Horoscop
Înapoi la

Mercur intră în retrograd. Toate planurile zodiilor sunt date peste cap!

Redactor Andreea Baluteanu

Da, a venit din nou acea perioadă a anului, și nu vorbim despre Paște! Mercur intră în retrograd, transformându-ne viețile în adevărate surse de haos. E timpul să abandonezi orice speranță ca planurile tale să se desfășoare într-un mod armonios, pentru că nu faci decât să te amăgești în van!

Descoperă mai jos cât va dura perioada de Mercur retrograd din 2017 și care sunt sfaturile astrologilor pentru a trece cu bine peste acest hop!

Mercur e din nou în retrograd și se joacă cu planurile tale!

Nu a trecut mult de când ai auzit ultima dată cuvintele „normal că îmi merge prost în viață, Mercur e în retrograd”. Dacă ai trăit și tu sub apăsarea mișcării retrograde a planetei, avem o veste proastă pentru tine: se întâmplă din nou și e destul de aproape: Mercur în retrograd începe pe 9 aprilie și va dura până pe 4 mai! Da, e vorba de aproape o lună de teroare!

mercur retrograd 2017

Mai mult, Mercur în retrograd începe în zodia Taur, ceea ce înseamnă că, pe lângă faptul că planurile ni se vor complica, vom avea de-a face și cu o evoluție extrem de lentă a situației. Cu alte cuvinte, chiar dacă vom încerca să punem la punct ceea ce tocmai s-a stricat, va trebui să așteptăm mult până ce rezultatele vor fi vizibile!

Mercur în retrograd a stârnit teamă printre pasionații de astrologie și din cauza faptului că afectează toate zodiile. Nu există semn care să nu fie influențat în mod negativ de această conjunctură astrală!

În primul rând, vor fi bulversate toate domeniile care țin de comunicare, dat fiind faptul că vorbim despre Mercur, planeta responsabilă cu cuvintele, cu convingerea și cu înțelegerile verbale. Nu e de mirare că vei avea parte de tot felul de neînțelegeri, confuzii și chiar conflicte referitoare la ceea ce stabilești în scris sau pe cale orală. Teme-te însă și de mijloacele de comunicare și de aparatura modernă: ori vor da rateuri, ori te vor conduce pe tine pe o pistă cu totul greșită.

De asemenea, nu putem uita nici de perioada de 6 zile în care Mercur în retrograd se suprapune peste Venus în retrograd. Impulsivitatea ta în dragoste va fi dublată de neînțelegeri; aşteaptă-te la tot felul de aventuri care nu vor duce nicăieri. Dimpotrivă, vor provoca foarte multă suferință. Fecioara, Capricornul si Berbecul vor avea cel mai mult de tras, iar infidelitatea in relatie nu este exclusă.

femeie confuza

Cu toate acestea, situația nu este atât de neagră precum crezi, dacă ești înarmată strategic împotriva sa. Principalul sfat al astrologilor este să încerci, pe cât posibil, să nu faci niciun plan în această perioadă, să fii cât mai deschisă și mai adaptabilă. Nu semna acte, nu încheia contracte și ține-te departe de operații sau intervenții medicale, deoarece și doctorii sunt afectați de Mercur în retrograd.

De partea cealaltă, în cazul în care nu poți renunța la călătorii sau la deplasări în interes de serviciu, la noi responsabilități în sfera profesională sau la un job proaspăt, astrologii te îndeamnă să planifici cu atenție. Ia în calcul orice mică dereglare care ar putea apărea (pentru că vor exista) și încearcă să găsești o soluție preventivă. Vei avea parte de bagaje pierdute, de poziții profesionale noi care nu sunt ceea ce par și de întârzieri din belșug.

Ai grijă și de starea ta spirituală. Cu atâtea planuri care cad în jurul tău, e bine să îți păstrezi zen-ul, să nu intri în conflict cu colegii, cu familia sau cu iubitul doar pentru că ți-a fost anulată comanda la pantofii aceia superbi reduși cu 90%. Privește această perioadă ca pe o intervenție bine-venită a neașteptatului în viața ta, ca pe o schimbare care îți va șterge de praf rutina existențială.

De asemenea, nu uita să pui deoparte o sumă de bani, deoarece e posibil ca toate aceste planuri date peste cap să te coste bani pentru a putea fi refăcute. Da, e o perioadă grea, dar se va dovedi la fel pentru toată lumea și, cel mai important, va trece.

Mercur în retrograd e o etapă de nesiguranță, de schimbare și de conflicte. Tu crezi în influența sa? Dacă da, cum ai de gând să îi faci față?

Surse foto: IStock

Articolul urmator De ce sunt Berbecii atât de greu de înțeles

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (33)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.