Horoscop
Înapoi la

Patru semne zodiacale care vor fi puternic afectate de retrogradarea lui Mercur din această primăvară

Patru semne zodiacale care vor fi puternic afectate de retrogradarea lui Mercur din această primăvară

Ramona Jurubita

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de astrologie la ‘Școala de Astrologie Fidelia’, cea mai veche școală de astrologie din...

Părea că valurile agitate ale vieții s-au liniștit și că toți nativii zodiacului pot trăi fără griji și probleme. Visul frumos se va termina odată cu retrogradarea lui Mercur și cu efectele pe care le aduce această mișcare astrală, în perioada 10 mai – 3 iunie. Această planetă guvernează Gemenii care sunt profund gânditori și Fecioarele care sunt extrem de organizate, așa că este asociată cu procesele gândirii, comunicarea, călătoriile și tehnologia.

Când se află în retrogradare, toată lumea va avea parte de mici neînțelegeri, toți vom face gafe la locul de muncă, ne vom simți presați de anumite situații, vom întârzia la întâlniri importante și vom rata călătorii care erau planificate cu mult timp în urmă. Din păcate, nu putem evita în niciun fel tensiunile aduse de Mercur Retrograd, dar le putem trăi cu detașare dacă știm dinainte la ce să ne așteptăm.
Această perioadă complicată nu va ierta pe nimeni, dar patru semne zodiacale vor fi mai afectate decât celelalte.

Portret al unei femei temătoare, care privește în jos, în timp ce stă cu mâinile încrucișate.

Începutul ciclului de retrogradare va fi încadrat în sezonul Taurului și va aduce slăbiciuni amoroase și confuzie, impulsionând unele persoane să se întoarcă la fostele iubiri. Intrarea în sezonul Gemenilor se va face tot sub influențele lui Mercur retrograd care va atrage după sine dificultățile de comunicare, greșeli de exprimare și probleme legate de interacțiunile dintre oameni.

Iată cine va avea cea mai mare nevoie de răbdare și de tărie de caracter ca să poată trece cu bine peste retrogradarea lui Mercur din această primăvară:

Taur

Trebuie să fii foarte atent/ă unde îți irosești banii și energia. Asigură-te că verifici cu atenție scadențele facturilor și că plătești totul la timp, iar abia apoi fă-ți planuri cu resursele rămase. Casa veniturilor îți va fi profund afectată de acestă mișcare a lui Mercur și ești în pericol să pierzi mai mult decât ai plănuit.

„Sunt mari șanse să apară ghinionul în plan financiar între 10 și 22 mai. Schimburile de bani care vor avea loc vor fi o reflectare directă a problemelor de încredere în sine ale Taurului.”, a spus astrologul Ryan Marquardt pentru Bustle.

Identitatea de sine îți va fi zdruncinată în a doua parte a lunii mai și vei avea nevoie de timp pentru a înțelege ce se întâmplă cu tine, care este scopul tău în viață și în ce direcție te îndrepți. Nu lăsa acest sentiment de confuzie să îți distrugă relațiile cu oamenii din jur și încearcă să îți păstrezi coerența în comunicare.

Gemeni

Pregătește-te pentru o criză existențială și înarmează-te cu mult calm și răbdare. Mercur retrograd va intra în zodia ta la jumătatea lunii mai și te va face să ai mari îndoieli cu privire la scopul tău pe acestă lume. Poți depăși momentele grele dacă apelezi la ajutorul prietenilor și dacă îți pui capul pe pieptul unei persoane din familie. Părerile celorlalți îți pot da încredere în tine, făcându-te să renunți la negativitate și să scapi de anxietate.

„Mercur retrograd îi va ține pe Gemeni într-un spațiu foarte introspectiv, care este un teritoriu inconfortabil pentru ei. S-ar putea să înceapă să se simtă prinși în capcană de gândurile lor. Va fi nevoie ca Gemenii să renunțe temporar la viața lor socială și să se concentreze pe vindecarea nesiguranței.", a explicat astrologul Ryan Marquardt.

Concentrarea pe sine poate fi mai importantă decât autocritica și poate aduce beneficii mai multe decât mersul la psiholog.

Fecioară

Orice pas greșit poate face ravagii în viața ta socială, având în vedere că energiile negative ale lui Mercur retrograd îți vor afecta, în principal, imaginea publică. Ar fi bine să stai departe de rețelele sociale și să nu încarci în mediul online postări care te-ar putea face să scazi în ochii altora. Păstrează discreția în această perioadă, nu te afișa în societate cu ținute extravagante și nu îți argumenta opiniile contradictorii.

Abține-te de la comentarii inutile și comunică doar cu persoanele care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine, chiar dacă asta înseamnă să rupi legăturile cu anumiți indivizi.

Conform spuselui specialistului în astrologie Ryan Marquardt, „probabilitatea unei comunicări defectuoase care să ducă la o situație jenantă în public este puternică", iar problemele pot fi evitate dacă stai mai mult acasă. Nu este cazul să te izolezi complet, ci doar să fii mai reținut/ă.

Pești

Mercur retrograd se va afla în casa familiei tale, iar dramele domestice vor fi la ordinea zilei. Încearcă să stai departe de conflicte și să îți controlezi limbajul, ca să nu rănești oamenii pe care îi iubești.

„Evoluții ciudate ar putea să apară în familie, iar acest lucru necesită o atenție imediată. Nu este un moment bun pentru Pești să se mute de acasă, pentru că probabil vor regreta ceva în legătură cu noua locuință.", a adăugat Ryan Marquardt.

În plus, îți va fi afectată și sfera comunicării, iar confuzia se va instala în mintea ta, împiedicându-te să te exprimi clar și să procesezi informațiile în mod corect. Vei face multe lucruri necugetate dacă nu analizezi înainte posibilele consecințe. E ca și cum te apuci să montezi mobilă fără să ții cont de instrucțiuni și la final realizezi că ai greșit totul. O vei da în bară de multe ori în această perioadă și vei regreta că nu ai ascultat de sfaturile celor mai înțelepți.

Indiferent de semnul zodiacal sub care te afli, trebuie să te pregătești de clipe neplăcute și să nu te descurajezi dacă eșuezi în planurile tale. Orice moment de cumpănă prevestește o mare binecuvântare, iar odată ce influențele acestei mișcări astrale vor dispărea, toate problemele vor fi date uitării. Păstrează-ți zâmbetul pe buze ca să ții la distanță ghinionul!😊

Află în ce perioadă mai este Mercur Retrograd în anul 2022

Surse articol: BustleThepeakHypebae

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.