Horoscop
Înapoi la

Mercur este în umbră retrogradă. Zodiile își pregătesc planul de supraviețuire

Mercur este în umbră retrogradă. Zodiile își pregătesc planul de supraviețuire

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Știai că Mercur retrograd are o perioadă de umbră, în care poate produce efecte haotice asupra zodiilor? Mercur va trece în poziție retrogradă în Scorpion din 31 octombrie până pe 20 noiembrie 2019. Faza de „pre-umbră” a început pe 11 octombrie, iar „post-umbra” se încheie pe 7 decembrie.

O perioadă plină de tulburare și răsturnări neașteptate de situație a început deja și va continua multe săptămâni de acum înainte. Atunci când Mercur este retrograd, trebuie să fim precauți și să acordăm maximă atenție la tot ceea ce facem. Mintea conștientă încetinește și informațiile subconștiente încep să iasă la suprafață - consecințele lucrurilor pe care le-ați spus și le-ați făcut în trecut vă ajung din urmă, relații vechi și proiecte nefinalizate revin în prim-plan și este o perioadă în care trebuie să vă dați seama la ce lucruri și ce persoane trebuie să renunțați în viața voastră.  

În perioada de umbră, aceste efecte sunt și mai ample, iar cel mai înțelept lucru pe care îl puteți face este să vă pregătiți un plan de acțiune.

femeie rugaciune

Berbecul are dificultăți financiare

Planurile mărețe ale Berbecului trebuie să mai aștepte, dacă nu găsește urgent surse de finanțare. Poate că va aplica pentru un sprijin financiar, va face împrumuturi sau își va lua un job în plus, ca să poată să-și pună intențiile în aplicare. Marte, planeta sa conducătoare, îl ajută să se lupte cu dificultățile, iar Mercur nu-i răpește complet spiritul de bun comunicator. Iată de ce până la urmă va găsi resursele necesare și se va putea apuca să cucerească lumea.

Taurul trece printr-o perioadă grea la locul de muncă

În săptămânile în care Mercur retrograd se va afla în pre-umbră și umbră, Taurul trebuie să facă față unui adevărat război psihologic la serviciu. Mai multe persoane se vor alia împotriva sa și vor încerca să-l discrediteze și să-i pună bețe în roate. Dar firea bătăioasă și dominatoare a Taurului va reuși să răzbească aceste neajunsuri, dacă el își va face un plan clar de acțiune. Trebuie să fie conștiincios, să adune dovezi ale rezultatelor sale și să reușească să ia de partea sa persoane cu putere de decizie. În felul acesta va învinge orice intrigă care îi stă în cale.

Gemenii se simt controlați

Pentru Gemeni, Mercur retrograd în pre-umbră va aduce o luptă de putere în interiorul relației. Partenerii vor încerca să-i controleze, să le impună ce să facă și să le limiteze libertatea de acțiune. În acest scop, vor recurge la reproșuri, amenințări și șantaj emoțional, iar Gemenii se vor simți, în mai multe rânduri, la limita răbdării. Însă nu trebuie să uităm că planeta care guvernează zodia Gemenilor este Mercur. Chiar dacă produce tulburare, ca și în cazul altor zodii, Mercur nu se va așeza complet în calea protejaților săi. Până la urmă le va da acces la resurse de inspirație din subconștient, care le vor arăta cum să procedeze pentru a se elibera de pretențiile partenerilor.

Racul este nemulțumit de sine

În cazul Racului, Mercur în pre-umbră va aduce mai degrabă o bătălie pe plan intern decât pe plan extern. Racul va face o analiză amănunțită a defectelor și slăbiciunilor sale și va ajunge la concluzia că nu este o persoană suficient de bună. Această presupunere va avea multe efecte negative asupra sa, dându-i în plus o stare de irascibilitate, multă teamă și chiar tendințe depresive. Ca să poată face față acestei perioade, Racul ar trebui să apeleze la ajutorul unui psiholog, să facă exerciții de relaxare și meditație sau să continue analiza, punând accentul mai degrabă pe părțile sale pozitive.

Leul se desparte de trecut

Leul are o perioadă în care lucruri vechi ies la suprafață și îi provoacă o stare de tensiune și suferință. Poate fi vorba de reproșuri și resentimente în relația sa cu partenerul, de anumite aspecte neterminate din trecut, cum ar fi legătura cu unele persoane toxice, probleme de natură financiară rămase nerezolvate sau conflicte cu persoane din familie, care izbucnesc din nou. În orice caz, Leul se zbate să treacă peste această perioadă dură și își dă seama că cea mai bună modalitate este să taie direct nodul gordian, renunțând la relațiile și lucrurile care îi fac rău și întorcând complet spatele trecutului. Această decizie poate include relația sa sentimentală, astfel că unele cupluri s-ar putea destrăma în lunile ce urmează.

Fecioara învață lecția comunicării

Pentru Fecioară, Mercur retrograd în pre-umbră și apoi în umbră îi va aduce o serie de lecții de viață pe care aceasta le va integra în experiența sa. În săptămânile care urmează, Fecioara se va zbate singură să rezolve anumite probleme la serviciu și acasă, dar va fi depășită și va cere, până la urmă, ajutorul. Atunci va constata că s-a bazat întotdeauna doar pe sine, dar este un simplu om și are nevoie de ceilalți. Pe măsură ce dificultățile cu care se confruntă sunt depășite, datorită comunicării cu alte persoane, din viața personală și profesională, Fecioara integrează această lecție de viață între resursele ei profunde. Relația cu partenerul va avea multe de câștigat datorită lucrurilor pe care Fecioara le înțelege și le acceptă.

