Horoscop
Înapoi la

Top 3 cele mai invidioase zodii

Redactor Andreea Baluteanu

Faptul că invidia e un sentiment nesănătos nu poate fi contestat de nimeni, cu atât mai puțin de cei care îl resimt. Invidia e acaparatoare, asfixiantă, te face să te îndoiești de tine și să te simți mizerabil, mai ales atunci când centrul preocupărilor ei este o persoană apropiată ție!

În același timp, nu putem nega că am fost cu toții sclavi ai invidiei, la un moment dat în viață! Iar astrele sunt de părere că unele dintre noi suntem mai înclinate spre a fi invidioase decât celelalte: iată topul celor mai invidioase zodii!

Top 3 zodii care cad mereu în capcana invidiei

Nu ai ce să le faci: pentru ele, invidia e mereu un coșmar!

femei invidioase

Locul întâi: Fecioară

Dacă ar fi să acordăm premiul întâi cu coroniță unei zodii, în ceea ce privește invidia, aceea ar fi Fecioara. Deși nimeni nu îi poate contesta bunătatea și sufletul nobil, acest semn astrologic se numără printre cele mai predispuse la a cădea în capcana sentimentului oribil despre care vorbim azi.

Pentru Fecioare, înclinația spre perfecționism este cea care stă la baza invidiei din suflet. Cu cât vrea să fie mai bună, cu atât Fecioara se va compara mai abitir cu cei din jur, descoperind că ajunge aproape întotdeauna pe locul al doilea. De vină este intoleranța pe care o manifestă adesea față de sine, dar pe care nu aplică cu aceeași fervoare și celorlalți!

Dacă te regăsești și tu în această descriere, te sfătuim să te detașezi pentru o secundă de problemele tale și să îți arunci o privire obiectivă din afară; ai atâtea calități, încât nu ai nici cel mai mic motiv să cazi în plasa invidiei. Mai mult, ești unul dintre cele mai invidiate semne astrologice, așa că renunță la perspectiva ta pesimistă și redescoperă-ți adevărata valoare!

Locul al doilea: Pești

Nu ai fi spus că zodia atât de dulce și de amabilă ar putea adăposti în sufletul său pur vreun grăunte de invidie; pare mult prea drăgălașă pentru asemenea sentimente întunecate. Deși suntem departe de a contrazice vreodată faptul că Peștii au o inimă de aur, considerăm că bunătatea lor este supraestimată: până la urmă, sunt și ei oameni, deci supuși greșelii.

Pentru Pești, neîncrederea în forțele proprii este cea care aprinde invidia în suflete. Ca și Fecioarele, aceste zodii întâmpină dificultăți în a vedea câte calități au și cad în capcana de a se percepe ca fiind mai prejos decât ceilalți.

Rareori vor lăsa însă să se întrevadă că sufletul lor adăpostește invidia pentru că, așa cum am mai spus, Peștii adăpostesc o inimă de aur. Dimpotrivă, se vor comporta admirabil cu persoana invidiată și o vor susține din toate puterile, oferindu-i tot ceea ce au. Ceea ce nu îi va împiedica să sufere în tăcere, ba dimpotrivă!

femeie invidioasa

Locul al treilea: Gemeni

Nu ai spune, atunci când îi vezi atât de volubili, de expansivi și de sociabili, că ar putea fi predispuși la un sentiment negativ precum invidia. Dar, la fel ca în cazul semnelor de mai sus, Gemenii ascund cu dibăcie urmele de invidie în suflete, pentru că le consideră nedemne de ei.

Dacă la Fecioară perfecționismul se dovedește motorul invidiei, iar la Pești neîncrederea în forțele proprii, pentru Gemeni dependența pe care o dezvoltă față de sentimentul de a fi în centrul atenției deține cea mai mare doză de nociv. Obișnuiți cu fascinația pe care o exercită în sufletele tuturor, Gemenii devin repede posesivi cu lumina reflectoarelor, atunci când simt că le-ar putea fi furată de alții.

Iar atunci când au impresia că o altă femeie (sau bărbat, firește) e mai admirată, mai dorită sau mai căutată decât ei, cedează invidiei. Nici ei nu vor face rău în mod direct persoanei respective, dar nici nu se vor abține să o bârfească (o altă capcană în care cad) și să o vorbească de rău pe la spate!

Invidia e, fără urmă de îndoială, un sentiment negativ, iar unele zodii sunt din păcate predispuse la ea. Sfatul nostru pentru ele: să facă un pas înapoi și să își recunoască propriile calități!

Surse foto: IStock

Articolul urmator Top 3 zodii care nu cred în existența Lui Dumnezeu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (19)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.