Horoscop
Înapoi la

Luna Nouă este în Scorpion: Zodiile devin mai puternice după necazurile care se vor abate asupra lor.

Luna Nouă este în Scorpion: Zodiile devin mai puternice după necazurile care se vor abate asupra lor.

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Luna Nouă și Scorpionul: două asocieri energetice incredibile, care vor răscoli viața zodiilor, incepand cu data de 27 octombrie. Ambele sunt corelate cu emoții ascunse, cu partea de umbră a ființei și cu accesarea unor resurse interne pe care nu le folosim în mod obișnuit. În plus, Luna Nouă înseamnă reînnoire, renaștere, dar care vin întotdeauna cu sacrificii. Acest lucru se potrivește perfect cu Scorpionul, semnul morții, sexualității și transformării. Adâncind trăsăturile celui mai enigmatic dintre toate semnele, Luna Nouă ne obligă la  schimbări importante, care vin pe fondul unor necazuri și suferințe. Dar aceste necazuri își au rolul lor în devenirea noastră personală, de aceea trebuie să le înțelegem ca pe niște lecții de viață, rezultate ale acțiunilor noastre trecute și alegerilor nepotrivite. Iată ce ne așteaptă sub influența acestei configurații astrale tulburătoare:

chip cu luna

Berbecul trebuie să facă o alegere

Pentru Berbec, ambițiile personale au trecut pe primul plan și s-a concentrat pe atingerea unor țeluri foarte înalte și consumatoare de energie. De aceea, relațiile sentimentale și legăturile familiale au avut de suferit. Perioada care vine poate aduce decizii importante, pentru că partenerul și membrii familiei îi vor cere să le fie alături și să-i susțină în perioada dificilă prin care trec. Berbecul va încerca sentimente de vinovăție și va realiza că este important să aducă un echilibru între scopurile sale sociale și cei pe care îi iubește.

Taurul are regrete puternice

În viața Taurului, asocierea dintre Luna Nouă și Scorpion răscolește sentimente vechi, de vinovăție și regret. O persoană la care ține ar putea avea probleme cu sănătatea, astfel că Taurul se trezește în fața unei situații foarte dificile: își dă seama că nu apreciat suficient ceea ce are și nu a dat destulă importanță lucrurilor din jurul său. Dar nu este timpul pierdut și fiecare obstacol ce ne apare în cale ne sesizează ce trebuie să schimbăm la noi. Pentru Taur, lecția este că trebuie să se concentreze mai mult pe nevoile persoanelor pe care le iubește și mai puțin pe aspectele superficiale ale vieții.

Gemenii tânjesc după visele lor

Pentru Gemeni, Luna Nouă în Scorpion scoate la suprafață amintirea unor vise abandonate, a unor țeluri în care credea din răsputeri în tinerețea lor. Privind la viața lor prezentă, Gemenii simt că lipsește ceva și au renunțat prea ușor la idealurile care îi însuflețeau. În perioada următoare vor încerca să reia studii pe care le-au întrerupt sau să se dedice unor acțiuni noi, care îi pasionează. Deși vor avea greutăți la început și sentimentul că tot ce fac este un eșec, până la urmă vor depăși această piatră de hotar și se vor readuce la viață visele uitate.

Racul se simte dezorientat

Racul a trăit în ultima vreme după rutine foarte clare, care i-au dat sentimentul că toate zilele seamănă între ele și nimic nou nu poate interveni în viața sa. Unele probleme în familie și schimbări profesionale îl bulversează și îl scot din zona sa de confort. Deși acestea pot reprezenta o ocazie de transformare, Racul realizează că nu știe cum să schimbe ceva, pentru că nu-i este clar unde vrea să ajungă. Caracterul său emoțional și nocturn, asemănător cu al Scorpionului, îl face să se simtă copleșit și dezorientat. Ceea ce trebuie să regăsească este un ax intern, un sens pentru viața sa viitoare, care să-i direcționeze acțiunile prezente.

Leul trebuie să-și înțeleagă trecutul

În cazul Leului, influența Lunii Noi în Scorpion aduce o sensibilitate exacerbată, pe fondul căreia toate erorile și deciziile pripite sunt reliefate în mod dureros. Leul are o perioadă de reflecție și se simte surprins și neplăcut impresionat de punctul în care a ajuns viața sa. Dar își dă seama că acesta este rezultatul unor acțiuni iraționale și al unor hotărâri lipsite de judecată pe care le-a luat în trecut. Lecția pe care trebuie s-o învețe este aceea de a găsi rădăcinile deciziilor sale, ce anume l-a determinat să procedeze într-un fel sau altul și de ce are senzația că altcineva a acționat în locul său în anumite situații. Este esențial ca Leul să simtă că a preluat controlul asupra vieții sale, dacă vrea să meargă mai departe.

