Horoscop
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Saturn și Pluto intră în retrograd în același timp. Începe o nouă eră pentru zodii

Joi, 03.05.2018
de Ana Munteanu

Din aprilie până în septembrie 2018, atât Saturn, cât și Pluto intră în mișcare retrogradă, în semnul Capricornului. Din punct de vedere astrologic, cei doi ne provoacă la cele mai dure, dar și cele mai pline de satisfacție lecții de viață și contribuie enorm la creșterea și transformarea noastră individuală.

Sub influența acestui ciclu retrograd și fiind aflați în același semn zodiacal, Saturn și Pluto vor lucra îndeaproape împreună în întreg intervalul aprilie-septembrie 2018. Această combinație extrem de puternică de energie planetară va declanșa schimbări uriașe, mai ales în perioada 2019-2020. Cu toate acestea, cel mai probabil vom începe să simțim aceste transformări încă din perioada imediat următoare.

Saturn în retrograd ne face să reflectăm asupra acțiunilor noastre din trecut și să tragem niște concluzii care să ne fie lecție de viață pentru tot restul vieții.

Pluto retrograd va face cam același lucru ca și Saturn, dar cu o abordare ușor diferită. În vreme ce Saturn se concentrează pe asumarea responsabilității pentru acțiunile noastre din trecut, Pluto ne determină să săpăm mai adânc și să ne dăm seama ce ne-a făcut să procedăm așa.

Saturn și Pluto intră în retrograd în același timp - cum sunt afectate zodiile

Saturn și Pluto intră în retrograd în același timp - cum sunt afectate zodiile

Berbec

Este o perioadă a schimbărilor majore de atitudine pentru tine. Vei învăța să nu mai acționezi atât de impulsiv și agresiv, vei învăța să te gândești înainte să faci lucruri care să-ți aducă ție bine, dar care să îi rănească pe alții.

Taur

Ai avut multe dezamăgiri până acum, dar asta pentru că nu îți iei viața în propriile mâini și aștepți doar să se rezolve toate de la sine. Acum este șansa ta să îți rescrii povestea vieții. Uită-te în urmă, vezi ce ai greșit, pune punct și… de la capăt!

Gemeni

Tu deja treci, de câteva luni bune, prin niște schimbări destul de importante, fie că e vorba de viața sentimentală, de muncă, sănătate sau chiar toate deodată. Dublul retrograd reprezintă perioada ideală pentru tine în care să-ți direcționezi energia într-o direcție aducătoare de beneficii pe toate planurile.

Rac

În sfârșit ți-ai luat inima în dinți, ai lăsat deoparte sensibilitatea aia exagerată care nu făcea decât să te tragă în spate și ai început să faci ce este bine pentru tine, nu pentru ceilalți. Cu toate acestea, stai mereu cu picioarele pe pământ. Nu ești cel mai matur semn zodiacal, deși câteodată chiar crezi asta despre tine. Dacă te arunci prea tare cu capul înainte, nu vei avea decât de suferit. Să ai mereu în minte greșelile trecutului!

Leu

La tine nu vor fi schimbări vizibile celor din jur, dar în sinea ta se vor petrece multe. Saturn retrograd te ține un pic pe loc și te face să te gândești mai profund decât îți stă în fire la răni mai vechi, la momente de răscruce din trecutul tău, care te blochează, te tot bântuie și nu te lasă să faci pași majori înainte, care te împiedică să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta.

 saturn si pluto retrograd

Fecioară

Ai început de ceva timp să-ți faci o analiză profundă asupra vieții tale de până acum: să vezi ce ai greșit, față de tine și față de cei din jur, și să încerci să nu mai repeți, pe cât posibil. Saturn și Pluto în retrograd te vor împinge de la spate să-ți reconstruiești viața, cu învățăturile de rigoare din greșelile trecutului. Pentru prima dată în viață, vei ieși din zona ta de confort și vei îndrăzni mai mult.

Balanță

Acest dublu retrograd îți afectează viața încet, dar sigur. Schimbările survenite în intervalul aprilie-septembrie 2018 le vei conștientiza abia la finalul acestei perioade. Pentru binele tău, ai face bine să tragi concluziile de rigoare, să îmbrățișezi evoluția și să nu te mai întorci la ceea ce a fost.

Scorpion

Vulnerabilitatea de care dai dovadă în mod normal va fi accentuată în această perioadă. Pluto, planeta dragostei divine, a morții și a renașterii, te va face să despici firul în patru și să îți privești acțiunile din trecut într-o manieră mai obiectivă ca oricând. Astfel, vei înțelege, în sfârșit, de ce relația de dragoste nu a mers, de ce ai avut mereu o problemă de comunicare cu anumiți oameni.

Săgetător

Saturn și Pluto în retrograd te vor face să devii, în sfârșit, un om responsabil și mai puțin neglijent. Cei din jur vor aprecia nespus această schimbare și nu vor ezista să îți aducă asta la cunoștință. Lucruri bune vin în viețile celor care realizează că răul petrecut până la final de 2017 poate fi transformat acum în favoarea lor!

Capricorn

Rănile trecutului se vindecă. Și asta pentru că înveți să te lași în voia destinului, să nu te mai agăți de ele. Înveți să profiți de orice oportunitate pe care ți-o aruncă viața în cale, să faci pași mari și siguri înainte, lucru care nu-ți poate asigura decât succesul profesional atât de mult râvnit.

Vărsător

Toată viața ai încercat, cu succes, să știi totul despre alții, dar despre tine nu. Cele două planete aflate în mișcare retrogradă te vor ajuta să bifezi un lucru pe care nu l-ai făcut până acum: introspecția. La finalul acestei călătorii minunate, vei fi extrem de recunoscătoare Universului pentru oportunitatea oferită.

Pești

Energia vindecătoare a lui Saturn retrograd, intensificată puternic de acțiunea lui Pluto retrograd, te va ajuta să-i ierți pe cei care ți-au greșit și, cel mai important, să te ierți pe tine pentru că te-ai lăsat atâta vreme afectată de gesturile celor din jur. Examinează-te cu atenție, vezi ce funcționează și ce nu - pentru binele tău psihic - și renaște!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!