mai norocoase zile: 5, 13, 27

Horoscopul lunii mai vine cu mutări importante de planete, dar și cu metamorfoze profunde și o aplecare spre senzualitate.

Surse foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay

Surse articol: Astrology, yearly-horoscope.org, free-horoscope.com

Articolul urmator
De ce își doresc oamenii în secret să fie ca tine, în funcție de zodie
De ce își doresc oamenii în secret să fie ca tine, în funcție de zodie
Ce faza a lunii te reprezinta?
Incepe quiz
Ce faza a lunii te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.