Fecioara se simte blocată

Deși a înregistrat multe succese pe parcursul acestui an, Fecioara simte că a ajuns într-un punct mort, din care nu știe cum să treacă mai departe. Situația profesională și cea familială sunt destul de echilibrate, dar starea de nemulțumire este prezentă în continuare. Adevărata dimensiune care a rămas în umbră este dezvoltarea sa spirituală, accesul la o dimensiune creativă și mai puțin prozaică a vieții. Luna Nouă în Scorpion tulbură apele profunde ale sentimentelor și o face pe Fecioară să se simtă blocată într-o situație fără ieșire. Nativii acestei zodii trebuie să realizeze că, uneori, este nevoie de o schimbare minimă pentru a ieși din starea în care se află.  Dacă reușesc să facă măcar un pas în afara vieții lor obișnuite, s-ar putea deschide căi nebănuite, care să-i poarte mai departe.

Balanța își pune în ordine sentimentele

Viața Balanței este dată peste cap în această perioadă de influența tenebroasă a Lunii Noi. Nativii acestei zodii se simt neputincioși în fața unor transformări ce se petrec pe neașteptate în relația lor sentimentală. Poate fi vorba de schimbarea de atitudine a partenerului, de sfârșitul brusc al unei legături sau de o perioadă tensionată, în care relația de iubire este pusă la încercare. Reflectând mai profund, Balanța va realiza că existau semnale de alarmă de mai multă vreme, dar a ales să nu le dea atenție și să se iluzioneze că totul merge perfect. Lecția învățată este tocmai de a privi dincolo de aparențe și  a accepta complexitatea și provocările realității.

Scorpionul este luat de valurile emoțiilor

Când Luna Nouă intră în Scorpion, creează o adevărată furtună în oceanul emoțiilor sale. Indiferent cât de mult încearcă să se controleze, acesta este tulburat până în străfunduri de sentimente pe care nu le înțelege pe deplin. În perioada următoare, va simți că nu poate tolera autoritatea unor persoane din mediul profesional, nici lipsa de implicare a partenerului sau felul în care se poartă anumite persoane din familie. Modul în care va reacționa poate fi impulsiv, uneori irațional, ceea ce îl ia prin surprindere și îi dă o stare de confuzie. Este necesar să privească mai atent la lumea sa emoțională, să înțeleagă și să exprime frustrările acumulate într-o manieră care să nu-i rănească pe ceilalți, dar să-i permită să-și redobândească echilibrul.

Săgetătorul renunță la măștile sale

Sentimentul de a fi constrâns în anumite relații și de a păstra o mască de amabilitate a devenit insuportabil pentru Săgetător. În perioada următoare, va realiza că multe dintre emoțiile sale negative sunt determinate de necesitatea de a intra în roluri sociale care nu i se potrivesc. Lipsa de autenticitate și relațiile de conveniență i se par din ce în ce mai greu de tolerat și va sfârși prin a se retrage din anumite grupuri și contexte sau prin a-și spune cu sinceritate opiniile. Acest lucru ar putea duce la sfârșitul anumitor legături și la dezaprobarea unor persoane din anturajul Săgetătorului, dar acesta va respira ușurat că a reușit în sfârșit să se exprime pe sine și să acționeze fără constrângeri.

Capricornul are nevoie de disciplină

Există multă dezordine în viața Capricornului în acest moment, de aceea este copleșit de anxietate și de senzația că nu poate face față avalanșei de griji și de responsabilități. Realitatea este că modul în care organizează și prioritizează lucrurile trebuie să se schimbe, pentru a putea ieși din această situație care îi provoacă mult stres. De aceea, are nevoie de planificări mai clare, de o regularitate în urmărirea obiectivelor și în respectarea termenelor limită. Poate vorbi cu o persoană de referință, care să-l ajute să-și pună ordine în gânduri și acțiuni ori poate practica meditația sau altă formă de disciplină și autocontrol, cert este că trebuie să schimbe ceva în atitudinea sa zilnică.

Vărsătorul simte nevoia să fie singur

Este o perioadă în care Vărsătorul trebuie să facă față numeroaselor solicitări din partea colegilor de serviciu și membrilor familiei, de aceea simte că nu mai are parte de nici un moment pentru sine. Senzația de greutate și de a fi într-o continuă agitație îi creează o stare de deprimare, care afectează, mai departe, productivitatea și relațiile sale. Luna Nouă în Scorpion îi aduce gânduri negre, care nu se vor risipi dacă nu încetează cu acest ritm nebunesc al vieții de zi cu zi. Este vremea să ia măsuri, să se retragă o perioadă și să petreacă timp cu sine, altfel există riscul să se cufunde într-o depresie din ce în ce mai puternică.

femeie in apa

Peștii se simt lipsiți de speranță

Efectul Lunii Noi în Scorpion se resimte mai puternic în viața semnelor de apă, deci și a Peștilor. Aceștia au o senzație de închidere și lipsă de speranță, pentru că nu pot schimba nimic în viața lor. Fie sunt legați de un loc de muncă lipsit de satisfacții, fie au datorii pe care nu le pot achita ori relația cu partenerul este tensionată și le creează o stare de nemulțumire, cert este că Peștii au nevoie de o transformare interioară și exterioară. Lecția lor de viață este aceea de a renunța la teamă și la locul lor călduț și a se aventura în lumea mare, indiferent de riscurile pe care le presupune o astfel de decizie.

Surse foto: IStock, Pixabay

Articolul urmator
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Balanţă
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.