Horoscop
Înapoi la

Mercur intră în retrograd: tulburări sufletești, iubiri platonice și despărțiri definitive pentru zodii

Mercur intră în retrograd: tulburări sufletești, iubiri platonice și despărțiri definitive pentru zodii

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Atunci când Mercur este aproape de Soare, poți avea impresia că se mișcă invers față de direcția lui obișnuită, de aceea se spune că este retrograd. Cum mica planetă guvernează buna comunicare, călătoriile, negocierile și mersul firesc și ușor al lucrurilor, atunci când intră în retrograd, toate acestea sunt afectate. Apar neînțelegeri, dificultăți în atingerea scopurilor și piedici în calea sentimentelor. Începând cu 31 octombrie, când Mercur intră în retrograd pentru a treia oară în acest an, viața zodiilor se va schimba, în special în ceea ce privește relațiile.

mercur retrograd

Berbecul nu își ia angajamente

Pentru Berbec,urmează o perioadă în care va primi propuneri de a intra în relații de lungă durată, fie că este vorba de afaceri sau de sentimente. Acest lucru îl sperie, pentru că nu se simte pregătit de o legătură stabilă, ci vrea să facă lucrurile în ritmul său. Iată de ce se va retrage, atât din contextele care presupun o muncă susținută, cât și din relațiile romantice care devin prea presante. Libertatea primează, așa că s-ar putea ca unele legături de dragoste ale nativilor Berbec să ia sfârșit în luna ce vine.

Taurul iubește pe ascuns

Pentru Taur urmează  o perioadă de frământări, pentru că nu are curajul să-și mărturisească sentimentele față de o persoană semnificativă. Poate că este vorba de timiditate, de teama că va fi respins sau de faptul că se află deja într-o legătură. Cert este că Taurul se menține într-o iubire platonică. Mercur retrograd nu-l ajută prea mult să se dezvăluie și îi produce confuzie și neputința de a lua o decizie clară.

Gemenii sunt nehotărâți

Nici Gemenii nu sunt prea fermi pe pozițiile lor în ceea ce privește relația de cuplu și cea profesională. În perioada următoare vor primi o ofertă avantajoasă de angajare, dar beneficiile actualului loc de muncă îi fac să ezite în fața schimbării. Deși își doresc o evoluție în carieră, Gemenii nu se pot smulge din locul cald în care se află acum. Pe plan sentimental, sunt la fel de nehotărâți și nu găsesc puterea de a merge mai departe cu unele relații, nici să se rupă de persoanele respective. Mercur retrograd îi ține blocați în anumite situații din care nu se pot elibera fără efort și sacrificii.

Racul este rănit în dragoste

Mercur retrograd aduce vești proaste pentru nativii Raci care abia începuseră o relație de iubire: fie persoana de care s-au îndrăgostit nu le răspunde cu suficientă implicare, fie apar nepotriviri de caracter și conflicte, Iată de ce pe perioada tranziției retrograde a lui Mercur unele cupluri își vor spune adio. Nici în cazul relațiilor mai vechi lucrurile nu stau foarte bine. Iubirea nu mai este ca la început și bate un vânt de dezamăgire și infidelitate, care va provoca suferințe în viața Racului.

Leul este orbit de sentimente

Efectul lui Mercur retrograd în viața Leului este destul de dramatic. Nativii Lei abandonează gândirea clară și judecata rațională în favoarea unor sentimente dezlănțuite, majoritatea negative. Gelozia față de partener, neîncrederea în colegi și prieteni, resentimentele față de șefi și colaboratori, toate ies la suprafață dintr-un filon comun, declanșând adevărate războaie pe plan fizic, dar și în viața emoțională a Leului. Este posibil ca în perioada următoare Leul să suporte consecințele unor comportamente impulsive, care îi îndepărtează pe apropiați și produc repercusiuni la locul de muncă.

Fecioara își pierde inspirația

Dacă până acum Fecioara a avut succese profesionale și o viață sentimentală pașnică, Mercur retrograd este pe cale să schimbe lucrurile. Pe parcursul lunii noiembrie, până când planeta iese din poziția sa retrogradă, Fecioara va întâmpina tot felul de probleme legate de colaboratorii de afaceri, de spațiul profesional și de resursele financiare. S-ar putea să fie nevoie să amâne un proiect pe care dorea foarte mult să-l înceapă acum. În ceea ce privește relațiile, o posibilitate romantică dispare, înainte chiar să fi început. Persoanele față de care Fecioarele aveau anumite interese de dragoste pleacă în altă parte, se mută cu serviciul sau își găsesc alți parteneri.

