Horoscop
Înapoi la

Horoscopul lunii septembrie 2023: întunericul se contopește cu lumina în timpul echinocțiului, iar zodiilor le este oferită o binemeritată pauză cosmică de la retrograde

Horoscopul lunii septembrie 2023: întunericul se contopește cu lumina în timpul echinocțiului, iar zodiilor le este oferită o binemeritată pauză cosmică de la retrograde

Redactor Andreea Baluteanu

Poți răsufla liniștit/ă, căci horoscopul lunii septembrie spune „stop” mai multor retrograde, printre care se numără și atât de iritantul periplu „înapoi” în Fecioară al lui Mercur. Ne curățăm de haosul interior, îmbrățișăm lumina și spiritul justițiar specific Balanței și învățăm să punem în aplicare durele lecții asimilate în timpul retrogradelor.

Află mai multe despre ce îți aduce horoscopul lunii septembrie, în funcție de zodie, dar descoperă alături de noi și principalele evenimente celeste!

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Pauză cosmică pentru retrograde: horoscopul lunii septembrie 2023 e o reîntoarcere la judecata limpede

Poți percepe luna septembrie la nivel astrologic drept o pauză cosmică. Lentoarea agasantă a lunii august se estompează treptat, dar măcar jumătate din septembrie e tot o perioadă lejeră, în care „ușurătatea ființei” e fermecătoare.

4 zodii care sunt mult, dar mult mai frumoase decât se consideră

Cel mai important eveniment al perioadei e legat de echinocțiul de toamnă/ziua în care Soarele intră în Balanță. Lumina și întunericul sunt egale în spectrul solar, ziua și noaptea se îmbrățișează echidistante, și ce moment mai bun pentru a ținti spre echilibrul interior atât de necesar?

Nu putem să nu apreciem și sfârșitul câtorva retrograde „usturătoare”: pe 3, Venus își reia mișcarea directă în Leu și începem iar să ne bucurăm de încredere în sine, iar pe 15, Mercur ia aceeași decizie, dar în Fecioară, anxietatea calmându-se pentru a face loc logicii. Retrogradele lovesc prin Jupiter în Taur, mișcarea sa inversă aducând instabilitate, dar și necesitatea de reflecție.

Iată alte momente definitorii ale perioadei:

  • 13 septembrie: Pallas intră în Balanță, așa că mintea și inima ating consensul pentru a lua cele mai bune decizii amoroase;
  • 14 septembrie: Lună Nouă în Fecioară, o perioadă propice pentru a pune în practică o rutină productivă, pentru o mai bună stare de sănătate;
  • 29 septembrie: Lună Plină în Berbec, un prilej pentru zodii să armonizeze emoții vibrante și să preia controlul asupra propriului destin.

Ce e „în cărți” pentru zodia ta în horoscopul lunii septembrie 2023

BERBEC. Munca ia centrul priorităților tale în luna septembrie 2023 și nici nu e de mirare, mai ales că ai scăpat în sfârșit de povara atâtor retrograde. Ești concentrat/ă pe sarcinile tale, dar e bine, căci aceste eforturi susținute te vor ține departe de anxietate și de ruminația excesivă a problemelor. Pe de altă parte, în dragoste poți purta discuții productive și poți în sfârșit să reglezi o veche sursă de divergențe. Folosește-ți șarmul personal ca să mediezi neînțelegeri la birou. Ai noroc dacă ești single, putând reaprinde cu succes o veche flacără, dar ai și lipici la bani.

prim plan cu o femeie care scrie la un birou intr-o agenda si are telefonul alatur

TAUR. Echilibrul e o trăsătură importantă a horoscopului lunii septembrie 2023. Orice ai făcut până acum în exces poate fi redus până la un nivel sustenabil. Poate că mănânci compulsiv, dar e posibil și să fii atât de concentrat/ă pe un stil de viață sănătos încât să ajungi să nu te mai bucuri de prezent. La fel, dacă iubești prea mult, te ferești excesiv de conflicte sau te-ai atașat cu sfori de siguranță de zona de control, e timpul pentru moderație. În dragoste, e indicat să îi arăți partenerului că îl susții, iar în carieră e o perioadă bună pentru investiții și a pune bani deoparte într-un fond de economii.