Balanța se zbate pentru dreptate

Mercur retrograd în perioada de pre-umbră și umbră are efecte ambigue asupra Balanței. Pe de o parte se va simți nedreptățită și va fi denigrată de persoane din preajma sa, pe de altă parte va avea resurse și dovezi pentru a-și dovedi inocența față de reproșurile care i se aduc. Forțe ostile se declanșează împotriva Balanței prin intermediul unor persoane care încearcă s-o îndepărteze din anumite poziții sau relații, iar Balanța este inițial în șoc. Lucrurile ar putea merge destul de departe, până la acuzații de natură oficială. După ce va depăși perioada de surpriză și de indignare, Balanța își va recăpăta sângele rece și va demonstra că nimic din ceea ce i se impută nu are fundament.

Scorpionul poate ajunge în pragul divorțului

Dacă nativii Scorpioni sunt căsătoriți, perioada ce urmează este o grea încercare pentru relația lor. Chiar dacă legătura nu este oficială, aceasta va fi pusă sub semnul întrebării. Mercur se află în Scorpion, iar de pe data de 11 este în poziție de pre-umbră, anunțând perioada retrogradă. Pentru zodia Scorpion, impulsivă și dominată de sentimente obscure, Mercur retrograd în umbră poate face ravagii. Este bine ca nativii Scorpioni să se înarmeze cu răbdare și rezistență psihică, să scoată la suprafață argumentele raționale, toleranța și iubirea, dacă vor să-și salveze relația. De asemenea, trebuie să reziste tentației de a se refugia în muncă, pentru că acest lucru va adânci prăpastia dintre ei și parteneri.

Săgetătorul se teme de influențe oculte

Relația Săgetătorului cu anumite persoane ostile va fi din ce în ce mai tensionată în săptămânile ce urmează. Evoluția lui Mercur din pre-umbră în poziție retrogradă și în umbră le va reactiva temeri vechi, unele chiar iraționale, legate de influențele malefice ale acestor persoane. Pentru perioada ce urmează, Săgetătorii trebuie să ia măsuri pentru a nu fi copleșiți de anxietate: să parcurgă un ritual de purificare, să mediteze sau să se roage, să meargă la un terapeut sau să-și ia o vacanță prelungită, pentru a-și pune ordine în gânduri. Dacă nu vor acționa într-un fel sau altul, Săgetătorii vor fi atât de încărcați de gânduri și frică, încât și-ar putea pune în pericol sănătatea.

Capricornul simte că nu mai are timp

Muncă, muncă și iar muncă, aceasta este provocarea Capricornului, amplificată de influențele obscure ale lui Mercur. Fiecare zi este supraîncărcată și 24 de ore nu-i ajung Capricornului pentru a termina tot ce are de făcut. La serviciu și acasă vor exista numeroase probleme de rezolvat, proiecte de dus la capăt, reparații de făcut, probleme cu copiii și cu partenerul, cereri din partea familiei. Nu este de mirare dacă nativii Capricorni vor da semne de oboseală cronică și se vor confrunta cu tot felul de afecțiuni (răceli, dermatite, dureri de spate), care sunt expresia faptului că sunt copleșiți de responsabilități. Planurile pe care Capricornul trebuie să le pună în aplicare sunt cele de relaxare și de reconectare cu sine, dacă dorește să traverseze cu bine această perioadă.

Vărsătorul ratează oportunități

Influența lui Mercur în pre-umbră și apoi în umbră retrogradă i-ar putea aduce anumite pierderi Vărsătorului: fie este vorba de o poziție pe care o dorea la serviciu, fie de sume de bani sau de alte ocazii pe care Vărsătorul le ratează. Faptul că se concentrează pe detalii îl face să rateze peisajul de ansamblu, astfel încât oportunitățile vor trece pe lângă el, ceea ce îi va aduce ulterior regrete și o stare generală de nemulțumire. Pentru a putea face față mai ușor acestei perioade, Vărsătorul trebuie să-și planifice atent timpul și resursele, astfel încât să nu mai existe scăpări cu consecințe dezagreabile.

mercur retrograd

Peștii își amână planurile

Indiferent ce planuri au - să găsească un job mai bun, să cumpere o proprietate sau să meargă într-o vacanță mult-așteptată - , Peștii vor fi nevoiți să le amâne. Mercur în pre-umbră le provoacă o stare de confuzie și dificultăți decizionale, astfel încât Peștii nu vor putea duce la capăt anumite proiecte pe care le-au inițiat. Circumstanțele îi leagă de mâini și de picioare, fie că nu pot pleca încă de la actualul loc de muncă, fie că prețurile la imobiliare au crescut ori, pur și simplu, apare ceva de ultim moment care le întârzie planurile. Dar nu este un motiv de disperare, pentru că atunci când perioada de umbră a lui Mercur retrograd se sfârșește, adică după 20 noiembrie, Peștii vor primi „dezlegare” pentru a-și pune planurile în acțiune.

Surse foto: Pixabay, iStock

Articolul urmator
Top 3 zodii care nu cred în existența Lui Dumnezeu
Top 3 zodii care nu cred în existența Lui Dumnezeu
Ce zodie ar trebui sa aiba barbatul pe care il cauti?
Incepe quiz
Ce zodie ar trebui sa aiba barbatul pe care il cauti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Zodiile care își blesteamă fostele iubiri