Horoscop
Înapoi la

Încă mai credem că 2020 este un an norocos? Ce spun astrologii internaționali despre anul Șobolanului de metal

Încă mai credem că 2020 este un an norocos? Ce spun astrologii internaționali despre anul Șobolanului de metal

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Dacă la începutul lui 2020 horoscoapele spuneau că Anul Șobolanului de Metal este unul dintre cei mai norocoși, evoluția actuală a lucrurilor pare să contrazică această afirmație. Conform Bibliei, șobolanul este un simbol negativ, al materialității excesive, sclaviei, bolii, datoriilor, greutăților și mizeriei. 

desen

2020 a început cu o serie de dezastre

Practic, primul eveniment major din acest an a fost erupția Vulcanului Taal , de pe insula Luzon, din Filipine. Oamenii au fost nevoiți să fugă pe o rază de 14 kilometri, abandonându-și bunurile, casele și animalele. 

A urmat incendiul din Australia, care a ucis mai mult de un milion de animale și a distrus zone naturale uriașe. Milioane de hectare s-au mistuit în flăcările infernale, acoperind de cenușă întreg continentul. 

Cele două evenimente au dezechilibrat ecosisteme întregi și au trimis invazii de lăcuste către Kenya, în Afica, devorând hectare de culturi de porumb, declanșând o criză a foametei în țară și în zonele deșertice învecinate.

Tot în ianuarie, 70 de oameni au pierit într-o inundație devastatoare, în Indonezia, iar o mulțime de alte persoane și-au pierdut bunurile, cu toate că în acea perioadă a anului ploile sunt, de regulă, foarte rare. 

Iranul a întâmpinat noul an cu adevărate focuri de artifcii, atunci când și-a trimis rachetele către bazele militare americane din Iraq; câteva rachete rătăcite au doborât un avion cu 150 de civili, majoritatea canadieni, care zbura la granița cu Ucraina, ucigând pe toată lumea de la bord. 

Iar acum, întregul Glob este sub teroare, sub acțiunea coronavirusului,  care pare o adevărată plagă de neoprit. În paralel, discriminarea cetățenilor chinezi și ”Chino-fobia” s-au extins deja, cu toate persoanele greu încercate din această țară nu au nici o vină. 

Și, bineînțeles, lumea încă mai deplânge moartea iubitului jucător de baschet Kobe Bryant, ucis împreună cu fiica sa și alți 8 pasageri într-un accident de elicopter.

Mai este nevoie și de alte dovezi că 2020 ar putea fi un an catastrofal?

Șobolanul de metal aduce, cu adevărat, noroc?

Horoscoapele chinezești dau o mulțime de predicții pozitive în privința anului Șobolanului de metal. 

Dar, pentru alte țări, șobolanul nu este un animal norocos. În Filipine există expresia ”mizerabil ca un șobolan”, pentru că acest animal este considerat responsabil de o mulțime de stricăciuni în locuințe. 

În Biblie, șobolanii sunt asociați cu bolile și necurăția. Cartea Leviticului 11: 29-31 spune: „Dintre animalele care mișună pe Pământ, cele mai necurate sunt: nevăstuica, șobolanul, orice fel de șopârlă mare… cele care se târăsc pe pământ, acestea sunt necurate pentru tine. Cine atinge astfel de animale moarte, este  necurat până seara."

De altfel, este greu ca șobolanul să nu-și câștige acest renume, atâta timp cât în Evul mediu a fost cauza celor mai cumplite epidemii, cele de ciumă sau ”moartea neagră”. În secolul 14, ciuma a ucis 25 de milioane de persoane în Europa, între 1347 și 1351. Cât despre leptospiroza care are ca surse principale de transmitere tot șobolanii, ea rămâne un ucigaș redutabil chiar și în zilele moderne. 

imagine ev mediu

Acestea fiind spuse, este destul de greu să mai considerăm că 2020 este un an norocos, așa cum spun previziunile zodiacului chinezesc. Desigur, poate fi numai o superstiție că anul acesta este cât se poate de negativ, pentru că, până la urmă, norocul se poate schimba într-o singură clipă. Să sperăm că măcar o parte din acele previziuni benefice de început de an sunt reale și se vor găsi leacurile care să oprească evoluția temutei pandemii de coronavirus. În plus, foarte multe lucruri depind și de atitudinea oamenilor, care pot face ca lucrurile să fie mai bune, chiar și atunci când norii se adună la orizont și viitorul umanității pare amenințat de furtună. 

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
De ce te simți mereu singur/ă, în funcție de zodie
Care este numarul tau norocos?
Incepe quiz
Care este numarul tau norocos?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.