GEMENI. Culegi ce ai semănat în ultimele luni, dar nu te teme, e cel mai probabil vorba despre beneficiile asociate eforturilor depuse pentru a stabili o rutină zilnică pozitivă. Vezi acum cât contează faptul că nu te-ai lăsat pe tânjală, dar în același timp nici nu e indicat să te concentrezi excesiv pe rezultate și să ajungi să nu mai fii prezent/ă. Ce contează e să te bucuri de proces, fie că e vorba despre o masă sănătoasă sau o oră de yoga. Prietenii sunt mai importanți acum decât partenerul, iar pe plan profesional, dacă te organizezi bine, eliminând timpii morți, vei beneficia de un spor de productivitate, mai ales că ai și o abordare creativă.

RAC. În ultimele luni ai învățat (sperăm, căci e lecția pe care au planificat-o retrogradele) să cultivi o relație mai sănătoasă cu banii sau să muncești mai puțin, respectând nevoile și limitele organismului tău. Continuă cu această abordare echilibrată, dar adu în plus și un strop de spontaneitate. E bine să trăiești cu intenție, dar mai lasă și viața să te surprindă! Pe de altă parte, renunță la complexul de martir și nu mai insista să te sacrifici în relație. La muncă, inteligența emoțională și empatia vor contura relații fabuloase cu colegii și vor crește șansele la o promovare în a doua parte a lunii.

LEU. Pare ciudat să o spunem, mai ales când e vorba despre o zodie în mod natural concentrată pe ego, dar se poate să te fi abandonat singur/ă celorlalți „lei” din „junglă”. Pune-ți o întrebare simplă: te susții pe tine, cel/cea autentic/ă, sau o variantă din trecut sau pe care o proiectezi în viitor? S-ar putea să se fi petrecut o schimbare în tine, iar ceva ce era valabil acum câțiva ani să nu te mai definească. Nu te teme să renunți la speranțe și vise „expirate”. În relație, vei cimenta o conexiune mai puternică invitând partenerul să îți dezvăluie obiectivele sale și urmându-i exemplul. În carieră poți prospera acum pe post de lider!

FECIOARĂ. Unui semn atât de tenace ca al tău nu prea i-a priit letargia lunii august și te vei trezi acum în situația de a prelua un vis sau un obiectiv de unde l-ai abandonat, cândva la începutul verii. Fii blând/ă și înțelegător/are cu tine; important e că persiști, nu cum și când o faci. Îți place să ai iar obiective, adori senzația de a avea un țel și de a fi traversat/ă de un tremur de energie, dar nu uita ca din când în când să te mai și odihnești. Ai nevoie să avansezi cu pași de copil, nu de elefant. Dacă vei învăța să îți asculți partenerul, poți duce acum relația la următorul nivel.

BALANȚĂ. Tu apreciezi mai bine ca oricare alt semn lecțiile pe care ni le predă echinocțiul de toamnă, doar nu degeaba coincide cu ziua în care Soarele intră în semnul tău. Încetinești ritmul de trai, începi să reflectezi la obiectivele tale și să trăiești fiecare zi cu bucurie și intenție. Nu înseamnă, nici pe departe, că șefii o să îți ducă dorul la muncă. Ba dimpotrivă, ești la fel de ocupat/ă ca de obicei, numai că în același timp îți permiți să fii observator al experiențelor trăite. În viața personală, „focusul” va fi pe familie și pe îmbunătățirea relațiilor cu frații/părinții.

