Horoscop
Înapoi la

Mercur în Vărsător ne va face să nu uitam prea curând această perioada: uite cât de intensă va fi pentru zodii

Mercur în Vărsător ne va face să nu uitam prea curând această perioada: uite cât de intensă va fi pentru zodii

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Până pe data de 3 februarie, sprintenul Mercur se află în zodia Vărsătorului, un semn care facilitează transformările rapide și influențează capacitatea noastră de a accepta schimbarea. Dar nu numai atât: după ce va face o călătorie prin semnul Peștilor, Mercur va reveni în Vărsător începând cu data de 4 martie. 

Vărsătorul are o pronunțată încărcătură mistică, deținând puterile ascunse ale apei, dar și ușurința magică a aerului. Legendele spun că Vărsătorul este tânărul și frumosul Ganymede, paharnicul zeilor, care avea darul de a turna nectar în cupe și de a păși atât de delicat, încât parea că zboară. 

Această ușurință și iuțeală îl aseamănă pe Vărsător cu mesagerul zeilor, Mercur, cel înzestrat cu aripi la picioare, care trece fără probleme din cer pe pământ și în lumile subpământene. 

Iată de ce perioada cât Mercur se află în Vărsator este spectaculoasă pentru zodii și poate aduce succese, răsturnări pozitive de situații și relații care ne transformă. Dar nu trebuie să uităm că în prima parte a lunii martie Mercur va fi în mișcare retrogradă, ceea ce îl va face mult mai capricios și ne-ar putea crea unele probleme pe plan profesional sau în relațiile de cuplu. 

Ce aduce Mercur în Vărsător pentru zodii

Berbecul

Mai mult decât orice altceva, Mercur în Vărsător te face să strălucești în viața ta socială. Vei fi cea mai populară persoană în grupul tău de prieteni, iar oamenii vor adora să stea alături de tine. Problema este că vei atrage atenția unui bărbat misterios, de care te vei simți, la rândul tău, fascinată. Dacă ești singură, te așteaptă o aventură incredibilă, dar, dacă ai un partener stabil, crizele lui de gelozie îți vor întuneca succesul și îți vor produce o mare tulburare în suflet.

Taurul

Câștigi din ce în ce mai multă putere la locul de muncă, iar rețeaua ta de relații crește. Vei avea chiar o oportunitate importantă de a avansa pe scara ierarhică și de a obține venituri mult mai consistente ca până acum. Satisfacția ta profesională va fi incredibilă în luna care urmează. dar acest lucru vine cu un preț: timpul petrecut cu familia va scădea vertiginos. Este necesar să ai o discuție cu cei dragi și să afli și părerea lor, înainte de a lua decizia să accepți noul job sau noua poziție ierarhică. 

Gemenii

”Călătorul” Mercur este cu atât mai iute cu cât se află în semnul curgător al Vărsătorului. Pentru că și tu ești un semn de aer, șansele să te afli în mișcare câtă vreme Mercur traversează zodia Vărsătorului sunt foarte mari. Pregătește-te pentru o călătorie care ți-ar putea schimba viața și viziunea față de lume. Nu va fi doar un simplu voiaj de plăcere sau de serviciu ci ar putea deveni o adevărată cale inițiatică pentru tine. Vei întâlni oameni extraordinari, care îți vor deveni mentori și învățători, iar mintea ta va înregistra un salt important pe calea descoperirii de sine. 

Racul

Mercur în Vărsător te ajută să te păstrezi în contact cu partea ta logică și rațională. De obicei, interacționezi cu ceilalți într-o manieră profund emoțională, dar, de data aceasta, vei intra în legătură cu ei într-un mod mai intelectual. Vei constata că o astfel de abordare îți aduce multe satisfacții, pentru că te simți mai sigură pe tine și ești apreciată mai mult de cei din jur, care descoperă cu surprindere această latură cumpătată și înțeleaptă a ta. Mercur te conduce către o transformare pozitivă substanțială, pe măsură ce îți explorezi mai mult resursele și le pui în practică în relațiile cu cei din jur. 

Leul

Mercur în Vărsător este activ mai ales în zona relațiilor de cuplu în ceea ce te privește. Legătura ta cu o anumită persoană, incipientă sau deja stabilită, va fi iluminată de strălucirea planetei care se află în vecinătatea Soarelui, astrul ce te guvernează. Dacă te afli la începutul unei relații, vei simți că te apropii din ce în ce mai tare de persoana respectivă, iar dragostea dintre voi va înflori plină de pasiune. Dacă ești într-o legătură mai veche, comunicarea cu partenerul se va îmbunătăți și vei descoperi trăsături surpinzătoare la iubitul tău, care îți vor reaprinde interesul ca la primele voastre întâlniri. 

Fecioara

Lucrurile pe care te concentrezi cel mai mult în perioada care urmează sunt munca și sănătatea. Problema este că aceste aspecte sunt oarecum contradictorii, în sensul în care ar trebui să te odihnești mai mult dacă vrei să te recuperezi după o perioadă de stres sau după o anumită afecțiune, dar nu vrei să-ți neglijezi dead-line-urlle. În zilele care urmează este necesar să creezi o balanță mai echilibrată între rutina ta de lucru și starea ta de bine fizic și psihic, altfel este posibil să clachezi. Când se află în Vărsător, Mercur, planeta care te conduce,  poate fi aliatul tău dacă iei hotărârile potrivite, dar poate fi la fel de bine și adversarul tău, dacă nu ai grijă de sănătatea ta. 