Balanța nu mai are răbdare

Pentru Balanță, Mercur retrograd aduce lentoare și întârzieri în tot ceea ce-și propun să facă nativii acestei zodii. Răspunsurile legate de carieră, de sănătate sau de relațiile romantice se lasă așteptate, iar Balanța se simte pusă la zid și condamnată la izolare. Va fi nevoie să stea mai mult acasă, din cauza unor probleme de sănătate care nu se rezolvă așa ușor precum credea. Partenerul este foarte ocupat și nu-i poate acorda suficientă atenție, viața socială este nulă, iar la serviciu apar tot felul de blocaje și se întrevede o perioadă foarte aglomerată. Abia după mijlocul lunii noiembrie influențele lui Mercur se diminuează și lucrurile încep să meargă mai ușor.

Scorpionul reaprinde o flacără veche

Comunicarea nu este punctul forte al Scorpionului în perioada care urmează, din cauza efectelor capricioase ale lui Mercur retrograd. Iată de ce pot apărea neînțelegeri sau chiar rupturi în relațiile actuale de iubire ale Scorpionului. Dacă se grăbește să ia decizii și trage concluzii pripite, Scorpionul va produce daune iremediabile în viața sa sentimentală. Este adevărat că apar la orizont unele ocazii romantice, dar Scorpionul trebuie să le trateze cu precauție. Mai ales dacă este vorba de sentimente mai vechi, care par să reînvie, Scorpionii trebuie să fie atenți și să nu devină prea nostalgici, pentru că ar putea fi o simplă iluzie. Ademenirea trecutului poate fi tentantă, dar o relație bazată pe trecut s-ar putea să nu dureze în viitor.

Săgetătorul vrea mai multă aventură

În perioada care urmează, Săgetătorul va fi tentat să se arunce în experiențe nonconformiste și să caute senzații tari. Dar spiritul său liber s-ar putea să se ciocnească de tendințele conservatoare ale partenerului și să producă adevărate scântei. Este posibil ca unele relații să aibă de suferit din cauza impulsivității Săgetătorului și a lipsei de atenție și considerație față de sentimentele celorlalți. Graba sa de a trăi din plin și de a căuta noi provocări i-ar putea aduce Săgetătorului unele accidente și conflicte în viața profesională.

Capricornul își pierde capul

Mercur retrograd îi joacă feste Capricornului, care devine din ce în ce mai confuz legat de sentimentele sale și de deciziile pe care trebuie să le ia. Deși este o perioadă de muncă intensă la serviciu și provocări în viața sentimentală, Capricornul nu se poate decide încotro să meargă, uită lucruri și are întârzieri pe toate planurile. O prezență tulburătoare în aria romantică pune capac acestei stări de confuzie. Cu toate că iubirea se menține la nivel platonic, Capricornul este din ce în ce mai bulversat de emoțiile pe care i le trezește o anumită persoană și nu-și poate controla sentimentele.

chip de femeie

Vărsătorul se simte neînțeles

Deși Vărsătorul este un bun comunicator, prezența lui Mercur retrograd îl blochează, făcând ca mesajele sale să nu ajungă la ceilalți sau să fie distorsionate. Iată de ce apar probleme în relația cu partenerul, în special în privința unor aspecte financiare, dar și a rolurilor și responsabilităților în cadrul căminului. Vărsătorul se simte mult prea încărcat atât acasă, cât și la serviciu și nu găsește ajutor la nimeni. Senzația sa generală este de a nu fi ascultat și înțeles și de a trebui să-și sacrifice liniștea și nevoile emoționale în beneficiul altora. Zilele următoare ar putea declanșa o criză în sufletul Vărsătorului, cu efecte adânci asupra relațiilor sale.

Peștii nu găsesc soluții

Pentru Pești, Mercur are un efect nefast, întrucât le afectează intuiția și empatia, pe care se bazează predominant relațiile lor și modul de a interacționa cu lumea. De aceea, este posibil să se găsească în fața unor provocări emoționale majore și să nu știe cum să le răspundă. Anumite persoane din anturajul lor i-ar putea trăda pe Pești, care vor face față foarte greu dezamăgirii. Pe de altă parte, nici în viața lor romantică lucrurile nu sunt prea roz, singura alinare venind de la copii sau de la alți membri ai familiei. Către sfârșitul perioadei retrograde a lui Mercur, lucrurile se mai liniștesc și Peștii se pot baza din nou pe inteligența lor emoțională.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Dușmanii de moarte ai Berbecului! Cu cine nu se înțelege niciodată
Treci repede peste despartiri?
Incepe quiz
Treci repede peste despartiri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (18)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.