Horoscop
Înapoi la

Luna balsamică în Balanță: e timpul să ne întoarcem în interior și să ne îngrijim și hrănim sufletul

Luna balsamică în Balanță: e timpul să ne întoarcem în interior și să ne îngrijim și hrănim sufletul

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

În noaptea de 23 noiembrie, Luna intră în ultima fază a ciclului său sinodic, apărând pe cer ca o seceră subțire. Urmează trei zile în care Luna își încheie complet rotația și se ivește numai în zorii zilei, înainte de a se lăsa din nou inundată de lumina soarelui, intrând într-un nou ciclu. Această fază, aproape invizibilă, poartă și numele de Lună Balsamică și are o semnificație adâncă în viețile noastre. Simbolizează sfârșitul unui ciclu de emoții negative, risipirea sentimentelor de greutate și confuzie care ne-au dominat, îndepărtarea a tot ceea ce ne întunecă sufletul. Luna Balsamică aduce purificare și claritate, elimină factorii perturbatori, aceasta fiind perioada optimă pentru detoxificarea noastră fizică, psihică și spirituală.

fantezie

Acest proces de eliminare, tipic pentru Luna Balsamică, funcționează ca o stare de catharsis, ca un balsam care liniștește spiritul, destinde corpul, reduce durerea și ne alină sufletul. Este o perioadă de pauză și odihnă, în care prind viață semințele plantate de Lună în inima noastră de-a lungul întregului ei ciclu. 

Atunci când Luna intră faza ei balsamică sau întunecată, este vremea să ne întoarcem către noi înșine, este un timp al vindecării și reflecției. Vitalitatea și spiritul nostru de acțiune cresc și descresc în funcție de fazele lunare, iar această etapă întunecată a Lunii reprezintă pentru noi o perioadă propice pentru a ne relaxa, a ne hrăni spiritul și a petrece timp în tăcere cu noi înșine. Astfel, ne vom regăsi ritmurile naturale, iar când vom reveni în acțiune, întreaga energie pe care am captat-o din profunzimile cosmice va izbucni, făcându-ne creativi și inspirați. Iată care sunt efectele Lunii Balsamice asupra zodiilor!

Berbecul se bucură de pace

Pentru Berbec, este absolut necesară o perioadă de alinare și pace, după toată oboseala și stresul pe care le-a acumulat. Își va găsi timp să mediteze și să privească mai mult în sufletul său, să facă activități care îi plac, petrecând timpul într-o librărie sau ascultând muzică. Plimbările lungi cu iubitul sunt minunate, în zilele blânde de sfârșit de toamnă.

Taurul se relaxează

Și pentru Taur zilele încordate de la serviciu și problemele din familie au adus oboseală psihică și suferințe fizice. Luna Balsamică îi sortește un timp de relaxare, cu băi fierbinți și înspumate, cu masaje blânde și somn odihnitor. Fie că își ia câteva zile de concediu sau o scurtă vacanță în weekendul de 23 noiembrie, aflat sub semnul Lunii Balsamice, cert este că Taurul se bucură de o relaxare pe care nu a mai simțit-o de mult.

Gemenii își permit mici plăceri intelectuale

Pentru Gemeni, este important ca odihna să se împletească cu micile lor plăceri intelectuale și spirituale, precum cititul unei cărți, discuții interesante, la un ceai, cu prietenii dragi sau meditație și golirea minții. Poate că în weekendul Lunii Balsamice, Gemenii vor alege să meargă într-un loc izolat, la un retreat sau o tabără de meditație, pentru a se reîncărca spiritual și emoțional.

Racul se bucură de familie

Pentru Rac, principala energie se trage din sânul familiei sale și al persoanelor dragi. Cu toate acestea, în ultima vreme nu a petrecut timp suficient cu apropiații săi sau a fost tot timpul distrat și nu le-a acordat suficientă atenție. Luna Balsamică va aduce o perioadă de reconectare și bucurie, în care Racul va evada din presiunea cotidiană și se va bucura de atenția și căldura familiei sale.