Balanța

Mercur în Vărsător este legat în cazul tău de dragoste, sex și distracție, stimulându-ți o atitudine mai non-conformistă și mai liberă decât ai de obicei. zilele cât Mercur traversează Vărsătorul vor fi destul de excitante pentru tine, chiar și în perioada lui retrogradă, când vei avea parte de o iubire cu năbădăi. Vei petrece multă vreme cu iubitul, te vei elibera de inhibiții și vei încerca lucruri cu totul noi pentru tine, care îți vor aprinde imaginația. Este o perioadă în care simți că te reinventezi, că descoperi laturi ale vieții pe care nici măcar nu le bănuiai. Ai grijă, însă, la excese și nu pierde din vedere responsabilitățile, dacă nu vrei să regreți mai târziu.

Scorpionul

Pentru tine, Mercur în Vărsător va aduce o perioadă de introspecție, în care te vei concentra mai mult pe viața ta familială. Vei retrăi amintiri importante din trecut și vei face un bilanț al lucrurilor care s-au întâmplat în ultimul timp în viața ta, încercând să vezi în ce fel ți-au influențat dezvoltarea personală și evoluția spirituală. S-ar putea să-ți dai seama că sunt lucruri pe care vrei să le schimbi, relații la care vrei să renunți, pentru că te țin în loc. Perioada cât Mercur se află în Vărsător te vei simți introvertită, chiar anti-socială, dar va fi foarte importantă pentru tine. Îți vei pune ordine în gânduri, vei lua decizii, vei petrece mai mult timp cu persoanele care contează pentru tine și te vei debarasa de relațiile nefolositoare sau toxice. 

Săgetătorul

Mercur în Vărsător îți dă ocazia de a reînnoda relații pe care le-ai neglijat, dar care îți sunt utile, fie pentru ascensiunea socială, fie pentru dezvoltarea ta profesională sau spirituală. Este o perioadă în care vei avea multe întâlniri, vei trimite multe mesaje și vei vorbi foarte des la telefon. dar nimic din toate acestea nu-ți displace. Firea ta veselă și deschisă va fi pusă în valoare în prezența altor persoane, iar pe parcurs se vor ivi ocazii importante de a te afirma în ochii celorlalți, de a-ți găsi iubirea sau de a primi un job ideal. Dar nu uita să-ți dedici un timp în care să stai numai cu tine și să te regăsești, pentru că Mercur în Vărsător te poate predispune la superficialitate și excese. 

Capricornul

Este o perioadă încărcată pentru tine, mai ales că astrele se înghesuie în zodia ta. Saturn, Jupiter, Pluto si ceva mai târziu Marte vor staționa o perioadă  mai lungă sau mai scurtă în semnul tău, ceea ce va aduce importante schimbări pentru tine. Mercur în Vărsător te influențează indirect, ajutându-te să pui ceva mai multă ordine în viața ta, să lași să treacă lucrurile nesemnificative și să te concentrezi pe aspectele importante în muncă și în relații. Latura romantică va fi influențată, în mod deosebit, de tranzitul lui Mercur prin Vărsător, pentru că vei deveni mai comunicativă și mai inspirată și vei atrage mai mulți potențiali parteneri în jurul tău. 

Vărsătorul

Cu Mercur în semnul tău, sigur vei beneficia de schimbări importante, care vor începe din interiorul tău și se vor extinde în jur, făcându-ți viața mai frumoasă. Sentimentele contradictorii pe care le-ai avut în ultimul timp se vor domoli, iar confuzia și indecizia te vor părăsi. Mintea ta va deveni mai clară ca oricând, pentru că Mercur îndepărtează toate reziduurile ce îți întunecă gândirea. Acest proces ce a început de la mijlocul lunii ianuarie va continua în februarie și martie, ducând la o evoluție importantă în viața ta personală și profesională. Te vei simți mai împăcată cu tine însăți, iar relațiile cu ceilalți vor deveni mai bogate și mai autentice. 

Peștii

În februarie și martie, Mercur va oscila între Vărsător și zodia ta, de aceea vei resimți acut efectele sale, care nu vor fi mereu pozitive. Atâta timp cât se află în Vărsător, Mercur te va conecta cu zonele tale profunde, inconștiente, de aceea vei avea acces la resurse emoționale incredibile, care te vor ajuta să treci peste obstacole, să întârești relațiile cu anumite persoane și să-ți dezvolți intuiția. Dar îți va da și o stare de izolare și singurătate, în care vei simți că nimeni nu te înțelege și vei experimenta frecvent un anumit grad de vulnerabilitate emoțională. De aceea, trebuie să ai grijă de tine în această perioadă, să-ți găsești momente în care să meditezi, să reflectezi și să te odihnești. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
Cine este sufletul tău pereche de care te leagă o lecție karmică, în funcție de semnul zodiacal
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (26)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.