Horoscop
Înapoi la

Sinastria: ce reprezintă și cum ne influențează

Sinastria: ce reprezintă și cum ne influențează

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ce este sinastria? Carl Jung a rezumat-o succint: „întânirea a două personalități este precum contactul dintre două substanțe chimice: dacă există vreo reacție, ambele sunt transformate”. Ideea că două personalități distincte sunt comparate cu două substanțe chimice separate, din care, atunci când sunt combinate, rezultă o reacție de transformare, este foarte aproape de ideea din spatele sinastriei. Potrivit realmofastrology.com, Carl Jung, un maestru al astrologiei, a folosit sinastria în viața sa de zi cu zi.

Ce reprezintă sinastria

În linii mari, ideea din spatele sinastriei este că hărțile natale sunt similare cu semnătura sau amprenta unică. Harta natală poate fi asemănată cu un instantaneu al cosmosului în momentul în care individul își trage prima suflare pe această lume. În momentul în care două hărți natale ale unor persoane sunt suprapuse, ele pot fi măsurate și comparate. Dinamica relațiilor poate fi scoasă la lumină prin referirea la modele geometrice.

Făcând acest lucru, li se oferă celor doi indivizi posibilitatea de a se înțelege unul pe celălalt, de a explora dinamica ce stă la baza relației lor. Această „reacție” poate cuprinde întregul spectru al emoțiilor umane, cum ar fi dragostea, ura, respingerea, dorința, simpatia și antipatia. Transformarea are loc atunci când ambii indivizi ajung într-un loc în care se pot vedea reciproc mai compătimitor, ca urmare a acestei comparații între hărțile natale.

Ce putem afla din interpretarea unei sinastrii

- tipul de relație dintre cele două persoane implicate;
- modul în care cele două persoane se completează și se ajută, dar și domeniile unde pot apărea eventuale conflicte și felul în care pot fi ele atenuate;
- cuantificarea gradului de compatibilitate și dacă există un avantaj reciproc (calitativ) pentru ambele părți.

Diferența dintre sinastrie și harta compusă

Sinastria se referă la studiul astrologic al relațiilor. Conform elsaelsa.com, există mai multe tehnici și fiecare dintre ele are propriile merite. O diagramă de sinastrie sau o „comparație grafică” presupune verificarea modului în care planetele unei persoane se asociază cu cele ale altei persoane și interpretarea rezultatului. 

De exemplu, oamenii care au planeta Jupiter în conjuncție cu una dintre planetele tale personale au șanse 100% să aibă o relație foarte bună cu tine.

Trebuie să fii foarte atentă atunci când analizezi harta natală din punctul de vedere al sinastriei. Aceasta va arăta dacă există o interacțiune între două persoane, însă modul în care acțiunea reciprocă se petrece va depinde de alegerile fiecărui om. Pentru a realiza sinastria, tot ce ai de făcut este să compari harta ta natală cu cea a altei persoane, astfel încât să rezulte o diagramă a relației.

O hartă compusă este o diagramă a punctelor medii între cele două hărți. Punctul matematic dintre cele două referințe ale Soarelui se numește în sinastrie Soarele compus. Pe de altă parte, punctul mijlociu dintre cele două referințe ale Lunii devine Luna compusă și așa mai departe.

Diferența este că una dintre metode (comparația) va arăta modul în care doi oameni interacționează și se influențează reciproc. Cealaltă metodă (compusul) oferă informații despre relația în sine și despre scop. Două persoane se pot simți bine una în preajma celeilalte, însă, pe de altă parte, pot avea o relație dificilă și plină de impedimente. 

Dacă începi o relație, diagrama compusă este ideală pentru a afla dacă se preconizează a fi una de viitor sau nu!

Sinastria... pas cu pas

Fără îndoială, sinastria este un limbaj complex de simboluri și arhetipuri care reprezintă scheletul unei relații. Este mai mult decât o simplă comparație a semnelor astrologice. Semnele Soarelui reprezintă doar o parte din astrologie. Sinastria presupune o privire de ansamblu a hărții natale, care este formată din cele 10 planete și cele 12 zodii.

Unii astrologi au folosit și alte puncte de referință, cum ar fi asteroizii, punctele mediane și componente occidentale, pentru a adăuga un alt nivel de analiză. Ceea ce face ca sinastria să fie analizată într-un mod autentic este că relația dintre două persoane nu stagnează niciodată. Ea evoluează în mod constant, ca universul și stelele care o influențează.

De exemplu, relațiile romantice au o trăsătură aparte. Acestea pot fi analizate destul de ușor de ochiul antrenat. Aspectele romantice implică, de obicei, planetele personale feminine și masculine care se interconectează sub forma unei conjuncții, a unei opoziții, pătrat, trigon sau sextil. Aspectele dure, cum ar fi conjuncția, opoziția sau pătratul, produc o scânteie imediată sau o „reacție” între cei doi indivizi, în timp ce aspectele moi, cum ar fi trigonul și sextilul, sunt mai plăcute și nu atât de evidente. 

Aspecte din mitologie

Astrologic vorbind, atunci când ne referim la dragoste și atracție, planetele Venus și Marte sunt cele mai reprezentative. Desigur, cu toții ne dorim un aspect bun al lui Venus sau Marte atunci când încercăm să ne conturăm relația cu iubitul sau iubita. Cele două planete au fost caracterizate în astrologie drept „focuri de artificii”.

Acest aspect firesc al atracției garantează doar un strat superficial al relației și nu poate fi piatra de temelie a unei legături amoroase de durată. Venus și Marte reprezintă plăcerile fizice și carnale ale relației de dragoste.

În mitologie, Venus era căsătorită cu un alt zeu, cel al focului, numit Vulcan. Se spune că nu a fost o căsătorie din dragoste. Venus a avut numeroase aventuri cu alți bărbați și zei, iar Marte era unul dintre amorezi, precum și tatăl multor copii ai ei: Timor, Concordia, Metus și infamul Cupidon.

Acest lucru poate explica de ce virilitatea este atribuită conexiunii dintre Venus și Marte. Aventurile ei extraconjugale nu s-au limitat doar la Marte. Venus s-a iubit și cu Mercur, Jupiter, Adonis și Anchises. Din punct de vedere mitologic, fidelitatea nu era un factor major atunci când se vorbea despre relația dintre Venus și Marte.

De alfel, durabilitatea nu poate rezulta din acest aspect al sinatriei. Acesta este motivul pentru care este atât de important să privim graficul ca pe un întreg. Desigur, planetele exterioare care seamănă cu planetele personale ale celor două hărți arată o imagine de ansamblu.

Longevitatea este piesa de bază a unei relații și se încadrează în domeniul lui Saturn. Planeta Saturn interacționează cu planetele personale sau cu punctele de diagramă în sinastrie și este un element esențial în orice relație pe termen lung, fie că este vorba de soț, părinte, copil, prieten sau angajator. Zeul paternal al structurii, tradiției și restricției este extrem de important în zona iubirii și a angajamentului pe termen lung.

Știai toate aceste lucruri despre sinastrie? Ei bine, acest studiu astrologic te va ajuta să stabilești gradul de compatibilitate dintre tine și altă persoană, indiferent dacă este vorba de o relație sentimentală, amicală sau profesională! 

Articolul urmator
Fazele Lunii. Ritualuri care te ajută să canalizezi energiile și magia în viața ta
Fazele Lunii. Ritualuri care te ajută să canalizezi energiile și magia în viața ta
Ce faza a lunii te reprezinta?
Incepe quiz
Ce faza a lunii te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.