Leul se destinde prin iubire

Leul se va bucura în felul său de efectele Lunii Balsamice, alegând să se relaxeze în brațele persoanei iubite. Luna îi va aduce o stare de pace și seninătate, din care nu vor lipsi însă momentele de intimitate și pasiune. Un weekend întreg de iubire îl va remonta pe Leu și îi va da energie pentru săptămânile care urmează.

dragoste

Fecioara scapă de emoțiile toxice

Luna Balsamică își revarsă energia în sufletul Fecioarei, în zonele de umbră unde s-au adunat zgura zilelor și suferința cotidiană. Petrecând timp cu sine însăși sau participând la o activitate de stimulare emoțională, Fecioara se va simți curățată de toate emoțiile toxice și impresiile negative acumulate de-a lungul săptămânilor. În zilele Lunii Balsamice, Fecioara va simți nevoia să stea departe de cunoscuți și să desfășoare o practică de introspecție și vindecare.

Balanța se vindecă după dezamăgiri

Norii tristeții și ai dezamăgirii încep să se împrăștie pentru Balanță și simte în suflet un aer proaspăt, care o însuflețește și îi dă putere. Energia lunară va acționa ca un adevărat balsam pentru ea, alinând chiar și cele mai adânci suferințe, născute din dragoste. Balanța va petrece un timp vindecător, numai cu sine, ascultând muzică, contemplând și regăsind resursele necesare pentru a merge mai departe.

Scorpionul evadează din emoțiile negative

Intensa viață emoțională a Scorpionului îl face adesea captiv în sentimente complicate și trăiri pline de teamă, care îi întunecă sufletul. Luna Balsamică va îndepărta cu blândețe această mâzgă emoțională și îi va permite Scorpionului să se purifice și să dobândească o senzație de claritate. Serile de 23 și 24 noiembrie vor fi benefice pentru el, întrucât va avea timp să reflecteze și va înțelege cum poate trece peste anumite obstacole și elimina unele relații toxice din viața sa.

Săgetătorul își recapătă forțele

semiluna

Pentru Săgetător, Luna Balsamică are puternice efecte vindecătoare, mai ales că data de 23 noiembrie se află la începuturile acestui semn zodiacal. Perioada prin care a trecut i-a secat resursele, așa că Săgetătorul are nevoie de energie, mai mult decât de orice altceva. O va regăsi prin odihnă îndelungată, permițându-și să-și ia mai multe zile libere și să-și reîncarce bateriile. Fie că se va relaxa în singurătate, plecând într-o zonă muntoasă sau plimbându-se prin parcurile aurii de toamnă, fie că se va bucura de prezența persoanei dragi, Săgetătorul își va reface resursele atât de necesare pentru sfârșitul de an.

Capricornul regăsește ritmurile naturale

Pentru Capricorn a fost o perioadă nebună, cu o cantitate mare de oboseală acumulată și cu senzația de supraîncărcare, ceea ce a condus și la o stare de slăbiciune fizică accentuată. Dacă își va orienta atenția către interior și va lua Luna Balsamică drept călăuză, Capricornul poate regăsi calea de reconectare cu ritmul său natural, ceea ce îi va permite să se regleze atât fizic, cât și psihic. Două zile de meditație și autoanaliză vor reprezenta premiza unei schimbări benefice, care se va reflecta în toate planurile vieții sale.

Vărsătorul se eliberează de greutățile sufletului

Luna Balsamică este o adevărată alinare pentru sufletul Vărsătorului, care a acumulat multe tensiuni și reziduuri emoționale. O perioadă de odihnă binemeritată este tot ce-și dorește și se va asigura că are parte de ea la sfârșit de lună. Planurile sale includ o vizită la SPA, după-amieze relaxante cu muzică și meditație, seri plăcute împreună cu persoana iubită și o perioadă de reconectare cu ființa sa profundă. Toate aceste activități îi vor permite Vărsătorului să-și refacă rezerva emoțională și spirituală.

odihna

Peștii se odihnesc activ

Pentru Pești, odihna constă în posibilitatea de a face lucrurile care le plac și a petrece cât mai mult timp cu persoanele iubite. Luna Balsamică îi ajută să scape de balastul emoțional rezultat din stresul zilnic și interacțiunile nedorite. Mintea lor se curăță de impurități, iar starea pozitivă pe care o au îi ajută să se concentreze pe cei dragi și să ia cât mai multă bucurie din lucrurile simple, precum o plimbare prin parc, o masă la restaurant sau o baie cu parfum de trandafiri.

Surse foto: Pixabay, iStock

Articolul urmator
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Ce îți otrăvește sufletul?
Incepe quiz
Ce îți otrăvește sufletul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.