SCORPION. Trebuie să te felicităm fiindcă ești una dintre puținele zodii care au reușit să întreprindă ceva în luna august. Și nu numai. De fapt, toată vara ai „robotit” și deși poate ți s-a părut că avansul a fost minor, cu pași mici vin reușitele majore. Nu numai în profesie ți s-a simțit în mod victorios elanul, dar și în viața personală. Te-ai apropiat de prezențele semnificative din viața ta, ai reînnodat relațiile cu prieteni vechi și cu familia și per total ai aflat atâtea despre tine. E însă posibil ca atâta socializare să te fi și amețit puțin. Poți să te retragi într-o „peșteră” de izolare odată cu luna septembrie și să dai curs numai acelor sarcini profesionale obligatorii. Dacă tânjești însă în continuare la succes, evidențiază-ți abilitățile unice.

 fata frumoasa cu par lung surprinsa cu spatele

SĂGETĂTOR. Să știi că ideile acelea cu potențial imens pe care le-ai tot adunat în timpul verii ca pe „mărgăritare” nu au nevoie de un context perfect ca să le pui în aplicare. Dacă o să tot aștepți după acel prilej ideal, poate ți le fură altcineva mai îndrăzneț. Nu există un moment oportun pentru a începe un proiect, există doar „momentul tău”. Acestea fiind spuse, să știi că septembrie e chiar o ocazie bună, fiindcă ești creativ/ă și nu te iei prea tare în serios. În viața personală, poți cunoaște pe cineva interesant, dar cel mai tare te bucuri fiindcă relaționezi perfect cu șefii tăi sau îți merge „brici” o anumită colaborare.

CAPRICORN. În aer vibrează note de nostalgie și te simți de parcă ai începe iar școala. Firește, e posibil să o și faci și de aceea să aduni iar rechizite, dar îți poți cumpăra pixuri colorate și caiete chiar și dacă te reapuci serios de muncă (treacă de la noi, poți adăuga pe lista de cumpărături și un penar). Important e că te simți bine în preajma echinocțiului, plină de veselie și de speranță pentru viitor. Nu lipsesc nici ambițiile profesionale, din care ai mari șanse să îndeplinești măcar una.

VĂRSĂTOR. Unele dintre cele mai importante relații din viața ta sunt puse acum sub lupă. Da, e vorba despre cele de familie. Dacă existau tipare comportamentele pe care nu le înțelegeai, pot fi edificate în aceste momente. Se ridică vălul de pe unele probleme în legătura cu rudele apropiate sau cu părinții, dar să știi că nu poți sta „cu mâna întinsă” în fața astrelor ca să îți ofere această porție de clarviziune. Trebuie să lucrezi și tu, cel mai probabil printr-o schimbare atât de necesară de perspectivă. Sunt și prilejuri de distracție în septembrie și mai ales șansa la unele aventuri amoroase.

PEȘTI. Nu o să fim noi cele care neagă importanța micilor plăceri, a răsfățului și a „cedării oportune” în fața unei mici tentații, din când în când. Dar mai e „tentație” dacă îi spui „da” în fiecare zi, sau poți spune că s-a transformat în viciu? E important ca în horoscopul lunii septembrie 2023 să găsești acel echilibru atât de necesar între disciplina esențială pentru o viață lungă și sănătoasă și relaxarea normelor și regulilor. Fii bun/ă și tolerant/ă cu tine, dar acceptă că e cazul să integrezi și câteva obiceiuri sănătoase în rutina zilnică.  În rest, dă prioritate dezvoltării interioare și evoluției spirituale. E un moment bun să fii singur/ă pentru că poți medita la dorințele tale.

Punând punct unor retrograde, horoscopul lunii septembrie 2023 aduce o pauză încărcată de vibrații pozitive în viața zodiilor.

Surse foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay

Surse articol: Chatelaine, Astrology

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Ce faza a lunii te reprezinta?
Incepe quiz
Ce faza a lunii te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.